датчик температура на охл. теч. е36 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
датчик температура на охл. теч. е36 320
Самичко си дава газ, самичко си гасне без нищо, направо от няколко дни ми скасва нервите... май е температурен датчик
или нещо друго е проблема
може ли да е стъпково моторче, защото ми го прави без значение дали е студена или загряла и без значение дали е газ или бензин, не е дебитомер според мен.... 

Последна промяна go6o_lud на 25 Апр 2009, 16:51, променена общо 1 път
To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:1-во диагностика,после гадаене
Направих диагностика снощи, нито една гршка не изкара компа, но датчика на температурата го засече на -48 градуса

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
Добре ама те са два един до друг, кой от двата е? Може ли да е от буксата? А и няма бъркане до там, май треа да сваля въздушния филтър и да бръкна под колекторите...
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
ares2 написа:е сменяи го . мисля че не е скъп даже. после ще видиш как е и ще мислиш за друго евентуално
кой от двата... и кое да махна за да стигна до него.. инжинерния датчик за темп става въпрос
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
В 10 магаэина няма намиране
иначе ми каэват че е 50 лева
от къде да намеря?

- MRS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i '95
go6o_lud написа:В 10 магаэина няма намиранеиначе ми каэват че е 50 лева
от къде да намеря?
ВАРИ 2000 на "Оборище" 50 - 55 лв.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
50лв са адски много за тая глупост аз си взех някакъв на Хофер за 15лв никакви ядове от Евро 07 или нещо такова доста магазини имат. Мястото е сравнително удобно може и сам да го смениш, а проблема ти 99% сигурност е от него щом показва -48 . Ако не се оправи провери да не дърпа въздух, след това изчисти стъпковото моторче. Датчика се намира на главата в началото малко под регулатора на налягането, при 320-ката предполагам също е там.
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
смених датчика и никаква промяна няма.... а други грешки на диагностиката не показа..... а датчика ми струваше 55 лв. не знам какво става вече.... ламда сонда и стъпково моторче ще ги покаже ли като грешка по принцип ?
- MRS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i '95
go6o_lud написа:смених датчика и никаква промяна няма.... а други грешки на диагностиката не показа..... а датчика ми струваше 55 лв. не знам какво става вече.... ламда сонда и стъпково моторче ще ги покаже ли като грешка по принцип ?
Едвали ще ти помогна,но да си кажа.При мен проблема беше игра на обороти,прекъсване и загуба на мощност.На диагностиките ми излезе първо ламбда.Смених я и проблема си остана.На втората диагностика излезе датчик температура.Смених го и пак без резултат.На третата дебитомер.Взех от познат друг и пак същото.Кабели,свещи - нови.Стъпков мотор нов направо ,че почна да ми писва.И клапан за картерните газове и маркучи смених за всеки случай

П.П.:Едни от "специалистите" бяха Дарукар...
Успех

- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
MRS написа:go6o_lud написа:смених датчика и никаква промяна няма.... а други грешки на диагностиката не показа..... а датчика ми струваше 55 лв. не знам какво става вече.... ламда сонда и стъпково моторче ще ги покаже ли като грешка по принцип ?
Едвали ще ти помогна,но да си кажа.При мен проблема беше игра на обороти,прекъсване и загуба на мощност.На диагностиките ми излезе първо ламбда.Смених я и проблема си остана.На втората диагностика излезе датчик температура.Смених го и пак без резултат.На третата дебитомер.Взех от познат друг и пак същото.Кабели,свещи - нови.Стъпков мотор нов направо ,че почна да ми писва.И клапан за картерните газове и маркучи смених за всеки случай.То не беше бобини,букси,жици и т.н.Добре,че случайно ми се обади монтьорчето което ми обслужи колата още като си я взех от Германия преди близо 3г.За 10-те минути "диагностика" въоръжен с манометър(за компресията) ми казва " Е то за 110-120000км. или тия 3г. не може само 2 биалети да смениш и масло и бензин да сипваш.Трябва нещо по страшно да счупиш,като например 2-ят ти цилиндър няма компресия...викай НАДИН за старо желязо да я взимат...".Скъса ме от майтапи за диагностики
.Мисълта ми е отиди при някой който разбира и не си късай нервите.Аз късно видях сервизите и хората които ги препоръчват тук във форума.Толкова време не бях дал лев за ремонти(като пенсия карам)и за съжаление тия "разбиращи" кре***и ме вкараха в приличен разход откъм финанси
.
П.П.:Едни от "специалистите" бяха Дарукар...
Успех
Братле мерси за съвета, ама има ли някъде хора които разбират и целта не им е да ме прецакат и да ми вземат парите само.... дано да се окаже стъпковият мотор

14 мнения
• Страница 1 от 1