Как се мери централния отвор на джанта?
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Как се мери централния отвор на джанта?
Здравейте колеги, незнам дали тук е мястото на темата, но съм на път да взема джанти, за които продавача не е сигурен за централния отвор и искам да проверя преди това дали ще стане на колата ми, тъй като още нямам подходящи гуми и ще ги слагам при гумаджии по-късно. Ако джантата е оригинална на БМВ, пише ли го някяде централния отвор, или трябва да се мери, и как става това, откъде докъде и какво се мери? Трябва ми централния да е 74.1 за Е39. Мерси предварително
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
veso VTK написа:---Отиваш при продавача,сваляш едната предна гума и слагаш джантата.Ако никъде не опира и влиза нормално както е при твойте оригинални,няма за какво да се притесняваш.Същото правиш и отзад.Това е най сигурния начин.Успех.
Приблизително е така. Ако е малка разликата, може и да не я хване. Аз например си взех нови джанти от Е39, които при слагане си паснаха перфектно. При скорост над 80 км/ч обаче, предницата започва да тресе. Разликата между отворите на Е34 и Е39 е 1.5 мм. и влиза нормално. Може би трябва да влиза трудно, за да е както трябва. Все пак гумаджиите да кажат...
Vlados написа:veso VTK написа:---Отиваш при продавача,сваляш едната предна гума и слагаш джантата.Ако никъде не опира и влиза нормално както е при твойте оригинални,няма за какво да се притесняваш.Същото правиш и отзад.Това е най сигурния начин.Успех.
Приблизително е така. Ако е малка разликата, може и да не я хване. Аз например си взех нови джанти от Е39, които при слагане си паснаха перфектно. При скорост над 80 км/ч обаче, предницата започва да тресе. Разликата между отворите на Е34 и Е39 е 1.5 мм. и влиза нормално. Може би трябва да влиза трудно, за да е както трябва. Все пак гумаджиите да кажат...
Затова са втулките, трябва не само на око да лягат точно а наистина да лягат плътно, за да се избегне това тресене.
Няма лесно или трудно влизане тука, не това определя дали стават или не стават. Определя го размера - толкова централен и толкова ширина на главината.
А колегата дето е пуснал темата - не, на джантите не пише колко им е централния отвор, по това за кой модел са разбираш какъв им е централния отвор. И за всеки случай си носиш едно шублерче

Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ