Проблем със лампата за накладките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Проблем със лампата за накладките

Мнение от oTECa » 29 Апр 2009, 13:08

Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 29 Апр 2009, 13:26

според мен това се дължи на лоша връзка по кабелите и датчиците. Махаш, чистиш, контактен с прей и пробваш. тия проблеми са най гадни. просто може да полудее човек

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Проблем със лампата за накладките

Мнение от Е.Димитров » 29 Апр 2009, 13:30

oTECa написа:Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.

при мен така е с айрбега...
както и с лампата на накладките де,въпреки че не ми присветва а само си свети,сменил съм 2 та датчика.
Колега от форума с когото се срещнахме на събирането ония ден каза че диагностика требе...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 29 Апр 2009, 13:58

Е.Димитров написа:
oTECa написа:Колеги, смених си накладките заедно с датчиците. ЛАмпата не изгасна веднага. Първия път изганса на 4-5 ден след около 500км. Изгасня за 2 дни и после пак светна. После пак гасна на 2 пъти за около 15-20 км и след това пак светва. Като я закачах на диагностиката ми дава "грешка бутин АСЦ"(АСЦ-то си работи перфектно. Бутона също си бачка перфектно). Изчествам грешката и лампата гасне, но след около 400-500 км пак си светва. Гасне си и си святка когато си поиска. Лошото е че през повечето време свети и ме дразни. . Когато несвети лампата и я закача недава никаква грешка. НЯкои може ли да ми каже къде ми е проблема, че ми писна да давам по 20лв за диагностика и да ми викат "нищо и няма"-когато несвети лампата, или "има някаква останал грешка, изчистихме я, бутона си е наред, сичко е ок" и след два дни пак да свтва.

както и с лампата на накладките де,въпреки че не ми присветва а само си свети,сменил съм 2 та датчика.
Колега от форума с когото се срещнахме на събирането ония ден каза че диагностика требе...

Вече 5 пъти ходя на диагностика колега. Когато лампата несвети дава че няма грешки. Когато свети дава "грешка бутон АСЦ", а той си работи перфектно. Питането ми е: От къде идва тази грешка? Лампата си светва и гасне буквално когато си поиска по време на движение без да правя абсолютно нищо (последния път бех на темпомат със скорост 110км и само си въртех геврека, не съм пипал копчето или спирачките или каквото и дае друго ).
П.П. След събора ще ги окъвя в контакт спрей че вече найстина полудявам, но се съмнявам да се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Апр 2009, 14:11

oTECa написа:
Е.Димитров написа:

Вече 5 пъти ходя на диагностика колега. Когато лампата несвети дава че няма грешки. Когато свети дава "грешка бутон АСЦ", а той си работи перфектно. Питането ми е: От къде идва тази грешка? Лампата си светва и гасне буквално когато си поиска по време на движение без да правя абсолютно нищо (последния път бех на темпомат със скорост 110км и само си въртех геврека, не съм пипал копчето или спирачките или каквото и дае друго ).
П.П. След събора ще ги окъвя в контакт спрей че вече найстина полудявам, но се съмнявам да се оправи.

абе колега знаеш ли моя бутон за ацс беше изключен като си взех колата,чудех се защо,включих го-няма грижи-бачка си,я вземи та махни кабела на тоя бутон да видим има ли разлика?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 05 Май 2009, 19:16

здр батенце имах подобен на твоя проблем виж дали на диска спирачния имаш голям ръб смисал по периферията защтото при ново феродо ръба на диска се впива в феродото и докосва датчика и веднага светка на таблото провери го за всеки случаи :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 08 Май 2009, 21:22

Няма ръб колега. Смених дисковете и накладките и датчиците и се получи този проблем. Интересното е, че е някаква аномалия. Вече няколко пъти го връзвам към карсофта и още преди да се е канектнал карсофта, лампата изгасва. На 6-ти примерно неможах да закача карсофта (явно кабела се е преебал, че мо даваше "bad comunikation"), но само при слагането на жиците на буксата, лампата изгасна. След около 30 км пак си светна. Ебати аномалията. Незнам вече какво да правя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 17 Май 2009, 1:01

Проблема е решен. Оказа се хлабава маса на буксата на диагностиката(19-сти пин) :mhihi: . Странно защо светваше точно тази лампа. Стегнах масата и се оправи.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 17 Май 2009, 10:35

Е тва се вика късмет .... при мен стана точно вчера така. И аз хоп качвам да видя какво става с ДИС и грешката изчезва :). А и не я записва. После пак я вдигна. А сложа ли кабела за дисгностика изчезва. След малко ще видя дали е този проблем с ПИН 19. Ако се потвърди ....... значи наистина този проблем е решен

Аватар

Мнение от milennyc » 17 Май 2009, 19:24

oTECa написа:Проблема е решен. Оказа се хлабава маса на буксата на диагностиката(19-сти пин) :mhihi: . Странно защо светваше точно тази лампа. Стегнах масата и се оправи.

при мен този проблем, все още продалжава. Какво значи стегна масата на пин 19. В смисъл откачи диагностичната букса и ..... стагна връската към пин 19.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 20 Май 2009, 22:08

milennyc написа:
oTECa написа:Проблема е решен. Оказа се хлабава маса на буксата на диагностиката(19-сти пин) :mhihi: . Странно защо светваше точно тази лампа. Стегнах масата и се оправи.

при мен този проблем, все още продалжава. Какво значи стегна масата на пин 19. В смисъл откачи диагностичната букса и ..... стагна връската към пин 19.

Не колега. Откачих буксата, махнах гумата отзад, запоих жичка за кафявата жица (това ти е масата на пин19) и новата жица я вързах на болче за купето. На мен връзката към пин19 ми беше добре. Явно проблема е в другия край на жицата, която влиза в инсталацията и е почти непроследима. Затова масата от пин19 направо я вързах на една голяма гайка (на която се държи печката) на купето. До сега 500км съм минал и не е светнала. Иначе поне 10-15 пъти се чудех ко да я правя като ми светваше след 30-40 км.

Аватар

Мнение от milennyc » 20 Май 2009, 22:32

Това значи ако сега бодна тел в пин 19 и го сложа на маса трябва да изгасне?! И ако това стане ще го запоя както ти си направил. А най странното пак сега е че си свети лампата за накладките а няма грешка при диагностика :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 20 Май 2009, 22:53

Колега. При мен като дам на контакт и сложа единия си пръст на лявата ръка на пин 19, а с дясната се хвана за някоя от гаиките на амортесиора, на 10-тата секунда лампата гасне. Затова след няколко опита и допитвания до диагностици установих че някаде има хлабава маса. Затова и така го направих.

Назад към E46