боя за табло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

боя за табло

Мнение от татрата » 17 Май 2009, 12:42

колеги някой знаели с каква боя да си намажа таблото че го напръсках с един спрей за чистене и стана на петна тоест побеля търсих някоя тема но имаше само за тапицерията на седалките

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от mitko_dimitrov » 17 Май 2009, 12:45

Колега с какво го намаза, че е побеляло.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от татрата » 17 Май 2009, 17:29

намазах го с спрей с силкикон за почистване на табла и побеля и стана грозно на петна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speed.dem0n » 17 Май 2009, 18:33

татрата написа:намазах го с спрей с силкикон за почистване на табла и побеля и стана грозно на петна

пробваи с морки кърпи (от тея дето се продават в пакет, пренапоени със спирт, аз само това ползвам като си 4истим таблото)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от татрата » 17 Май 2009, 20:20

сега искам да го боядисам че седи грозно иматели някакви идеии

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Май 2009, 22:07

Като го боядисаш ще седи още по-грозно :winky:
Колегите ти казаха какво да пробваш :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Май 2009, 22:12

Aз ползвам само силиконов спрей за таблото вече над 1 година. Бедна ми е фантазията ти с какво си го намазал.

Пробвай верно със спирт, най-добрия вариант. Таблото не е било боядисвано, за да му свалиш боята. Самият материал е черен.

И вземи сложи една снимка на това, с което си мазал, да не правят и други същата глупост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 17 Май 2009, 22:26

liloff написа:Aз ползвам само силиконов спрей за таблото вече над 1 година. Бедна ми е фантазията ти с какво си го намазал.

то е ясно че е силиконов, всички "силиконови" се водят, ама има едни от по 3-4лв. (сигурно тях е ползвал колегата)............. аз само спрейове (а пък и друга автокозметика) на Turtle ползвам и нямам забележки.................. а пък има и нещо друго - като се напръска с такъв спрей, колата трябва да се остави на сянка, щото ако я "облещиш" веднага на слънцето, ако ще и с най-скъпия и качествен спрей да си я напръскал, пак ще изкочат такива петна!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 17 Май 2009, 23:12

Ще ползвам темата, за да ви попитам. Търся си продукт за подръжката на таблото, който след нанасяне не блести а стои матово, нещо като да си намажеш обувките с вакса без да ги лъскаш, най- просто обяснено. Попадали ли сте на нещо подобно?! :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 17 Май 2009, 23:23

speed.dem0n написа:
татрата написа:намазах го с спрей с силкикон за почистване на табла и побеля и стана грозно на петна

пробваи с морки кърпи (от тея дето се продават в пакет, пренапоени със спирт, аз само това ползвам като си 4истим таблото)

Аз ползвам бебешки кърпички,ефекта е удивителен.Таблото става като ново

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 17 Май 2009, 23:28

Le Transporteur написа:Ще ползвам темата, за да ви попитам. Търся си продукт за подръжката на таблото, който след нанасяне не блести а стои матово, нещо като да си намажеш обувките с вакса без да ги лъскаш, най- просто обяснено. Попадали ли сте на нещо подобно?! :arrow:

На TurtleWax козметиката за таблото след като я нанесеш и като минеш с парцал става матово и така си остава ако не го минеш с парцал си стои лъскаво ти си избираш :D
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 17 Май 2009, 23:33

кърпи казабланка е вашето решение иначе аз съм много доволен от едно бяло мляко което се води за почистване .Таблото не става мазно и не събира прахоляк ,ако някой го интересува утре ще кажа и точното му наимениование защото сега не се сещам.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alex_ » 18 Май 2009, 0:16

Le Transporteur написа:Ще ползвам темата, за да ви попитам. Търся си продукт за подръжката на таблото, който след нанасяне не блести а стои матово, нещо като да си намажеш обувките с вакса без да ги лъскаш, най- просто обяснено. Попадали ли сте на нещо подобно?! :arrow:

Колега, доста фирми предлагат такива спрейове с матов ефект. Преди време си купих от Практикер някакъв немски ( не мога да ти кажа марка -не я помня, а и флаконът е в гаража), който за мен лично си е доста читав- харесва ми как почиства и оставя хубав матов ефект след себе си (като видя мазно и лъскаво табло се изприщвам :mhihi: )
Иначе сега се сещам че съм виждал такъв спрей и на Sonax добра фирма е можеш и него да пробваш -бъди сигурен, че е качествен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 18 Май 2009, 0:54

A кажете някъква боя или някакъв препарат за външните уплатнения около прозорците,че са избелели и дразнят яко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Май 2009, 7:58

Не знам до какво положение си докарал таблото с този спрей, но ако го боядисаш ще го съсипеш окончателно

Пробвай

- да го почистиш хубаво с "мокри кърпички"
- като изсъхне добре да опиташ да го пръснеш с някой от оригиналните спрейове на BMW (за пласмаси и за табло).
Ако е много зле пробвай направо с този за пластмасови детайли

Следваща

Назад към E36