Въпроси за OBC

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Въпроси за OBC

Мнение от Новини » 16 Мар 2005, 0:46

OBC - on-board computer
Днеска го инсталирах на колата.... работи чудесно :D Имам обаче няколко въпроса...

1. Поставих датчика на температурата но се наложи да му удължа кабеляка... сложих някакъв кабел, който взех от стара инсталация за аудио колони - по-тлъст е от този, който си е фабрично на датчика. Ще ми дава ли отклонение? Всъшност то дава отклонение - показва бая малоумна температура та се питам дали от там иде разликата. И ако да - какъв кабел да търся за да го подменя? Параметри?

2. OBC-то има функция CODE - нещо като имобилайзер. Кабелите за свързване са четири. Ясно е, че някъде се реже тока но въпроса е къде по-точно. Другите два пък сигурно отиват на маса но дали е така не помня като го сваляхме откъде ги изтръгнахме. Някакви идеи къде да ги вържа тия четири кабела така че да не пречат на алармата?

За имащите OBC...
Тази вечер докато цъкахме с колегата Seso из копчетата на компютърчето, съвсем случайно открихме две скрити функций:
:arrow: Натискате едновременно 1000 и 1 и ви се изписва литрите гориво в резервоара.
:arrow: Натискате едновременно 100 и 1 и ви се изписва версията на OBC-то
Ако някой знае още скрити функций - нека ги сподели ;)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 16 Мар 2005, 1:15

1. Датчика е много чуствителен, всеки "лош" контакт по веригата веднга води до странни показания , освен това при всяко свързване иска време да се калиброва :!:
2. Забрави го тва , при всяко изключване на захранването кода се анулирва автоматично :!:

Аре честито ;)
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 16 Мар 2005, 1:18

Хм... при всяко изключване на акумулатора демек... аз мислех, че ползва батерийте на таблото за да "помни" кода ама както и да е, разубеди ме ;)

За датчика.... значи дебелашката жица не е проблем, така ли?

;)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 16 Мар 2005, 2:02

Жицата не е проблем , контактите/свръзките/ обаче трябва да ОК :!:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Мар 2005, 0:21

Асене - ако разликата е голяма - даречеме на вън е 15 а то показва -10 или някви такива извади клемата на акомулатора за да се рестартира :lol: И при мене се случва така като го изключвах и включвах! И се бех здухал - предполагам че и само се калиброва както казва Киро ама пробай и по по-жестокия начин режи тока и пробвай

Дилян Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 18 Мар 2005, 14:33

значи датяика трябва да е долу в бронята и почти да е обездвижен
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 18 Мар 2005, 22:45

BAYRON
Мислиш ли, че ще го монтирам не където трябва?! :mhihi:
Сложен е на отреденото за това място, а под обездвижен незнам какво имаш в предвид. Аз досега развяващ се датчик не съм виждал :shock: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Мар 2005, 23:47

!!Asen_X написа:BAYRON
Мислиш ли, че ще го монтирам не където трябва?! :mhihi:
Сложен е на отреденото за това място, а под обездвижен незнам какво имаш в предвид. Аз досега развяващ се датчик не съм виждал :shock: :mhihi:

Ееее Асене... ти как се изложи... :mhihi: :mhihi: Моя датчик не си ли го виждал :D :lol: нема по подвижен датчик в историята на температурните датчици :mhihi:

Дилян Пенчев
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 19 Мар 2005, 0:42

Диляне, на тебе дифа ти сигурно и той се вее .... ти си друг случай :mhihi: ;)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 19 Мар 2005, 3:44

!!Asen_X написа:Диляне, на тебе дифа ти сигурно и той се вее .... ти си друг случай :mhihi: ;)

Ние сме безнадежден случаййййййййй :mhihi:
Колко пъти.... :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Назад към E30