Проблем със лампата за накладките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Проблем със лампата за накладките
Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Проблем със лампата за накладките
oTECa написа:Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.
при мен така е с айрбега...
както и с лампата на накладките де,въпреки че не ми присветва а само си свети,сменил съм 2 та датчика.
Колега от форума с когото се срещнахме на събирането ония ден каза че диагностика требе...
- oTECa
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:oTECa написа:Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.
както и с лампата на накладките де,въпреки че не ми присветва а само си свети,сменил съм 2 та датчика.
Колега от форума с когото се срещнахме на събирането ония ден каза че диагностика требе...
Вече 5 пъти ходя на диагностика колега. Когато лампата несвети дава че няма грешки. Когато свети дава "грешка бутон АСЦ", а той си работи перфектно. Питането ми е: От къде идва тази грешка? Лампата си светва и гасне буквално когато си поиска по време на движение без да правя абсолютно нищо (последния път бех на темпомат със скорост 110км и само си въртех геврека, не съм пипал копчето или спирачките или каквото и дае друго ).
П.П. След събора ще ги окъвя в контакт спрей че вече найстина полудявам, но се съмнявам да се оправи.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
oTECa написа:Е.Димитров написа:oTECa написа:Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.
Вече 5 пъти ходя на диагностика колега. Когато лампата несвети дава че няма грешки. Когато свети дава "грешка бутон АСЦ", а той си работи перфектно. Питането ми е: От къде идва тази грешка? Лампата си светва и гасне буквално когато си поиска по време на движение без да правя абсолютно нищо (последния път бех на темпомат със скорост 110км и само си въртех геврека, не съм пипал копчето или спирачките или каквото и дае друго ).
П.П. След събора ще ги окъвя в контакт спрей че вече найстина полудявам, но се съмнявам да се оправи.
абе колега знаеш ли моя бутон за ацс беше изключен като си взех колата,чудех се защо,включих го-няма грижи-бачка си,я вземи та махни кабела на тоя бутон да видим има ли разлика?
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
здр батенце имах подобен на твоя проблем виж дали на диска спирачния имаш голям ръб смисал по периферията защтото при ново феродо ръба на диска се впива в феродото и докосва датчика и веднага светка на таблото провери го за всеки случаи 

- oTECa
- младши ентусиаст
-
Няма ръб колега. Смених дисковете и накладките и датчиците и се получи този проблем. Интересното е, че е някаква аномалия. Вече няколко пъти го връзвам към карсофта и още преди да се е канектнал карсофта, лампата изгасва. На 6-ти примерно неможах да закача карсофта (явно кабела се е преебал, че мо даваше "bad comunikation"), но само при слагането на жиците на буксата, лампата изгасна. След около 30 км пак си светна. Ебати аномалията. Незнам вече какво да правя.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен. Оказа се хлабава маса на буксата на диагностиката(19-сти пин)
. Странно защо светваше точно тази лампа. Стегнах масата и се оправи.

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Е тва се вика късмет .... при мен стана точно вчера така. И аз хоп качвам да видя какво става с ДИС и грешката изчезва
. А и не я записва. После пак я вдигна. А сложа ли кабела за дисгностика изчезва. След малко ще видя дали е този проблем с ПИН 19. Ако се потвърди ....... значи наистина този проблем е решен

- milennyc
-
-
oTECa написа:Проблема е решен. Оказа се хлабава маса на буксата на диагностиката(19-сти пин). Странно защо светваше точно тази лампа. Стегнах масата и се оправи.
при мен този проблем, все още продалжава. Какво значи стегна масата на пин 19. В смисъл откачи диагностичната букса и ..... стагна връската към пин 19.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:oTECa написа:Проблема е решен. Оказа се хлабава маса на буксата на диагностиката(19-сти пин). Странно защо светваше точно тази лампа. Стегнах масата и се оправи.
при мен този проблем, все още продалжава. Какво значи стегна масата на пин 19. В смисъл откачи диагностичната букса и ..... стагна връската към пин 19.
Не колега. Откачих буксата, махнах гумата отзад, запоих жичка за кафявата жица (това ти е масата на пин19) и новата жица я вързах на болче за купето. На мен връзката към пин19 ми беше добре. Явно проблема е в другия край на жицата, която влиза в инсталацията и е почти непроследима. Затова масата от пин19 направо я вързах на една голяма гайка (на която се държи печката) на купето. До сега 500км съм минал и не е светнала. Иначе поне 10-15 пъти се чудех ко да я правя като ми светваше след 30-40 км.
- milennyc
-
-
Това значи ако сега бодна тел в пин 19 и го сложа на маса трябва да изгасне?! И ако това стане ще го запоя както ти си направил. А най странното пак сега е че си свети лампата за накладките а няма грешка при диагностика 

- oTECa
- младши ентусиаст
-
Колега. При мен като дам на контакт и сложа единия си пръст на лявата ръка на пин 19, а с дясната се хвана за някоя от гаиките на амортесиора, на 10-тата секунда лампата гасне. Затова след няколко опита и допитвания до диагностици установих че някаде има хлабава маса. Затова и така го направих.
13 мнения
• Страница 1 от 1