Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 27 Май 2009, 13:43

Такаа ето и снимки на кабела, който имам. Извинявам се за лошото качество, но от телефон с 3.2Mpix камера .... кофти
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Пробвал съм с чиста версия на 44 и модната 55, при стартиран и угасен двигател - грешката е същата като по-горе. Според мен и jomby проблема ще се окаже в кабела .... може би :roll:

Забелязах също, че при мен ето това нещо се различава от скрийншота от инструкциите на jomby с една зелена кутийка на това жълтото нещо :roll:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 28 Май 2009, 8:47

Може и да ме лъжат снимките, но според мен ти липсва мостчето между 7 и 8 пин. Относно зелената кутийка не го мисли, това може да го оправиш в настройките на емулатора на главата, дай на 100% сигнала, но проблема не е там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 28 Май 2009, 10:07

jomby написа:Може и да ме лъжат снимките, но според мен ти липсва мостчето между 7 и 8 пин. Относно зелената кутийка не го мисли, това може да го оправиш в настройките на емулатора на главата, дай на 100% сигнала, но проблема не е там.

даааа, там е бил ключа от палатката :) скоро ще го оправя :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 28 Май 2009, 11:25

Wolfen написа:Не мога да влезя и в Car memory:
Изображение

Още не съм почнал процедурата, но от два дни се запознавам с информация (основно на бмвеку сайта). Всички с този проблем страдат от кабели според това което прочетох. Т.е. ДИС не засича ингнишън-а и също не разпознава автоматично колата. Ако същия кабел за едни колеги работи по всяка вероятност ще се окаже, че работи за тези с коли след 2002 (включително) ... за по-старите коли дори и да имате ОБД конектор под волана той нещо не работи и задължително се ползва 20 пиновата букса при двигателя - а там игнишън няма как да извадиш през преходник (трябва хубав интерфейс). В обобщение ако имате кръгла букса ползвате нея с интерфейс на 20пин (без преходник), ако я нямате си взимате работещия интефейс към ОБД и си програмирате.
Поздрави
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 28 Май 2009, 12:12

Моят кабел съм го пробвал и на Е46 2000г и си работеше абсолютно всичко, както при мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 28 Май 2009, 12:22

jomby написа:Моят кабел съм го пробвал и на Е46 2000г и си работеше абсолютно всичко, както при мен.

Ти ме изненада .... може пък да е само за щатите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 28 Май 2009, 12:52

Не живея в щатите, за евро зоната мисля, че са еднакви.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 28 Май 2009, 16:49

tankishev написа:
Wolfen написа:Не мога да влезя и в Car memory:
Изображение

Още не съм почнал процедурата, но от два дни се запознавам с информация (основно на бмвеку сайта). Всички с този проблем страдат от кабели според това което прочетох. Т.е. ДИС не засича ингнишън-а и също не разпознава автоматично колата. Ако същия кабел за едни колеги работи по всяка вероятност ще се окаже, че работи за тези с коли след 2002 (включително) ... за по-старите коли дори и да имате ОБД конектор под волана той нещо не работи и задължително се ползва 20 пиновата букса при двигателя - а там игнишън няма как да извадиш през преходник (трябва хубав интерфейс). В обобщение ако имате кръгла букса ползвате нея с интерфейс на 20пин (без преходник), ако я нямате си взимате работещия интефейс към ОБД и си програмирате.
Поздрави

От каде ти хрумна тази глупост!!!
Кабела си разпознава коли и от 98г. Само че може да се кодира само от 20 пиновия ОБД. Диагностиката става и от под волана. Но определено колата има ли 2 те букси се ползва кръглата, така имаш достъп до всички модули.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 28 Май 2009, 18:17

milennyc написа:От каде ти хрумна тази глупост!!!
Кабела си разпознава коли и от 98г.

Дай ти идея от къде идва проблема тогава де ... нали си голям диагностик.... проблемът идва от интерфейса ... прочети малко в bmwecu.org и пак пиши ... възможно решение е да смени в настройките интефейса да е АДС а не ОБД и да ръчка през 20 пиновата, но може и да не сработи ... при всички положения ако не стане с това или с нова версия трябвя друг кабел по възможност на истиснки сериен порт - както съм написал по-горе ... така че хайде без коментари кое е глупост и кое не е :!:

и още един върпос milennyc ... твоя кабел vag-kkl ли е ... и ако да игнишъна емулираш ли го или кабела ти дава сигнал за него ?

Аватар

Мнение от milennyc » 28 Май 2009, 18:36

tankishev написа:

Дай ти идея от къде идва проблема тогава де ... нали си голям диагностик.... проблемът идва от интерфейса ... прочети малко в bmwecu.org и пак пиши ... възможно решение е да смени в настройките интефейса да е АДС а не ОБД и да ръчка през 20 пиновата, но може и да не сработи ... при всички положения ако не стане с това или с нова версия трябвя друг кабел по възможност на истиснки сериен порт - както съм написал по-горе ... така че хайде без коментари кое е глупост и кое не е :!:

и още един върпос milennyc ... твоя кабел vag-kkl ли е ... и ако да игнишъна емулираш ли го или кабела ти дава сигнал за него ?

Ами идеята я няма и даже човека който продава кабела :roll: :idea: Най вероятно проблема е в интерфейса НО АДС не ти решава проблема, пробвано е! (Пак Глупост от тоя страна). Истинския сериен порт винаги е по добре спор няма тук, НО и това не е решение с vag-kkl кабела. Не съм пробвал с АДС и истински сериен :idea: А сигнала за игнишъна си идва от кабела не го емулира. Но така настроен кабела няма автматично разпознаване. Това не е проблем просто посочвам колата ръчно :D . А дали чета ecubb..... Според тебе как човек има Т-модове........ най страното е че при колегата от Щатите :) всичко бачка .... с негов не знаен интерфейс

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 29 Май 2009, 10:41

milennyc написа:Най вероятно проблема е в интерфейса НО АДС не ти решава проблема, пробвано е! (Пак Глупост от тоя страна)
Хъм... странно защо на някой хора от въпросния форум точно това им решава проблема (Отново НЕграмотност от твоя страна)

milennyc написа: Но така настроен кабела няма автматично разпознаване. Това не е проблем просто посочвам колата ръчно :D .
Какво стана нали уж кабела "си разпознава коли" сам... а се оказа че ти ги посочваш... май глупостта я каза ти ... аз много точно ти казах, че кабеля трябва абсолютно сам да разпознае колата (модел, година и тн.).
Готов съм да се обзаложа (пари), че ако колегата намери интерфейс с който да разпознава автоматично колата проблемът му ще изчезне веднага !!! .... ти готов ли си???
Което отново връща на първоначалното ми твърдение (което ти нарече глупост), а именно: Проблемът е в интерфейса!

milennyc написа: Най вероятно проблема е в интерфейса

И с което явно и ти си съгласен!
(Нещо май малко фурнаджийска лопата си падаш - хем глупост хем съгласен. :mhihi: :mhihi: )
Последна промяна tankishev на 29 Май 2009, 13:46, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от milennyc » 29 Май 2009, 13:48

tankishev написа:
milennyc написа:Най вероятно проблема е в интерфейса НО АДС не ти решава проблема, пробвано е! (Пак Глупост от тоя страна)
Хъм... странно защо на някой хора от въпросния форум точно това им решава проблема (Отново НЕграмотност от твоя страна)

И след като го посочват що не е решен проблема? Ако там не си чел през редовете ще видиш че този проблем съществува и при АДС :idea:

milennyc написа: Но така настроен кабела няма автматично разпознаване. Това не е проблем просто посочвам колата ръчно :D .
Какво стана нали уж кабела "си разпознава коли" сам... а се оказа че ти ги посочваш... май глупостта я каза ти ... аз много точно ти казах, че кабеля трябва абсолютно сам да разпознае колата (модел, година и тн.).

Вече си загубил, интерфейса си разпознава вичко без проблем. Може да питаш колегата Стоян който ги продава.( Та вече ми дължиш пари :) ). Ти дори не си подкарал нещата и си компетентен!!!

Готов съм да се обазаложа (пари), че ако колегата намери интерфейс с който да разпознава автоматично колата проблемът му ще изчезне веднага !!! .... ти готов ли си???
Което отново връща на първоначалното ми твърдение (което ти нарече глупост), а именно: Проблемът е в интерфейса!

По проблема че е интерфейса е и Да и Не. Като имам в предвид как е настроен моя интерфейс... това значи че така е решен проблема с игнишъна който ми е нужен при кодирането!!!! И за това няма автоматично разпознаване.....Ако има автоматично разпознаване ИГНИШЪНА е винаги включен и не можеш да кодираш.

milennyc написа: Най вероятно проблема е в интерфейса

И с което явно и ти си съгласен!
(Нещо май малко фурнаджийска лопата си падаш - хем глупост хем съгласен. :mhihi: :mhihi: )

И ще ти кажа защо съм сагласен, защото при колегата който пусна темата vag-kkl кабела си бачка без проблем.... И кодиране и диагностика. Но при мене с негови софт не бачка кодирането. Сега си имам напално работещ софт и интерфейс.... Но кабела ми е модефициран, не е оригиналния

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Май 2009, 13:53

tankishev написа:Готов съм да се обазаложа (пари), че ако колегата намери интерфейс с който да разпознава автоматично колата проблемът му ще изчезне веднага !!! .... ти готов ли си???

Колега, много си се запалил, но не показваш никакво знание по въпроса ;)

Ето ти задачка, аз съм с ADS, всичко работи в DIS, разпознава си колата, мога да кодирам, ретрофит си работи, при диагностика си вади всичко за колата автоматично.Единственото, което не ми работи в DIS е Car Key Memory.

В INPA всичко си работи, включително и NCS Expert, който си кодира без проблеми и чете ZCS/FA.

Да, понякога проблема е в интерфейса, но това е само в случаите, когато този интерфейс не чете въобще данните от колата, в моят случай едва ли е интерфейса ;)

Аватар

Мнение от milennyc » 29 Май 2009, 14:05

mad_presley написа:
tankishev написа:Готов съм да се обазаложа (пари), че ако колегата намери интерфейс с който да разпознава автоматично колата проблемът му ще изчезне веднага !!! .... ти готов ли си???

Колега, много си се запалил, но не показваш никакво знание по въпроса ;)

Ето ти задачка, аз съм с ADS, всичко работи в DIS, разпознава си колата, мога да кодирам, ретрофит си работи, при диагностика си вади всичко за колата автоматично.Единственото, което не ми работи в DIS е Car Key Memory.

В INPA всичко си работи, включително и NCS Expert, който си кодира без проблеми и чете ZCS/FA.

Да, понякога проблема е в интерфейса, но това е само в случаите, когато този интерфейс не чете въобще данните от колата, в моят случай едва ли е интерфейса ;)

То колега е много лесно да си лаладжия и да се говорят пълни глупости. Добре че има колеги като тебе каде са наясно малко повече.... ти си единствения питал ме за Т-модовете :yes:

А аз ще ти дам решението за Car and Key memory na ЛС :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 29 Май 2009, 14:10

milennyc написа:А аз ще ти дам решението за Car and Key memory na ЛС :)

Е, бива ли така сега ... на лична. Мисля, че сме тук, за да споделяме и черпим информация. :roll: А бихте ли обяснили малко повече за тези Т-модове и за този АДС кабел?

ПредишнаСледваща

Назад към E46