Смяна на крушчица в таблото?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Смяна на крушчица в таблото?

Мнение от indianeca » 21 Апр 2009, 1:16

Хора я да се посъветвам с вас и да ми кажете как да си сменя крушчица която свети много слабо на "80км/ч." от скоростомера и предполагам, че дори и малката светлина е от съседните крушчици. Има на още едно местенце, но ще действам аналогично...

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 21 Апр 2009, 2:38

Като свалиш таблото ти става ясно как ... ;)
таблото се сваля с 2 лимбусчета, мисля 8-ци, отзад са три букси, откачаш ги и си ти.
Ако си с чупещ волан го "счупи" в най-крайно долно положение и ще изкараш таблото без проблем.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Апр 2009, 8:50

И на мен ми свети на оборотомера на едно място по слабо,но няма да го пипам за сега.Ако при теб са на повече места ги смени-както каза колегата ;)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 21 Апр 2009, 9:34

Най-вероятно това където ти свети по-слабо ,не е от изгоряла крушка и светлината от съседната,при мен беше така смених ги и трите и пак е същото!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от indianeca » 21 Апр 2009, 12:07

От какво друго може да е? Ще сипойграя и ще видя. Като несъм с чупещ се волан трябва ли да го сваля и него?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 21 Апр 2009, 12:41

indianeca написа:От какво друго може да е? Ще сипойграя и ще видя. Като несъм с чупещ се волан трябва ли да го сваля и него?

Виж''светловода" да не се е стопил или да седи накриво.Ако ще сменяш крушките не слагаи по силни от 3w.
За свалянето на таблото погледни тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=322424&highlight=#322424
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=53641

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 21 Апр 2009, 13:06

indianeca написа:От какво друго може да е? Ще сипойграя и ще видя. Като несъм с чупещ се волан трябва ли да го сваля и него?

Абе трудно се вади аз си понараних таблото от дърпане докъто го изкарам. Хвани някои да ти напъва волана а ти вади таблото!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от indianeca » 21 Апр 2009, 17:17

Благодаря за отговорите. Ще използвам написаното от вас колеги :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Апр 2009, 19:36

indianeca написа:Благодаря за отговорите. Ще използвам написаното от вас колеги :)

Колега , таблото се вади ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лесно ... но си има чалъм !
отвиваш болтовете дето го държат от горе , след това отвиваш решетчицата на левия въздуховод (дето на нея е бутона за мъгла и превключвателя за фаровете ) , изкарваш тая цялата платформичка , бъркаш през нея и буташ таблото от зад и то излиза супер лесно. След това навиваш ляв волан а таблото го приплъзваш на дясно и на горе първоначално , а после на дясно и на долу и си излиза без грешка , няма счупено , няма одраскано , няма наранено , няма НИЩО повредено. Другия вариянт за да излезе таблото е като отвиеш болтовете дето го държат , да натиснеш силно в долната му част( в основата и то по някога излиза ...но не винаги и има опасност така да го счупиш или повредиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от Ivan_BMW » 21 Апр 2009, 20:44

Колега преди да свалиш таблото откачи клемите на акумолатора да не направи некоя грешка че при мен от свалянето на таблото ми светна лампата на айрбега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 21 Апр 2009, 22:43

аз съм с 5вата и ми свети супер.крушките са 3.
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 22 Апр 2009, 10:38

metodi80 написа:
indianeca написа:Благодаря за отговорите. Ще използвам написаното от вас колеги :)

Колега , таблото се вади ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лесно ... но си има чалъм !
отвиваш болтовете дето го държат от горе , след това отвиваш решетчицата на левия въздуховод (дето на нея е бутона за мъгла и превключвателя за фаровете ) , изкарваш тая цялата платформичка , бъркаш през нея и буташ таблото от зад и то излиза супер лесно. След това навиваш ляв волан а таблото го приплъзваш на дясно и на горе първоначално , а после на дясно и на долу и си излиза без грешка , няма счупено , няма одраскано , няма наранено , няма НИЩО повредено. Другия вариянт за да излезе таблото е като отвиеш болтовете дето го държат , да натиснеш силно в долната му част( в основата и то по някога излиза ...но не винаги и има опасност така да го счупиш или повредиш!

Не е необходимо да се сваля решетката на левия въздуховод и каквото и да е друго нещо. Има два варианта за сваляне на таблото, в зависимост от това, с какъв волан е колата. Трилъчката се блокира в хоризонтално положение на двата лъча, а третия стои вертикално надолу. Таблото се подхваща с отверка между кората и отворите на таблото за болтовете и се натиска надолу, докато се освободи в горния край. След това се обръща с циферблатите надолу и се издърпва да мине между двата лъча. Разкача се първо куплунга в лявата част на таблото и се завърта колкото да бръкнеш с ръка и да разкачиш средния куплунг. Завърташ още малко и разкачаш десния куплунг. Така както е завъртяно с циферблатите надолу излиза през волана. Табло, монтирано на автомобилите с четирилъчев волан не може да излезе без демонтиране на волана.
Последна промяна ивчо3 на 22 Апр 2009, 10:49, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MRS » 22 Апр 2009, 10:47

ивчо3 написа:
metodi80 написа:[

...необходимо да се сваля решетката на левия въздуховод и куплунг. Така както е завъртяно с циферблатите надолу излиза през волана. Табло, монтирано на автомобилите с четирилъчев волан не може да излезе без демонтиране на волана.

Този 4-и лъчев волан ли имаш предвид?
[url]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=129290&view=1&photo=1[url][%2Furl]&pid=2786393[/url]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 22 Апр 2009, 11:07

MRS написа:
ивчо3 написа:

...необходимо да се сваля решетката на левия въздуховод и куплунг. Така както е завъртяно с циферблатите надолу излиза през волана. Табло, монтирано на автомобилите с четирилъчев волан не може да излезе без демонтиране на волана.

Този 4-и лъчев волан ли имаш предвид?
[url]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=129290&view=1&photo=1[url][%2Furl]&pid=2786393[/url]

Да, този четирилъчев волан имам в предвид. Но както се вижда на снимката, този волан е чупещ, може да се издърпа максимално и да се завърти наляво, като таблото излиза между волана и кората. Наличието на изпъкнала повърхност на четирилъчката в средната част стеснява отвора и е невъзможно таблото да излезе през волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MRS » 22 Апр 2009, 18:51

ивчо3 написа:
MRS написа:
ивчо3 написа:

...необходимо да се сваля решетката на левия въздуховод и куплунг.

Да, този четирилъчев волан имам в предвид. Но както се вижда на снимката, този волан е чупещ, може да се издърпа максимално и да се завърти наляво, като таблото излиза между волана и кората. Наличието на изпъкнала повърхност на четирилъчката в средната част стеснява отвора и е невъзможно таблото да излезе през волана.

Този волан си е моя и не е чупещ ;) .И таблото си излиза както на ляво така и на дясно без проблем.Просто малко трудно става :D .

Следваща

Назад към E36