318 тдс надува маркучите на охладителната
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Мисля че,може и да греша Колегите да кажат,Че като подадеш газ и задаржиш на 2500-оборота и друг да гледа вътре в казанчето мехурите трябва да излизат от долу( да балбука антифриза) и тогава маи има проблем а не от щутерчето в казанчето. А това с подаването на гас до 2500-оборота се прави на изтинал двигател.Четох го тук в форума някаде но неможах да намеря темата.
- ivojeliazkov
- Потребител
-
в сервиза ми казаха че от щуцера като излизат значи проблем и пак на изгорелите газове от къде ще влизат ако няма пробоина някъде
бъди кавалер уважавай колата си за да те уважава и тя
Като подадеж газ от щуцера започва да пръска постоянно а като е на обороти без газ само препръсква мисля че за това се далжи колко силно се върти водната помпа.Като е на обороти се върти бавно и затова препръсква а като подадеж газ започва да пръска постоянно.Гледаи от вътре да не бълбука .Пък ако има пробоина това означава че Антифриза трябва да изчезва(намалява) да влиза в пробоината да минава през двигатела и да излиза на бял пупек от аспуха. Което Ти казваш че няма такива признаци.И да влиза при маслото(антифриза)
Последна промяна GRECE на 25 Май 2009, 1:26, променена общо 1 път
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
ivojeliazkov написа:благодаря за бързата реакция имам и друг въпрос при положение че не надува много и не пипа маслото и охлаждащата течност може ли да се надявам само на гарнитура или не е гаранция
Преди месец пуснах тема за втвърдяването на маркучите. В моя случай беше от капачката на радиатора. Смених я с нова и оттогава нямам проблеми. Както vld написа, иди в оторизиран сервиз да измерят налягането в системата със специален уред. Мери се на две места- гърловината на разширителното казанче и капачката на радиатора с тестер. Когато двигателя е студен тестера се завива в гърловината и се повишава налягането до 0.1 бара, най-малко 2 минути. Ако налягането намалява бързо и няма течове, със сигурност може да се направи заключение в дефектирала гарнитура на главата. Капачката се мери със същиа тестер и пригоден адаптор, като налягането се повишава до 2 бара.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2