18-ки в е30

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 22:31

devastator написа:а ша моа ли аз в един неудобен момент да им играя едно козе краче на тия маняшки ранал капачки ,да видат тия говнари от Алпин ние кви щанги имаме в Кочмар Тервелско и после да си отлея от стъкломатче едни човешки капачки и на тях да им пратя даже :confused:

бате ти си ми идол :bowdown: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 07 Май 2009, 22:38

Това е най-евтиния вариант, след унощожението на оригиналите. Ще ти излезнат 80 лв, а иначе ако ги поръчваш си е бая цифра. И аз се чудя защо от Алпина са ги поръчали с такива сложни капачки със секрети :confused: Да играеш с тоя кози крак, колко да играеш. Само 4-ри пъти - толкоз са ти капаците :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Няма нищо по-страшно от активната глупост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 22:44

Prokudeniq написа:Това е най-евтиния вариант, след унощожението на оригиналите. Ще ти излезнат 80 лв, а иначе ако ги поръчваш си е бая цифра. И аз се чудя защо от Алпина са ги поръчали с такива сложни капачки със секрети :confused: Да играеш с тоя кози крак, колко да играеш. Само 4-ри пъти - толкоз са ти капаците :mhihi: :mhihi: :mhihi:

как така капачки със секрети бе колега :roll: били обяснил :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 07 Май 2009, 23:29

е как така какви,насрани естествено с ключалки от пощенска кутия ве баце.
ма не моа разбера тея от Алпин за кво си слагат името навсекаде,като не са го произвели те.че им изрънчим насраните емблеми и че си лепнем БМВеиски,понеже на нас такива Шницел,Мицел,Аппин,Малпин не ни минават!
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 08 Май 2009, 0:03

devastator написа:е как така какви,насрани естествено с ключалки от пощенска кутия ве баце.
ма не моа разбера тея от Алпин за кво си слагат името навсекаде,като не са го произвели те.че им изрънчим насраните емблеми и че си лепнем БМВеиски,понеже на нас такива Шницел,Мицел,Аппин,Малпин не ни минават!

разбрах :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 08 Май 2009, 6:20

devastator написа:е как така какви,насрани естествено с ключалки от пощенска кутия ве баце.
Алпина от няколко години станаха като ТСМ-а за битова техника. Фащат някой да им го направи и лепкат навсякъде тяхната марка :confused: Ключалките наистина са 1:1 с тези от ламаринените пощенски кутии и шкафчета и аз се :shock: като го видях, ма напоследък всички гонят най-евтинкото производство :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 08 Май 2009, 20:50

alpina=TCM :puke:
само бмв моторспорт,всички други тунери,мунери,мунинги на сапун!
може също и в басейна със сярна киселина или в газовата камера или пък в крематориума.
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 08 Май 2009, 20:57

Ади бре, никой ли не е слагал 18-ки на Е30? Искам да си ъпгрейтна базата данни. Кажете как става таз работа. :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 08 Май 2009, 20:59

devastator написа:alpina=TCM :puke:
само бмв моторспорт,всички други тунери,мунери,мунинги на сапун!
може също и в басейна със сярна киселина или в газовата камера или пък в крематориума.
Ам да та питам аз тебе тогаз, що си купи алпини бре, като си върл М-каджия? Май на сеМ-каджия мязаш :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 08 Май 2009, 21:55

Prokudeniq написа:Ади бре, никой ли не е слагал 18-ки на Е30? Искам да си ъпгрейтна базата данни. Кажете как става таз работа. :wave:

май никой тъука нее слагал 18-ки само снимки се качват и нищо съществено неразбрах :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 08 Май 2009, 22:04

ама аз за тва веке ги продавам,оти са супер минетчийски :no:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 08 Май 2009, 22:25

devastator написа:ама аз за тва веке ги продавам,оти са супер минетчийски :no:

на 19-ки ли минаваш :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 09 Май 2009, 8:04

E30_M_Tech_ll написа:точно при бмв работата е следната ... предполагам всеки знае че колите от наща марка в завой си пречупват колелата ;)
когата правиш ляв завой тежеста на колата се накланя на дясно следователно дясната вежда отива надоило а лявата нагоре .... и тук идва файдата от пречупването .... дясното колело горния му край отива навътре където веждата е слязла надоло и нямат допир а лявото горния му край се изная навънка но колата вече се е надигнала от тая страна и пак не закача във веждата ...

За пречупването е ясно, ами обясни ми какво правим с лявото колело което отива назад към прага и се приближава към задната част на веждата. От противоположната страна е ясно, че няма проблем ;) А и купето се накланя само когато се движи със по голяма скорост от 15 км/ч, като паркираме к'во правим, на крикове ли си я дигаме или се засилваме към бордюрите?

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 09 Май 2009, 10:33

е кво прайш кво прайш.... заваряваш си амортесйорите ролваш си веждите и си гЪзар :mhihi: дет се вика от студ умри гЪзар бъди :mhihi:

колега всичко зависи от ет-то и широчината на джантата .... ако ти е с голямо ет и малка широина можеш да сложиш и 20 ки ;)
при този случай с голямото ет джантата се върти доло горе около центъра си а с малко ет джантат прави дъга и така отива много близо до подкалника ...

всичко е въпрос на фантазия :mhihi:
на старата ми кола карах 13ки (да 13ки) с широчина 10 инча и отрицателно ЕТ :mhihi: отначало им бях сложил гуми 205 60 :) и опираха отзад в подкалника след това минах на 175 /50 разпънати до краен предел и гумата минаваше на някви милиметри от подкалника ама не опираха :mhihi: ;)
а 18ки има размери с височина на гумата по 2 см :shock: и като се направи една проста сметка една стандартна 205/45 16 е поне с 5 см балон минус 2,5см(1 инч)на страна прави точно 18ка с големина на балона към 3 см... говорим от джантата до грайфера .... така че не виждам къв е проблема в тия 18ки.... пак казвам аз в момента съм отпред и отзад със 16х9 и ми седят малки което означава че 17 си е нормален размер за е30 :D 8)
друг е въпроса с наще прекрасни пътища и къде ше ги караш тия ниските 18ки :mhihi:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 09 Май 2009, 15:25

E30_M_Tech_ll написа:е кво прайш кво прайш.... заваряваш си амортесйорите ролваш си веждите и си гЪзар :mhihi: дет се вика от студ умри гЪзар бъди :mhihi: ...стандартна 205/45 16...
друг е въпроса с наще прекрасни пътища и къде ше ги караш тия ниските 18ки :mhihi:
Значи 205/45/16 е по ниска гма от стадартната 205/55/15 за Е30, затова си нямал проблем. Еквивалент на 18-ка няма на свободния пазар, на тунинг пазара има ма по 700 - 900 кинта на бройка, най-ниската от масовите ти дава разлика разлика 29мм в диаетър спрямо 205/55/15.

Тъй ся казвам как става. Взимаш си 8J или 8,5J 18"-ка, слагаш и отпред 225/40/18, отзад 245/40/18 разликата е 16мм в диаметър - нищожна АБС-то не я хваща. Монтираш пружини които са за дадения двигател на -40мм възможно най-твърдите (със стандартните става като файтон). Слагаш си амортисьори Билщейнче Б8 отпреде и отзаде, отпред слагаш шоктампони от Е34 ТДС. На предните носачи монтираш тампони с изместен отвор и така избутваш колелото леко напред естественно след това минаваш стенд. Джантите си ги взимаш с ЕТ не по-различно от диапазона от 15 до 25 (по голямото вече опира в макверсона). Отпред се получва, че при завой шоктампона опира на 5 мм преди гумата да захапе веждата което е идеално има цели 4 см ход, което е супер добре и не е каруца. Обаче гумата опира във видията която държи пластмасовия подкалник при гредата - премества се видията с 2 см надоло и изпъкналата част на кората се нагрява с топъл пистолет и се огъва навътре, за по-сигурно може да причукаш ръба на гредата дето е видийката с 5мм навътре. В предната част опира в малката пластмасова кора, или я елиминираш или я нагряваш и нея и я огъваш леко по посока на халогените. Та това е цялата хамалогия. Колата си вози що годе комфортно и не е чук. Гумите не са супер ниски и пазят джантите, същата функция имат и шокабсорберите Б8 на билщейн които са поставени. Височината на колата е много добра, по-ниска от стандартната. Та това е който иска да пробва.

П.С. - Тази от Е30бг-то е с 8J на 10J затова там гумите са 225/40/18 на 255/35/18 и отзад има шоктампини да ограничат хода на задния амотрисьор на 40мм за да не опира във вътрешната част на веждата.
20" си опират и без гума, там се правят нови подкалници и калници :)

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг