Лек козметичен проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Лек козметичен проблем

Мнение от yellowsubmarine » 10 Апр 2009, 18:09

Здравейте, момчета.
Имам лек козметичен проблем, а именно малка кръгла вдлъбнатина на предния капак с диаметър около 2 см, която само под определен ъгъл си личи, но аз знам къде е и като я видя се дразня.
Кажете мога ли лесно да си я оправя сам и как :roll:

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Апр 2009, 18:44

само с кит и боя за съжаление

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 10 Апр 2009, 19:18

Ако е само леко хлътнало и боята не се е напукала можеш да опиташ да го бутнеш от вътре и ще се оправи, но само при положение че не е много на дълбоко и е хлътнало, ако обаче както казваш ти е вдлъбнатина за съжалиение лесен начин няма, както каза колегат © само с кит и боя.

П.П. Ако решиш да го буташ прави го много внимателно за да не напукаш боята.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 10 Апр 2009, 20:23

kiko™ написа:Ако е само леко хлътнало и боята не се е напукала можеш да опиташ да го бутнеш от вътре и ще се оправи, но само при положение че не е много на дълбоко и е хлътнало, ако обаче както казваш ти е вдлъбнатина за съжалиение лесен начин няма, както каза колегат © само с кит и боя.

П.П. Ако решиш да го буташ прави го много внимателно за да не напукаш боята.

именно това съм си мислел да направя, съвсем леко е вдлъбнато, боята си е ОК, само се чудя ако го натисна отвътре дали тогава няма да се напука и олющи :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Апр 2009, 21:18

С гумен чук лекичко...от другата страна придържаш с дебел парцал

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 11 Апр 2009, 10:15

здрасти колега,

звучи подходящо за това:

http://www.metacafe.com/watch/501379/remove_car_dent_with_airduster/

ако искаш пробвай и разкажи как е ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 11 Апр 2009, 11:13

kasabov написа:здрасти колега,

звучи подходящо за това:

Ами този метод причинява повреди по боята и не мисля да го пробвам. Мерси все пак ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 11 Апр 2009, 12:09

yellowsubmarine написа:
kasabov написа:здрасти колега,

звучи подходящо за това:

Ами този метод причинява повреди по боята и не мисля да го пробвам. Мерси все пак ;)

А и малко нестава. Поне при нас нестана.
Защо не пробваш с вакум изправяне? Но ако си решил сам да си го изправиш нищо не губиш. Само да е по внимателно. Аз също имах хлътнал калник от удар с крак, но при мене беше доста по голямо. Изправих го при майстор без да се наруши боята и без боядисване. Явно лака е бил здравичък :) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Апр 2009, 2:32

Двата сантиметра са ти проблем, просто е много малка хлътнатината за да стане на ръка. И да успееш да я изправиш пак ще личи. Само бояджия те оправя. За 20 лева боя и за 20 лева лак и 50 лева работа и е като нова. С водоразтворимите бои и бързосъхнещ кит става за един ден, ако майстора е печен. Всичко друго е компромис. Лично аз съм правил всякави експерименти и се оказва че винаги си личи изправеното на ръка. Особено трудни са точно малките вдлъбнатини, големите по стават за ръчно изправяне.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри

Мнение от kiko™ » 12 Апр 2009, 10:59

ukelichko написа:Двата сантиметра са ти проблем, просто е много малка хлътнатината за да стане на ръка. И да успееш да я изправиш пак ще личи. Само бояджия те оправя. За 20 лева боя и за 20 лева лак и 50 лева работа и е като нова. С водоразтворимите бои и бързосъхнещ кит става за един ден, ако майстора е печен. Всичко друго е компромис. Лично аз съм правил всякави експерименти и се оказва че винаги си личи изправеното на ръка. Особено трудни са точно малките вдлъбнатини, големите по стават за ръчно изправяне.

Стига бе колега, какво го съветваш човека да си пребоядиса капака ли? То че това е идеалния вариант това е, ама за да стане както трябва ще трябва да си приготви поне 200 лева, с тия твойте цени резултата съм го виждал доста пъти какъв е, така че нека да не се залъгваме ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 12 Апр 2009, 15:31

Благодаря за отговорите, в крайна сметка реших да я понапъна от вътре пък каквото се получи :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20

Мнение от Пепинко » 14 Апр 2009, 17:20

Като я "понапънеш отвътре" има голяма вероятност да ти се напука и олющи боята. Ако не си готов още за боя и кит по-добре я остави така, особено щом не се вижда много ;) Ако все пак решиш да го правиш, нека да не е с чукане, може внимателно да го натиснеш с нещо.

П.П. Боядисването също е малко неприятно. Ако ти е "лачена" колата трябва да се гледа калниците в коя посока са пръскани, за да направиш така и капака, иначе ще си личи, че капакът ти е боядисван. Успех!
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Назад към E46