Въпроси за OBC
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Въпроси за OBC
OBC - on-board computer
Днеска го инсталирах на колата.... работи чудесно
Имам обаче няколко въпроса...
1. Поставих датчика на температурата но се наложи да му удължа кабеляка... сложих някакъв кабел, който взех от стара инсталация за аудио колони - по-тлъст е от този, който си е фабрично на датчика. Ще ми дава ли отклонение? Всъшност то дава отклонение - показва бая малоумна температура та се питам дали от там иде разликата. И ако да - какъв кабел да търся за да го подменя? Параметри?
2. OBC-то има функция CODE - нещо като имобилайзер. Кабелите за свързване са четири. Ясно е, че някъде се реже тока но въпроса е къде по-точно. Другите два пък сигурно отиват на маса но дали е така не помня като го сваляхме откъде ги изтръгнахме. Някакви идеи къде да ги вържа тия четири кабела така че да не пречат на алармата?
За имащите OBC...
Тази вечер докато цъкахме с колегата Seso из копчетата на компютърчето, съвсем случайно открихме две скрити функций:
Натискате едновременно 1000 и 1 и ви се изписва литрите гориво в резервоара.
Натискате едновременно 100 и 1 и ви се изписва версията на OBC-то
Ако някой знае още скрити функций - нека ги сподели
Днеска го инсталирах на колата.... работи чудесно

1. Поставих датчика на температурата но се наложи да му удължа кабеляка... сложих някакъв кабел, който взех от стара инсталация за аудио колони - по-тлъст е от този, който си е фабрично на датчика. Ще ми дава ли отклонение? Всъшност то дава отклонение - показва бая малоумна температура та се питам дали от там иде разликата. И ако да - какъв кабел да търся за да го подменя? Параметри?
2. OBC-то има функция CODE - нещо като имобилайзер. Кабелите за свързване са четири. Ясно е, че някъде се реже тока но въпроса е къде по-точно. Другите два пък сигурно отиват на маса но дали е така не помня като го сваляхме откъде ги изтръгнахме. Някакви идеи къде да ги вържа тия четири кабела така че да не пречат на алармата?
За имащите OBC...
Тази вечер докато цъкахме с колегата Seso из копчетата на компютърчето, съвсем случайно открихме две скрити функций:

Ако някой знае още скрити функций - нека ги сподели

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Асене - ако разликата е голяма - даречеме на вън е 15 а то показва -10 или някви такива извади клемата на акомулатора за да се рестартира
И при мене се случва така като го изключвах и включвах! И се бех здухал - предполагам че и само се калиброва както казва Киро ама пробай и по по-жестокия начин режи тока и пробвай
Дилян Пенчев

Дилян Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
!!Asen_X написа:BAYRON
Мислиш ли, че ще го монтирам не където трябва?!![]()
Сложен е на отреденото за това място, а под обездвижен незнам какво имаш в предвид. Аз досега развяващ се датчик не съм виждал![]()
Ееее Асене... ти как се изложи...

Дилян Пенчев
10 мнения
• Страница 1 от 1