Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Без преходник трябва коректно да показва статуса на игнишън, при включване директно в обд буксата.
Колега, значи ли това, че препоръчваш като се работи с Дис да се ползва ОБД буксата, заради хипотетичния игнишън, който ще му позволи да влиза във всички колнтролери, както за програмиране, така и за дигностика?
Поне при мен наистина не иска да влиза в някои от тях и ми дава грешка, като преди това 100 пъти ме пита да нямам проблем с токовете или дали съм включил интерфейса.....

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
slitter написа:Без преходник трябва коректно да показва статуса на игнишън, при включване директно в обд буксата.
Колега, значи ли това, че препоръчваш като се работи с Дис да се ползва ОБД буксата, заради хипотетичния игнишън, който ще му позволи да влиза във всички колнтролери, както за програмиране, така и за дигностика?
Поне при мен наистина не иска да влиза в някои от тях и ми дава грешка, като преди това 100 пъти ме пита да нямам проблем с токовете или дали съм включил интерфейса.....
При мен всичко е ОК. Нямам проблем с нито един контролер. Влиза си във всичко без проблем. Игнишъна не свети , ползвам само 20-пиновия!
slitter написа:
Имаш ли кръгла - ползваш нея

Това съобщение дали си дал на контакт е стандартно ...
Днес почти целия ден се рових с Диса и искам да споделя следните впечатления:
Програмата си работи добре, но както споменах имам два проблема -
Не разпознава автоматично колата при диагностика, но това не е толкова важно, защото съвем спокойно можеш да диагностицираш с ръчни настройки, влиза си във всички възможни контролери, които притежава колата.
Основния проблем идва с кодирането. Да мога да активирам борд.....
няма проблем, но не мога да вляза в първите две основни опции - CAR MAMORY И KEY MEMORY, според мен поради същата причина, изисква автоматично разпознаване на колата. Респективно, не мода да вляза до другите менюта, щото спирам до тук и нататъка не позволява, а там е кодирането за дневните светлини, кодирането на функцията follow me home, kоято искам да си програмирам и още сума ти.....
Та въпроса ми е, някакви идеи това как може да се оправи?????????
Днес пробвах с колата на колегата sashko, по същия начин се държи програмата, а и ИНПАта също, демек игнишъна не свети. Той беше само с кръглата букса, ОБД колата нямаше. Но там пък за диагностика, няма никви проблеми, влиза навсякъде. Не знам защо на Диса толкова му е необходимо това.
Надявам се да имате някакви идеи...
Не разпознава автоматично колата при диагностика, но това не е толкова важно, защото съвем спокойно можеш да диагностицираш с ръчни настройки, влиза си във всички възможни контролери, които притежава колата.
Основния проблем идва с кодирането. Да мога да активирам борд.....

Днес пробвах с колата на колегата sashko, по същия начин се държи програмата, а и ИНПАта също, демек игнишъна не свети. Той беше само с кръглата букса, ОБД колата нямаше. Но там пък за диагностика, няма никви проблеми, влиза навсякъде. Не знам защо на Диса толкова му е необходимо това.
slitter написа:Днес почти целия ден се рових с Диса и искам да споделя следните впечатления:
Основния проблем идва с кодирането. Да мога да активирам борд.....няма проблем, но не мога да вляза в първите две основни опции - CAR MAMORY И KEY MEMORY, според мен поради същата причина, изисква автоматично разпознаване на колата. Респективно, не мода да вляза до другите менюта, щото спирам до тук и нататъка не позволява, а там е кодирането за дневните светлини, кодирането на функцията follow me home, kоято искам да си програмирам и още сума ти.....
още при тестовете аз и колегата се убедихме - липсата на игнишън не пречи ...
какво става когато се опиташ да влезеш в car memory ?
дава някаква грешка и ме спира. беше нещо подобно на това, че не кореспондират комби и нещо си. дава съвет да препрограмираш комби и да пробваш пак. аз даже го направих, но пак същото.... казва ми да провера главата, да провера дали съм дал на контакт....
мога да проверя и ако искаш да ти кажа с точност какво дава и в едното и в другото. но е почти едно и също. тръгва автоматично разпознаване и спира поради няква грешка, не се почвява линията за запълване на процентите при прочитането и не ти казва, че е прочетена информацията. аз до колкота знам така трябва да продължи
мога да проверя и ако искаш да ти кажа с точност какво дава и в едното и в другото. но е почти едно и също. тръгва автоматично разпознаване и спира поради няква грешка, не се почвява линията за запълване на процентите при прочитането и не ти казва, че е прочетена информацията. аз до колкота знам така трябва да продължи
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Здравейте колеги,
купих си въпросния кабел от склад66 и подкарах ИНПА-та без проблем.
Благодарение на колегата slitter се сдобих и с ГТ1 ДИС, но е на руски и и съм направо като глухоням на съд без адвокат
Моля ако някой има английска версия или patch към руската в54, която имам, да го сподели.
Благодаря предварително!
купих си въпросния кабел от склад66 и подкарах ИНПА-та без проблем.
Благодарение на колегата slitter се сдобих и с ГТ1 ДИС, но е на руски и и съм направо като глухоням на съд без адвокат

Моля ако някой има английска версия или patch към руската в54, която имам, да го сподели.
Благодаря предварително!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Само леко искам да се намеса.Предпоръчвам:
Винаги когато работите с тази техника дръжте колите запалени защото когато работиш с истински DIS почти винаги иска автомобила да е запален (недостатъчно напрежение).А на тези интерфейси автоматично си му излиза 13.8 V.
Точно заради това може да не иска да влиза навсякъде INPA-та и GT1-ът
Винаги когато работите с тази техника дръжте колите запалени защото когато работиш с истински DIS почти винаги иска автомобила да е запален (недостатъчно напрежение).А на тези интерфейси автоматично си му излиза 13.8 V.
Точно заради това може да не иска да влиза навсякъде INPA-та и GT1-ът
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
между другото - ОБД2 кабела с преходник за ОБД (20 пина) работи на Е39 без проблем, четене и кодиране с ИНПА и ДИС 54, няма проблем, кодирах си навигацията, но имам малък проблем с НЦС Експерта и все още не мога да кодирам таблото защото не мога да генерирам и въведа правилен чексум на екстрите. Има ли някои на които да му дава "LCM locked - code 15" - таблото казва че не получава телеграми от LCM-a
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
колега vagcom намери ли се решение за автоматичното разпознаване на колата - евентуално сами можем ли да го изпълним
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
То е решено но ти трябжа ключе. Иначе оригиналня кабел няма проблем с автоматичното разпознаване. Но пак няма кодиране заради клема 15. Т.е не може да се махне контакта на колата.
cupra написа:Пробвай този торент : http://thepiratebay.org/torrent/4409089 ... IP_TIS.rar
намери ли се ДИС на английски за кабела от склад66?
Този става ли за него?