настройка на ксенон (свети много близо)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

настройка на ксенон (свети много близо)

Мнение от gpt » 12 Май 2009, 14:42

здравейте,
имам фабрични саморегулиращи се фарове с ангелски очи и от един-два месеца забелязах, че фаровети ми светят много близко - късите светлини сигурно на 3-4 м, а пък дългите имам чувството, че не заслепяват насрешните коли. Иначе като включа фаровете, те винаги се самонастойват в началото, което ме кара да мисля, че нивелацията им работи. Лошото е, че не знам дали може ръчно да се настройва и от къде идва този проблем и как ги оправя.

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 12 Май 2009, 14:50

мерси колега за темата тъкмо аз щях да я пиша, имам същия проблем, като че са забили в земята :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Май 2009, 14:51

долу на носача преден десен има един датчик виж да не е откачен има и още един на задно дясно колело мисля беше на носача пак

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 12 Май 2009, 15:09

Миналата седмица ми смениха лоста на прeдния сензор за височината и регулираха биелетка предна .... задния е ок

Някаде ръчно настройва ли се несщо или пак в сервиза само:)

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 12 Май 2009, 16:54

Колеги, ползвайте тая търсачка, бе хора, стига сте пълнили форума с неща, които са разисквани и има подробни обяснения!!

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 12 Май 2009, 16:57

vladi_pirata написа:Миналата седмица ми смениха лоста на прeдния сензор за височината и регулираха биелетка предна .... задния е ок

Някаде ръчно настройва ли се несщо или пак в сервиза само:)

Колега, отвори си капака на двигателя, погледни си фаровете отгоре и ще видиш от къде се регулират ръчно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Май 2009, 19:08

може да се мръднат с компютър със ИНПА със сигурност за ГТ1 предполагам че пак може

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: настройка на ксенон (свети много близо)

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Май 2009, 20:51

gpt написа:здравейте,
имам фабрични саморегулиращи се фарове с ангелски очи и от един-два месеца забелязах, че фаровети ми светят много близко - късите светлини сигурно на 3-4 м, а пък дългите имам чувството, че не заслепяват насрешните коли. Иначе като включа фаровете, те винаги се самонастойват в началото, което ме кара да мисля, че нивелацията им работи. Лошото е, че не знам дали може ръчно да се настройва и от къде идва този проблем и как ги оправя.

Колега,а като включиш фаровете,мърдат ли си нагоре надолу?Ако да,значи трябва ръчно да ги регулираш.Ако не виж този датчик дето ти пише по горе колегата!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 12 Май 2009, 21:00

или отиди да ти регулират фаровете от рефлекторите :confused:
The Ultimate Driving Machine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 12 Май 2009, 21:23

Като ги включиш ако ти отиват в най-долно положение и после се пеместват нагоре значи машинките и датчиците си работят и имаш нужда от ръчно регулиране.В пунктовете за технически прегледи на СБА имат такива машини за регулиране.Работата е за 5 минути.На мен даже и пари не ми взеха.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 12 Май 2009, 23:03

Ivo_Borisov написа:

Колега,а като включиш фаровете,мърдат ли си нагоре надолу?Ако да,значи трябва ръчно да ги регулираш.Ако не виж този датчик дето ти пише по горе колегата!

мърдат ми. също така гледах по фаровете за ръчна настройка, но никъде не видях. къде да отида да ми ги настроят? трябва ли задължително на ходя до Дару или Камор или може и другаде?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525DA
Мечтае да кара: E60 530XD
Детайли за колата: Edition Lifestyle

Мнение от kotak » 12 Май 2009, 23:09

колеги,не забравяйте за честия проблем със пластмасовите щипки на рефлекторите,ако сте със фар фейслифт ангелски очи.Отнася се за фарове,които не се отварят(фабрични хелла).Независимо че при запалването автоматически се регулират настройките през датчиците,ако тези малки пластмасови джаджи са счупени(вибрации и температури),фаровете ще светят много ниско.Статистика:3/4 фейслифтове фарове имат този проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Май 2009, 23:13

gpt написа:
Ivo_Borisov написа:

мърдат ми. също така гледах по фаровете за ръчна настройка, но никъде не видях. къде да отида да ми ги настроят? трябва ли задължително на ходя до Дару или Камор или може и другаде?

Колега това са едни черни врътки,в задната част на фаровете.Много лесно се регулират.Аз като взех моята кола също светеха надолу,но ги регулирах сам и сега си светят много добре.Поздрави!
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Май 2009, 0:05

Проблема може и да че че някой от държачите, врътките или както
там се казват за регулирането са се счупили. Сменят се с нови. Ама
4 платмасови работки са около 50 лева. Като са счупени фаровете треперят по дупките и седят долу колкото и да ги регулираш.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 13 Май 2009, 0:20

Колеги да попитам и аз, значи има по две врътки на фар, коя е за нагоре и надолу и коя за налявои надясно? Едната е централно на фара, другата е в края :roll:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Следваща

Назад към E39