ПОБЕЛЯЛА ЩЕКА!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
stef4o_BMW написа:Ако няма намаляване на антифриза и повишаване на маслото е конденз,защото Пролет и Есен има голяма разлики в температурата.Така,че и да смениш маслото пак може да се събира конденз,ако ги е омесило,маслото ще е боза по цялата щека.
Ами колега последно наливах антифриз януари месец и си я обезъздуших и досега не сам го барал а като си пусна парното още в синята зона си духа топличко и колата си загрява нормално,а тези бели петна не са по цялата щека колега а само на места и колата не пуши бяло отзад а синичко

metodi80 написа:C8699HX написа:metodi80 написа:Най лесно ще разбереш дали гарнитурата на главата ти пуска антифриз в маслото , като си следиш нивото на антифриза дали намалява и дали нивото на маслото се покачва , ако ги имаш тези два признака , плюс побелялата пръчка на маслото и побеляла капачка и бял пушек и чувствително намаляла мощност на колата, значи работата е 100% ясна ... гарнитура на глава! Но трябва да ги има всичките признаци!
Достатачно е само да му се вдигне нивото на маслото и го пиши бегал...... на загрял двигател вдигни щеката,ако е с цвят на боза
Не е точно така .... повишеното ниво на маслото (говорим за конкретен случай , когато нивото на маслото се мери на изстинал двигател и на едно и също място ... за да е обективно измерването) не винаги е белег за избила гарнитура на глава (освен в случаите когато нивото е чувствително повишено). А иначе ако цвета на маслото е като боза , то това означава наистина 100 % избила гарнитура и наличие на антрифриз в маслото !!!!
Колега нивото не се повишава а спада леко

,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Здрасти Колега , Следя темата от самото начало.Аз имам същия проблем>Бяла щека и капачката на маслото също е така>Смених термостат от 87гр. на 92гр. проблема си остана загрява за минути но пак същия проблем си остана.Казаха ми че от капачката на маслото уплатнението е здало багажа,смених и уплатнението но пак така.Щом не ти меси Антифриз и масло няма проблем трябва постоянно да почистваш щеката и капачката и газ.Аз от 3-години карам така и неслизам от нея нямам проблеми.Причините за Конденза са<Ако караш на гас,Некачественно масло и промяната на Времето от студено на топло и обратно,Каране на каси растояния в града.Не се хварляи в грижи следи си постоянно нивото на масло и антифриз почистваи щеката и капачката и газ не я жали много,много.Опани я изван града 100,150км.и като се варнеш провери и ще видиш че няма да има бяло никаде.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Конденз е колега нищо страшноllazarr написа:Колега нивото не се повишава а спада лекои цвета му си е нормален....

Re: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
GRECE написа:Здрасти Колега , Следя темата от самото начало.Аз имам същия проблем>Бяла щека и капачката на маслото също е така>Смених термостат от 87гр. на 92гр. проблема си остана загрява за минути но пак същия проблем си остана.Казаха ми че от капачката на маслото уплатнението е здало багажа,смених и уплатнението но пак така.Щом не ти меси Антифриз и масло няма проблем трябва постоянно да почистваш щеката и капачката и газ.Аз от 3-години карам така и неслизам от нея нямам проблеми.Причините за Конденза са<Ако караш на гас,Некачественно масло и промяната на Времето от студено на топло и обратно,Каране на каси растояния в града.Не се хварляи в грижи следи си постоянно нивото на масло и антифриз почистваи щеката и капачката и газ не я жали много,много.Опани я изван града 100,150км.и като се варнеш провери и ще видиш че няма да има бяло никаде.
Колега на мен даже капачката за маслото ми е чисто нова и по нея няма нищо бяло само по шеката.....
,,,,,,,,,,,,,
Еми не се притесняваи наблюдаваи нивата забарсваи и караи. Наистена кондеза пречи на двигатела по някакав начин но какво да се прави.По често смяна на масло качествено,преди смяна промиване на масленната система и така.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
llazarr написа:Колега на мен даже капачката за маслото ми е чисто нова и по нея няма нищо бяло само по шеката.....
Научи се да не пускаш по 5 поста един след друг да отговаряш на всеки по отделно. Или ще си пишеш всичко в един пост както му е реда, или ще трием и ще се заключваме.... ти си избери

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: ПОБЕЛЯЛА ЩЕКА!!!
Здравейте колеги,
Темата е стара, но имам подобен проблем.
Преди 2 дни купих колата от ....Дупница....
Бмв 318и 143 к.с. 2003 год.
Гледахме много време колата, карахме я , пържихме я, няма проблеми. Мерихме компресия, на всички цилиндри ~10.5 /на всички еднакво/.
Маслото черно беше и си помислихме ,че мн време е стояла и не е карана тая кола - все пак от Италия...не се знае...
Взехме колата, смених маслото и другите консумативи. Колата си върви, загрява си бързо и температурата си стои на средата.
Сутринта вдигам щеката да видя дали трябва да се долее малко масло и кво да видя....майонеза...
На места по щеката има малки бели петна приличащи на майонеза и колкото и пъти да изчистя щеката и после я вдигна пак, пак има по 2-3 налепчета.
Нивото на антифриза още не мога да го засека, щото беше пълно до горе още като купувах колата.
Ауспуха е чист...все едно е чисто нов, не пуши колата или поне аз не виждам да пуши.
Та, колеги разбирате ме след закупуване на колата от Дупница
, да ги видя тия петна по щеката, да отивам ли да отваряме да гледаме гарнитурата и да ми препоръчате сервиз... 
Гледахме много време колата, карахме я , пържихме я, няма проблеми. Мерихме компресия, на всички цилиндри ~10.5 /на всички еднакво/.
Маслото черно беше и си помислихме ,че мн време е стояла и не е карана тая кола - все пак от Италия...не се знае...
Взехме колата, смених маслото и другите консумативи. Колата си върви, загрява си бързо и температурата си стои на средата.
Сутринта вдигам щеката да видя дали трябва да се долее малко масло и кво да видя....майонеза...
На места по щеката има малки бели петна приличащи на майонеза и колкото и пъти да изчистя щеката и после я вдигна пак, пак има по 2-3 налепчета.
Нивото на антифриза още не мога да го засека, щото беше пълно до горе още като купувах колата.
Ауспуха е чист...все едно е чисто нов, не пуши колата или поне аз не виждам да пуши.
Та, колеги разбирате ме след закупуване на колата от Дупница

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
cHaunepucTa написа:Здравейте колеги,
Та, колеги разбирате ме след закупуване на колата от Дупница, да ги видя тия петна по щеката, да отивам ли да отваряме да гледаме гарнитурата и да ми препоръчате сервиз...

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Днес сутринта оставих колата на майстор.
Каза, че ще види от какво е, но първо да погледне ,че отдолу тече масло отнякъде.
Първо да види тоя проблем и после ще види какво се случва.
Между другото, гледам вече 3ти ден антифриза не е мръднал, май не се губи.
Ще пиша, ако има развитие.
Каза, че ще види от какво е, но първо да погледне ,че отдолу тече масло отнякъде.
Първо да види тоя проблем и после ще види какво се случва.
Между другото, гледам вече 3ти ден антифриза не е мръднал, май не се губи.
Ще пиша, ако има развитие.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Такъв проблем съм виждал на друга кола-Опел Кадет, имаше изобилно майонеза и по капачката, беше сбозено и по щеката, а бе 100% си мислех, че е гарнитура, проблемът се оказа в самото масло-уж някаква прехвалена синтетика, преди това беше каран с някакво минерално, не правеше грам конденз никъде
Ама това беше зимата при големи студове и се караше на газ, като се постопли и като почнаха да я карат на дълъг път майонезата се стопи и маслото се избистри. Та човек не бива да бърза да се вкарва в разни филми...

Никой не мое ма връне на селу!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Ами вече бях на майстор, диагностиката не показа нищо, майстора каза, че не надува маркучи, антифриза бил добре(чист бил), обаче яко тече масло от няколко места и самото масло мирише лошо, на изгоряло, абе все едно не е сменяно много отдавна(а е сменено преди седмица с Castrol Magnatec 10W40).
Утре ще я оставям да ми сменя о-пръстени, семеринги и гарнитурки от които тече масло, да смени клапан на картерни газове(по моя преценка), да смени маслото с друго(може това да е менте или да е прочистило старите боклуци) и оттам вече да следим колата.
ПС:
Сутринта колата започна да мени обороти, докато си е загряла.
Карам, спирам, освобождавам от скорост. Стрелката тръгва стремително надолу, стига 500 оборота и се вдига сама докъм 700-800 оборота. След това сама ги вдига и ги държи на 1500 оборота едно известно време, след което оборотите се нормализират. wtf? какво се случва и аз не знам.
Всички тези "симптоми", възможно ли е да са от едно единствено нещо - запушен клапан за картерни газове или да търся причината на друго място. Вече не знам да се притеснявам ли, да не се ли притеснявам
Утре ще я оставям да ми сменя о-пръстени, семеринги и гарнитурки от които тече масло, да смени клапан на картерни газове(по моя преценка), да смени маслото с друго(може това да е менте или да е прочистило старите боклуци) и оттам вече да следим колата.
ПС:

Карам, спирам, освобождавам от скорост. Стрелката тръгва стремително надолу, стига 500 оборота и се вдига сама докъм 700-800 оборота. След това сама ги вдига и ги държи на 1500 оборота едно известно време, след което оборотите се нормализират. wtf? какво се случва и аз не знам.
Всички тези "симптоми", възможно ли е да са от едно единствено нещо - запушен клапан за картерни газове или да търся причината на друго място. Вече не знам да се притеснявам ли, да не се ли притеснявам

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
[/quote]
правилно си се ориантирал ,клапана на картерните газове,дава подобни симптоми(но се убеди дали е той,че аз го взех 80 кинта)иди при диагности и му кажи да го пръсне със спрейче и да види дали има промяна в оборотите и ако го сменяш не забравяй и маркуча да си смениш
пс и от смучене на въздух мени обороти прегледеай си вакумите и най вече гуфрето при дебитомера
успех

правилно си се ориантирал ,клапана на картерните газове,дава подобни симптоми(но се убеди дали е той,че аз го взех 80 кинта)иди при диагности и му кажи да го пръсне със спрейче и да види дали има промяна в оборотите и ако го сменяш не забравяй и маркуча да си смениш
пс и от смучене на въздух мени обороти прегледеай си вакумите и най вече гуфрето при дебитомера

успех
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3