Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 11 Апр 2009, 7:40

Без преходник трябва коректно да показва статуса на игнишън, при включване директно в обд буксата.

Колега, значи ли това, че препоръчваш като се работи с Дис да се ползва ОБД буксата, заради хипотетичния игнишън, който ще му позволи да влиза във всички колнтролери, както за програмиране, така и за дигностика?

Поне при мен наистина не иска да влиза в някои от тях и ми дава грешка, като преди това 100 пъти ме пита да нямам проблем с токовете или дали съм включил интерфейса..... :D

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 11 Апр 2009, 9:12

slitter написа:
Без преходник трябва коректно да показва статуса на игнишън, при включване директно в обд буксата.

Колега, значи ли това, че препоръчваш като се работи с Дис да се ползва ОБД буксата, заради хипотетичния игнишън, който ще му позволи да влиза във всички колнтролери, както за програмиране, така и за дигностика?

Поне при мен наистина не иска да влиза в някои от тях и ми дава грешка, като преди това 100 пъти ме пита да нямам проблем с токовете или дали съм включил интерфейса..... :D

При мен всичко е ОК. Нямам проблем с нито един контролер. Влиза си във всичко без проблем. Игнишъна не свети , ползвам само 20-пиновия!

Потребител
Аватар

Мнение от vagcom » 11 Апр 2009, 10:09

slitter написа:

Имаш ли кръгла - ползваш нея :D
Това съобщение дали си дал на контакт е стандартно ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Апр 2009, 16:38

Днес почти целия ден се рових с Диса и искам да споделя следните впечатления:

Програмата си работи добре, но както споменах имам два проблема -
Не разпознава автоматично колата при диагностика, но това не е толкова важно, защото съвем спокойно можеш да диагностицираш с ръчни настройки, влиза си във всички възможни контролери, които притежава колата.

Основния проблем идва с кодирането. Да мога да активирам борд..... :) няма проблем, но не мога да вляза в първите две основни опции - CAR MAMORY И KEY MEMORY, според мен поради същата причина, изисква автоматично разпознаване на колата. Респективно, не мода да вляза до другите менюта, щото спирам до тук и нататъка не позволява, а там е кодирането за дневните светлини, кодирането на функцията follow me home, kоято искам да си програмирам и още сума ти.....

Та въпроса ми е, някакви идеи това как може да се оправи?????????

Днес пробвах с колата на колегата sashko, по същия начин се държи програмата, а и ИНПАта също, демек игнишъна не свети. Той беше само с кръглата букса, ОБД колата нямаше. Но там пък за диагностика, няма никви проблеми, влиза навсякъде. Не знам защо на Диса толкова му е необходимо това.

Надявам се да имате някакви идеи...

Потребител
Аватар

Мнение от vagcom » 11 Апр 2009, 17:15

slitter написа:Днес почти целия ден се рових с Диса и искам да споделя следните впечатления:

Програмата си работи добре, но както споменах имам два проблема -
Не разпознава автоматично колата при диагностика, но това не е толкова важно, защото съвем спокойно можеш да диагностицираш с ръчни настройки, влиза си във всички възможни контролери, които притежава колата.

Основния проблем идва с кодирането. Да мога да активирам борд..... :) няма проблем, но не мога да вляза в първите две основни опции - CAR MAMORY И KEY MEMORY, според мен поради същата причина, изисква автоматично разпознаване на колата. Респективно, не мода да вляза до другите менюта, щото спирам до тук и нататъка не позволява, а там е кодирането за дневните светлини, кодирането на функцията follow me home, kоято искам да си програмирам и още сума ти.....

Та въпроса ми е, някакви идеи това как може да се оправи?????????

Днес пробвах с колата на колегата sashko, по същия начин се държи програмата, а и ИНПАта също, демек игнишъна не свети. Той беше само с кръглата букса, ОБД колата нямаше. Но там пък за диагностика, няма никви проблеми, влиза навсякъде. Не знам защо на Диса толкова му е необходимо това.

Надявам се да имате някакви идеи...

още при тестовете аз и колегата се убедихме - липсата на игнишън не пречи ...

какво става когато се опиташ да влезеш в car memory ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Апр 2009, 17:38

дава някаква грешка и ме спира. беше нещо подобно на това, че не кореспондират комби и нещо си. дава съвет да препрограмираш комби и да пробваш пак. аз даже го направих, но пак същото.... казва ми да провера главата, да провера дали съм дал на контакт....

мога да проверя и ако искаш да ти кажа с точност какво дава и в едното и в другото. но е почти едно и също. тръгва автоматично разпознаване и спира поради няква грешка, не се почвява линията за запълване на процентите при прочитането и не ти казва, че е прочетена информацията. аз до колкота знам така трябва да продължи

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Апр 2009, 19:23

дайте някакви скрииншотове, как се активират разни неща :D
мен ме интересува заключването на колата, мигачи и фарове

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Апр 2009, 21:38

четете DIY, там слагам квото намера или разуча

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 02 Май 2009, 22:00

Здравейте колеги,

купих си въпросния кабел от склад66 и подкарах ИНПА-та без проблем.

Благодарение на колегата slitter се сдобих и с ГТ1 ДИС, но е на руски и и съм направо като глухоням на съд без адвокат :mhihi:

Моля ако някой има английска версия или patch към руската в54, която имам, да го сподели.

Благодаря предварително!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suren » 04 Май 2009, 23:59

Само леко искам да се намеса.Предпоръчвам:
Винаги когато работите с тази техника дръжте колите запалени защото когато работиш с истински DIS почти винаги иска автомобила да е запален (недостатъчно напрежение).А на тези интерфейси автоматично си му излиза 13.8 V.
Точно заради това може да не иска да влиза навсякъде INPA-та и GT1-ът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Май 2009, 19:59

между другото - ОБД2 кабела с преходник за ОБД (20 пина) работи на Е39 без проблем, четене и кодиране с ИНПА и ДИС 54, няма проблем, кодирах си навигацията, но имам малък проблем с НЦС Експерта и все още не мога да кодирам таблото защото не мога да генерирам и въведа правилен чексум на екстрите. Има ли някои на които да му дава "LCM locked - code 15" - таблото казва че не получава телеграми от LCM-a

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Май 2009, 15:26

колега vagcom намери ли се решение за автоматичното разпознаване на колата - евентуално сами можем ли да го изпълним

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 12 Май 2009, 17:06

То е решено но ти трябжа ключе. Иначе оригиналня кабел няма проблем с автоматичното разпознаване. Но пак няма кодиране заради клема 15. Т.е не може да се махне контакта на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cupra » 12 Май 2009, 21:06

Пробвай този торент : http://thepiratebay.org/torrent/4409089 ... IP_TIS.rar

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Май 2009, 15:35

cupra написа:Пробвай този торент : http://thepiratebay.org/torrent/4409089 ... IP_TIS.rar

намери ли се ДИС на английски за кабела от склад66?
Този става ли за него?

ПредишнаСледваща

Назад към E46