Лек козметичен проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Лек козметичен проблем
Здравейте, момчета.
Имам лек козметичен проблем, а именно малка кръгла вдлъбнатина на предния капак с диаметър около 2 см, която само под определен ъгъл си личи, но аз знам къде е и като я видя се дразня.
Кажете мога ли лесно да си я оправя сам и как
Имам лек козметичен проблем, а именно малка кръгла вдлъбнатина на предния капак с диаметър около 2 см, която само под определен ъгъл си личи, но аз знам къде е и като я видя се дразня.
Кажете мога ли лесно да си я оправя сам и как

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Ако е само леко хлътнало и боята не се е напукала можеш да опиташ да го бутнеш от вътре и ще се оправи, но само при положение че не е много на дълбоко и е хлътнало, ако обаче както казваш ти е вдлъбнатина за съжалиение лесен начин няма, както каза колегат © само с кит и боя.
П.П. Ако решиш да го буташ прави го много внимателно за да не напукаш боята.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
kiko™ написа:Ако е само леко хлътнало и боята не се е напукала можеш да опиташ да го бутнеш от вътре и ще се оправи, но само при положение че не е много на дълбоко и е хлътнало, ако обаче както казваш ти е вдлъбнатина за съжалиение лесен начин няма, както каза колегат © само с кит и боя.
именно това съм си мислел да направя, съвсем леко е вдлъбнато, боята си е ОК, само се чудя ако го натисна отвътре дали тогава няма да се напука и олющи

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
здрасти колега,
звучи подходящо за това:
http://www.metacafe.com/watch/501379/remove_car_dent_with_airduster/
ако искаш пробвай и разкажи как е
звучи подходящо за това:

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
kasabov написа:здрасти колега,
звучи подходящо за това:
Ами този метод причинява повреди по боята и не мисля да го пробвам. Мерси все пак

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
yellowsubmarine написа:kasabov написа:здрасти колега,
звучи подходящо за това:
Ами този метод причинява повреди по боята и не мисля да го пробвам. Мерси все пак
А и малко нестава. Поне при нас нестана.
Защо не пробваш с вакум изправяне? Но ако си решил сам да си го изправиш нищо не губиш. Само да е по внимателно. Аз също имах хлътнал калник от удар с крак, но при мене беше доста по голямо. Изправих го при майстор без да се наруши боята и без боядисване. Явно лака е бил здравичък

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Двата сантиметра са ти проблем, просто е много малка хлътнатината за да стане на ръка. И да успееш да я изправиш пак ще личи. Само бояджия те оправя. За 20 лева боя и за 20 лева лак и 50 лева работа и е като нова. С водоразтворимите бои и бързосъхнещ кит става за един ден, ако майстора е печен. Всичко друго е компромис. Лично аз съм правил всякави експерименти и се оказва че винаги си личи изправеното на ръка. Особено трудни са точно малките вдлъбнатини, големите по стават за ръчно изправяне.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
ukelichko написа:Двата сантиметра са ти проблем, просто е много малка хлътнатината за да стане на ръка. И да успееш да я изправиш пак ще личи. Само бояджия те оправя. За 20 лева боя и за 20 лева лак и 50 лева работа и е като нова. С водоразтворимите бои и бързосъхнещ кит става за един ден, ако майстора е печен. Всичко друго е компромис. Лично аз съм правил всякави експерименти и се оказва че винаги си личи изправеното на ръка. Особено трудни са точно малките вдлъбнатини, големите по стават за ръчно изправяне.
Стига бе колега, какво го съветваш човека да си пребоядиса капака ли? То че това е идеалния вариант това е, ама за да стане както трябва ще трябва да си приготви поне 200 лева, с тия твойте цени резултата съм го виждал доста пъти какъв е, така че нека да не се залъгваме

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Като я "понапънеш отвътре" има голяма вероятност да ти се напука и олющи боята. Ако не си готов още за боя и кит по-добре я остави така, особено щом не се вижда много
Ако все пак решиш да го правиш, нека да не е с чукане, може внимателно да го натиснеш с нещо.
П.П. Боядисването също е малко неприятно. Ако ти е "лачена" колата трябва да се гледа калниците в коя посока са пръскани, за да направиш така и капака, иначе ще си личи, че капакът ти е боядисван. Успех!

П.П. Боядисването също е малко неприятно. Ако ти е "лачена" колата трябва да се гледа калниците в коя посока са пръскани, за да направиш така и капака, иначе ще си личи, че капакът ти е боядисван. Успех!

Realize..
Real eyes..
Real lies..
12 мнения
• Страница 1 от 1