датчик температура на охл. теч. е36 320

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

датчик температура на охл. теч. е36 320

Мнение от go6o_lud » 22 Апр 2009, 22:35

Самичко си дава газ, самичко си гасне без нищо, направо от няколко дни ми скасва нервите... май е температурен датчик :roll: или нещо друго е проблема :help: може ли да е стъпково моторче, защото ми го прави без значение дали е студена или загряла и без значение дали е газ или бензин, не е дебитомер според мен.... :help:
Последна промяна go6o_lud на 25 Апр 2009, 16:51, променена общо 1 път
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Апр 2009, 3:36

1-во диагностика,после гадаене
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 23 Апр 2009, 8:12

vladi_a_i написа:1-во диагностика,после гадаене

Направих диагностика снощи, нито една гршка не изкара компа, но датчика на температурата го засече на -48 градуса :shock: значи определено е за смяна... но ми се струва че не само от там идва проблема. А знаете ли може ли да се изчисти датчика и пак да проработи или трябва нов?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 23 Апр 2009, 8:33

Ако е датчик сменй с нов. Не вярвам да стръва кой знае колко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 23 Апр 2009, 8:38

Добре ама те са два един до друг, кой от двата е? Може ли да е от буксата? А и няма бъркане до там, май треа да сваля въздушния филтър и да бръкна под колекторите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 23 Апр 2009, 9:04

колега нещата общо взето са стъпковото, гуфража, дебитомера темп. датчика ... ходи на диагностика ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 23 Апр 2009, 11:12

е сменяи го . мисля че не е скъп даже. после ще видиш как е и ще мислиш за друго евентуално

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 23 Апр 2009, 11:16

ares2 написа:е сменяи го . мисля че не е скъп даже. после ще видиш как е и ще мислиш за друго евентуално

кой от двата... и кое да махна за да стигна до него.. инжинерния датчик за темп става въпрос

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 25 Апр 2009, 16:54

В 10 магаэина няма намиране :shock: иначе ми каэват че е 50 лева :roll: от къде да намеря?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 25 Апр 2009, 17:13

go6o_lud написа:В 10 магаэина няма намиране :shock: иначе ми каэват че е 50 лева :roll: от къде да намеря?

ВАРИ 2000 на "Оборище" 50 - 55 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 26 Апр 2009, 0:37

50лв са адски много за тая глупост аз си взех някакъв на Хофер за 15лв никакви ядове от Евро 07 или нещо такова доста магазини имат. Мястото е сравнително удобно може и сам да го смениш, а проблема ти 99% сигурност е от него щом показва -48 . Ако не се оправи провери да не дърпа въздух, след това изчисти стъпковото моторче. Датчика се намира на главата в началото малко под регулатора на налягането, при 320-ката предполагам също е там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 03 Май 2009, 21:30

смених датчика и никаква промяна няма.... а други грешки на диагностиката не показа..... а датчика ми струваше 55 лв. не знам какво става вече.... ламда сонда и стъпково моторче ще ги покаже ли като грешка по принцип ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 03 Май 2009, 23:50

go6o_lud написа:смених датчика и никаква промяна няма.... а други грешки на диагностиката не показа..... а датчика ми струваше 55 лв. не знам какво става вече.... ламда сонда и стъпково моторче ще ги покаже ли като грешка по принцип ?

Едвали ще ти помогна,но да си кажа.При мен проблема беше игра на обороти,прекъсване и загуба на мощност.На диагностиките ми излезе първо ламбда.Смених я и проблема си остана.На втората диагностика излезе датчик температура.Смених го и пак без резултат.На третата дебитомер.Взех от познат друг и пак същото.Кабели,свещи - нови.Стъпков мотор нов направо ,че почна да ми писва.И клапан за картерните газове и маркучи смених за всеки случай :D.То не беше бобини,букси,жици и т.н.Добре,че случайно ми се обади монтьорчето което ми обслужи колата още като си я взех от Германия преди близо 3г.За 10-те минути "диагностика" въоръжен с манометър(за компресията) ми казва " Е то за 110-120000км. или тия 3г. не може само 2 биалети да смениш и масло и бензин да сипваш.Трябва нещо по страшно да счупиш,като например 2-ят ти цилиндър няма компресия...викай НАДИН за старо желязо да я взимат...".Скъса ме от майтапи за диагностики :mhihi: .Мисълта ми е отиди при някой който разбира и не си късай нервите.Аз късно видях сервизите и хората които ги препоръчват тук във форума.Толкова време не бях дал лев за ремонти(като пенсия карам)и за съжаление тия "разбиращи" кре***и ме вкараха в приличен разход откъм финанси :evil:.
П.П.:Едни от "специалистите" бяха Дарукар...
Успех :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 04 Май 2009, 9:19

MRS написа:
go6o_lud написа:смених датчика и никаква промяна няма.... а други грешки на диагностиката не показа..... а датчика ми струваше 55 лв. не знам какво става вече.... ламда сонда и стъпково моторче ще ги покаже ли като грешка по принцип ?

Едвали ще ти помогна,но да си кажа.При мен проблема беше игра на обороти,прекъсване и загуба на мощност.На диагностиките ми излезе първо ламбда.Смених я и проблема си остана.На втората диагностика излезе датчик температура.Смених го и пак без резултат.На третата дебитомер.Взех от познат друг и пак същото.Кабели,свещи - нови.Стъпков мотор нов направо ,че почна да ми писва.И клапан за картерните газове и маркучи смених за всеки случай :D.То не беше бобини,букси,жици и т.н.Добре,че случайно ми се обади монтьорчето което ми обслужи колата още като си я взех от Германия преди близо 3г.За 10-те минути "диагностика" въоръжен с манометър(за компресията) ми казва " Е то за 110-120000км. или тия 3г. не може само 2 биалети да смениш и масло и бензин да сипваш.Трябва нещо по страшно да счупиш,като например 2-ят ти цилиндър няма компресия...викай НАДИН за старо желязо да я взимат...".Скъса ме от майтапи за диагностики :mhihi: .Мисълта ми е отиди при някой който разбира и не си късай нервите.Аз късно видях сервизите и хората които ги препоръчват тук във форума.Толкова време не бях дал лев за ремонти(като пенсия карам)и за съжаление тия "разбиращи" кре***и ме вкараха в приличен разход откъм финанси :evil:.
П.П.:Едни от "специалистите" бяха Дарукар...
Успех :!:

Братле мерси за съвета, ама има ли някъде хора които разбират и целта не им е да ме прецакат и да ми вземат парите само.... дано да се окаже стъпковият мотор :) но иначе ако нямам компресия то ще си проличи по мощността, а за сега поне такива признаци няма. Аман от майстори вече, доверие на никои да нямаш в наши дни.

Назад към E36