настройка на ксенон (свети много близо)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
настройка на ксенон (свети много близо)
здравейте,
имам фабрични саморегулиращи се фарове с ангелски очи и от един-два месеца забелязах, че фаровети ми светят много близко - късите светлини сигурно на 3-4 м, а пък дългите имам чувството, че не заслепяват насрешните коли. Иначе като включа фаровете, те винаги се самонастойват в началото, което ме кара да мисля, че нивелацията им работи. Лошото е, че не знам дали може ръчно да се настройва и от къде идва този проблем и как ги оправя.
имам фабрични саморегулиращи се фарове с ангелски очи и от един-два месеца забелязах, че фаровети ми светят много близко - късите светлини сигурно на 3-4 м, а пък дългите имам чувството, че не заслепяват насрешните коли. Иначе като включа фаровете, те винаги се самонастойват в началото, което ме кара да мисля, че нивелацията им работи. Лошото е, че не знам дали може ръчно да се настройва и от къде идва този проблем и как ги оправя.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
долу на носача преден десен има един датчик виж да не е откачен има и още един на задно дясно колело мисля беше на носача пак
- vladi_pirata
- Потребител
-
Миналата седмица ми смениха лоста на прeдния сензор за височината и регулираха биелетка предна .... задния е ок
Някаде ръчно настройва ли се несщо или пак в сервиза само:)
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колеги, ползвайте тая търсачка, бе хора, стига сте пълнили форума с неща, които са разисквани и има подробни обяснения!!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
vladi_pirata написа:Миналата седмица ми смениха лоста на прeдния сензор за височината и регулираха биелетка предна .... задния е ок
Колега, отвори си капака на двигателя, погледни си фаровете отгоре и ще видиш от къде се регулират ръчно!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: настройка на ксенон (свети много близо)
gpt написа:здравейте,
Колега,а като включиш фаровете,мърдат ли си нагоре надолу?Ако да,значи трябва ръчно да ги регулираш.Ако не виж този датчик дето ти пише по горе колегата!

- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Като ги включиш ако ти отиват в най-долно положение и после се пеместват нагоре значи машинките и датчиците си работят и имаш нужда от ръчно регулиране.В пунктовете за технически прегледи на СБА имат такива машини за регулиране.Работата е за 5 минути.На мен даже и пари не ми взеха.
Ivo_Borisov написа:gpt написа:здравейте,
Колега,а като включиш фаровете,мърдат ли си нагоре надолу?Ако да,значи трябва ръчно да ги регулираш.Ако не виж този датчик дето ти пише по горе колегата!
мърдат ми. също така гледах по фаровете за ръчна настройка, но никъде не видях. къде да отида да ми ги настроят? трябва ли задължително на ходя до Дару или Камор или може и другаде?
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
колеги,не забравяйте за честия проблем със пластмасовите щипки на рефлекторите,ако сте със фар фейслифт ангелски очи.Отнася се за фарове,които не се отварят(фабрични хелла).Независимо че при запалването автоматически се регулират настройките през датчиците,ако тези малки пластмасови джаджи са счупени(вибрации и температури),фаровете ще светят много ниско.Статистика:3/4 фейслифтове фарове имат този проблем.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
gpt написа:Ivo_Borisov написа:gpt написа:здравейте,
мърдат ми. също така гледах по фаровете за ръчна настройка, но никъде не видях. къде да отида да ми ги настроят? трябва ли задължително на ходя до Дару или Камор или може и другаде?
Колега това са едни черни врътки,в задната част на фаровете.Много лесно се регулират.Аз като взех моята кола също светеха надолу,но ги регулирах сам и сега си светят много добре.Поздрави!

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Проблема може и да че че някой от държачите, врътките или както
там се казват за регулирането са се счупили. Сменят се с нови. Ама
4 платмасови работки са около 50 лева. Като са счупени фаровете треперят по дупките и седят долу колкото и да ги регулираш.
там се казват за регулирането са се счупили. Сменят се с нови. Ама
4 платмасови работки са около 50 лева. Като са счупени фаровете треперят по дупките и седят долу колкото и да ги регулираш.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Колеги да попитам и аз, значи има по две врътки на фар, коя е за нагоре и надолу и коя за налявои надясно? Едната е централно на фара, другата е в края 
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3