18-ки в е30
Модератор: bum_bum
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
devastator написа:а ша моа ли аз в един неудобен момент да им играя едно козе краче на тия маняшки ранал капачки ,да видат тия говнари от Алпин ние кви щанги имаме в Кочмар Тервелско и после да си отлея от стъкломатче едни човешки капачки и на тях да им пратя даже
бате ти си ми идол

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Това е най-евтиния вариант, след унощожението на оригиналите. Ще ти излезнат 80 лв, а иначе ако ги поръчваш си е бая цифра. И аз се чудя защо от Алпина са ги поръчали с такива сложни капачки със секрети
Да играеш с тоя кози крак, колко да играеш. Само 4-ри пъти - толкоз са ти капаците

Няма нищо по-страшно от активната глупост.
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Prokudeniq написа:Това е най-евтиния вариант, след унощожението на оригиналите. Ще ти излезнат 80 лв, а иначе ако ги поръчваш си е бая цифра. И аз се чудя защо от Алпина са ги поръчали с такива сложни капачки със секретиДа играеш с тоя кози крак, колко да играеш. Само 4-ри пъти - толкоз са ти капаците
![]()
![]()
как така капачки със секрети бе колега

- devastator
- младши ентусиаст
-
е как така какви,насрани естествено с ключалки от пощенска кутия ве баце.
ма не моа разбера тея от Алпин за кво си слагат името навсекаде,като не са го произвели те.че им изрънчим насраните емблеми и че си лепнем БМВеиски,понеже на нас такива Шницел,Мицел,Аппин,Малпин не ни минават!
ма не моа разбера тея от Алпин за кво си слагат името навсекаде,като не са го произвели те.че им изрънчим насраните емблеми и че си лепнем БМВеиски,понеже на нас такива Шницел,Мицел,Аппин,Малпин не ни минават!
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
devastator написа:е как така какви,насрани естествено с ключалки от пощенска кутия ве баце.
разбрах

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Алпина от няколко години станаха като ТСМ-а за битова техника. Фащат някой да им го направи и лепкат навсякъде тяхната маркаdevastator написа:е как така какви,насрани естествено с ключалки от пощенска кутия ве баце.

- devastator
- младши ентусиаст
-
alpina=TCM
само бмв моторспорт,всички други тунери,мунери,мунинги на сапун!
може също и в басейна със сярна киселина или в газовата камера или пък в крематориума.

може също и в басейна със сярна киселина или в газовата камера или пък в крематориума.
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Ади бре, никой ли не е слагал 18-ки на Е30? Искам да си ъпгрейтна базата данни. Кажете как става таз работа. 

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Ам да та питам аз тебе тогаз, що си купи алпини бре, като си върл М-каджия? Май на сеМ-каджия мязашdevastator написа:alpina=TCM![]()

- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Prokudeniq написа:Ади бре, никой ли не е слагал 18-ки на Е30? Искам да си ъпгрейтна базата данни. Кажете как става таз работа.
май никой тъука нее слагал 18-ки само снимки се качват и нищо съществено неразбрах

- devastator
- младши ентусиаст
-
ама аз за тва веке ги продавам,оти са супер минетчийски 

- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
E30_M_Tech_ll написа:точно при бмв работата е следната ... предполагам всеки знае че колите от наща марка в завой си пречупват колелата![]()
когата правиш ляв завой тежеста на колата се накланя на дясно следователно дясната вежда отива надоило а лявата нагоре .... и тук идва файдата от пречупването .... дясното колело горния му край отива навътре където веждата е слязла надоло и нямат допир а лявото горния му край се изная навънка но колата вече се е надигнала от тая страна и пак не закача във веждата ...
За пречупването е ясно, ами обясни ми какво правим с лявото колело което отива назад към прага и се приближава към задната част на веждата. От противоположната страна е ясно, че няма проблем

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
е кво прайш кво прайш.... заваряваш си амортесйорите ролваш си веждите и си гЪзар
дет се вика от студ умри гЪзар бъди
колега всичко зависи от ет-то и широчината на джантата .... ако ти е с голямо ет и малка широина можеш да сложиш и 20 ки
при този случай с голямото ет джантата се върти доло горе около центъра си а с малко ет джантат прави дъга и така отива много близо до подкалника ...
всичко е въпрос на фантазия
на старата ми кола карах 13ки (да 13ки) с широчина 10 инча и отрицателно ЕТ
отначало им бях сложил гуми 205 60
и опираха отзад в подкалника след това минах на 175 /50 разпънати до краен предел и гумата минаваше на някви милиметри от подкалника ама не опираха
а 18ки има размери с височина на гумата по 2 см
и като се направи една проста сметка една стандартна 205/45 16 е поне с 5 см балон минус 2,5см(1 инч)на страна прави точно 18ка с големина на балона към 3 см... говорим от джантата до грайфера .... така че не виждам къв е проблема в тия 18ки.... пак казвам аз в момента съм отпред и отзад със 16х9 и ми седят малки което означава че 17 си е нормален размер за е30
друг е въпроса с наще прекрасни пътища и къде ше ги караш тия ниските 18ки

колега всичко зависи от ет-то и широчината на джантата .... ако ти е с голямо ет и малка широина можеш да сложиш и 20 ки

при този случай с голямото ет джантата се върти доло горе около центъра си а с малко ет джантат прави дъга и така отива много близо до подкалника ...
всичко е въпрос на фантазия

на старата ми кола карах 13ки (да 13ки) с широчина 10 инча и отрицателно ЕТ

а 18ки има размери с височина на гумата по 2 см

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Значи 205/45/16 е по ниска гма от стадартната 205/55/15 за Е30, затова си нямал проблем. Еквивалент на 18-ка няма на свободния пазар, на тунинг пазара има ма по 700 - 900 кинта на бройка, най-ниската от масовите ти дава разлика разлика 29мм в диаетър спрямо 205/55/15.E30_M_Tech_ll написа:е кво прайш кво прайш.... заваряваш си амортесйорите ролваш си веждите и си гЪзардет се вика от студ умри гЪзар бъди
...стандартна 205/45 16...
Тъй ся казвам как става. Взимаш си 8J или 8,5J 18"-ка, слагаш и отпред 225/40/18, отзад 245/40/18 разликата е 16мм в диаметър - нищожна АБС-то не я хваща. Монтираш пружини които са за дадения двигател на -40мм възможно най-твърдите (със стандартните става като файтон). Слагаш си амортисьори Билщейнче Б8 отпреде и отзаде, отпред слагаш шоктампони от Е34 ТДС. На предните носачи монтираш тампони с изместен отвор и така избутваш колелото леко напред естественно след това минаваш стенд. Джантите си ги взимаш с ЕТ не по-различно от диапазона от 15 до 25 (по голямото вече опира в макверсона). Отпред се получва, че при завой шоктампона опира на 5 мм преди гумата да захапе веждата което е идеално има цели 4 см ход, което е супер добре и не е каруца. Обаче гумата опира във видията която държи пластмасовия подкалник при гредата - премества се видията с 2 см надоло и изпъкналата част на кората се нагрява с топъл пистолет и се огъва навътре, за по-сигурно може да причукаш ръба на гредата дето е видийката с 5мм навътре. В предната част опира в малката пластмасова кора, или я елиминираш или я нагряваш и нея и я огъваш леко по посока на халогените. Та това е цялата хамалогия. Колата си вози що годе комфортно и не е чук. Гумите не са супер ниски и пазят джантите, същата функция имат и шокабсорберите Б8 на билщейн които са поставени. Височината на колата е много добра, по-ниска от стандартната. Та това е който иска да пробва.
П.С. - Тази от Е30бг-то е с 8J на 10J затова там гумите са 225/40/18 на 255/35/18 и отзад има шоктампини да ограничат хода на задния амотрисьор на 40мм за да не опира във вътрешната част на веждата.
20" си опират и без гума, там се правят нови подкалници и калници