Датчик и мигачи!
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Датчик и мигачи!
Здравейте, момчета:)))) ( и момичета, разбира се):)))). Не знаех към кого да се обърна и този форум се оказа най-удачното място, където да попитам за моите проблеми:))))
Наскоро се сдобих с Е28 и имам няколко питанки, като предварително се извинявам, ако въпросите се повтарят, или са ви смешни, но има страшно много теми, вероятно не съм прегледала правилните, а търсачката не ми посочи точно това, което ме интересува.. За това, ако модераторите преценят, нека преместят темата.
))
И така:
1. Не работи стрелката на таблото за температурата. Какви може да се проблемите и къде се намира датчика?
2. Когато дам мигач, всичките светят постоянно, както и аварийните също. Може ли да ми отговорите къде се намира релето? Две релета ли са, не знам. Ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите възможно най-бързо, защото нямам търпение да го вкарам в ред и да се наслаждавам на рева на двигателя:)))) От доста време исках точно този модел и съм в екстаз едва ли не. Благодаря ви предварително и простете глупавите ми вероятно въпроси, но все пак съм абсолютен профан , да не кажа жена ))Поздрави)

Наскоро се сдобих с Е28 и имам няколко питанки, като предварително се извинявам, ако въпросите се повтарят, или са ви смешни, но има страшно много теми, вероятно не съм прегледала правилните, а търсачката не ми посочи точно това, което ме интересува.. За това, ако модераторите преценят, нека преместят темата.

И така:
1. Не работи стрелката на таблото за температурата. Какви може да се проблемите и къде се намира датчика?
2. Когато дам мигач, всичките светят постоянно, както и аварийните също. Може ли да ми отговорите къде се намира релето? Две релета ли са, не знам. Ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите възможно най-бързо, защото нямам търпение да го вкарам в ред и да се наслаждавам на рева на двигателя:)))) От доста време исках точно този модел и съм в екстаз едва ли не. Благодаря ви предварително и простете глупавите ми вероятно въпроси, но все пак съм абсолютен профан , да не кажа жена ))Поздрави)

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Първо добре дошла в отбора на скраперите
Да ти е честита акулката и много да я слушаш
Относно проблемите, при стрелката за теперетурата, проблема може да е в самото табло - студени спойки
(ако греша може да ме извинят страшите и да не ми се карат много, проблема е от смяната на времето
)
За релето, би трябвало да е само едно, и на капака на кутията с бушоните и релетата би трябвало да пише кое реле за какво е
Въпросната се намира на левия калник като вдигнеш капака
Може да пуснеш малко повечко информация за коликата, ако искаш, а може и за себе си да кажеш някоя и друга дума
Все пак жените акуладжийки са нещо по-рядко и от жените който си правят сами колите

Да ти е честита акулката и много да я слушаш

Относно проблемите, при стрелката за теперетурата, проблема може да е в самото табло - студени спойки

За релето, би трябвало да е само едно, и на капака на кутията с бушоните и релетата би трябвало да пише кое реле за какво е

Въпросната се намира на левия калник като вдигнеш капака

Може да пуснеш малко повечко информация за коликата, ако искаш, а може и за себе си да кажеш някоя и друга дума

Все пак жените акуладжийки са нещо по-рядко и от жените който си правят сами колите

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
а
Добре дошла във форума колежке!
blinker е мигач на немски ако не знаеш на таблото щото е на немски
и аз имах проблеми със мигачите,смених релето и готово
blinker е мигач на немски ако не знаеш на таблото щото е на немски
и аз имах проблеми със мигачите,смених релето и готово
Еее, благодаря...колеги. Много драго ми стана за това топло посрещане:) Да си представим за момент,че съм хем жена, хем искам да си я оправя сама акулката", хем ми е интересно кое къде е и хем,че съм се заела сериозно с проблемите по нея:):)
Баварченценцето ми е 2000 куб.- 84 година. В началото не искаше да пали, но смених помпата и като ми ревна с тва гласище...айде няма да ви казвам как се почувствах, освен горда, разбира се;))
Купих я за 300лв от една жена, чийто съпруг е починал и не може да я подържа, нито да я използва. Искам да кажа,че съм адски горда,че притежавам страхотно запазена кола от този вид за толкова малко парички. Както и да е, да се върна към основното.
thewolf иVesoPesa- благодарско за инфото, ще проверя още веднага и ще споделя резултати:)
Обаче- къде точно се намира датчика за температурата, за релето на мигачите се светнах къде е:)
Междувременно всякакви други предположения или някой , ако е имал същите проблеми, да драсне тук:) И много се надявам някои мои въпроси и незнания да не ви разсмиват твърде много, защото разчитам на вас:)
Спокойна и мързелива неделя, момчета:)
пс- забравих "нещо за себе си да пусна":)
Занимавам се компютри, обичам бира, имам лабрадор и съм фен на ужаси:) Обаче точно сега вниманието ми е изцяло към "карученценцето" ми:)

Баварченценцето ми е 2000 куб.- 84 година. В началото не искаше да пали, но смених помпата и като ми ревна с тва гласище...айде няма да ви казвам как се почувствах, освен горда, разбира се;))
Купих я за 300лв от една жена, чийто съпруг е починал и не може да я подържа, нито да я използва. Искам да кажа,че съм адски горда,че притежавам страхотно запазена кола от този вид за толкова малко парички. Както и да е, да се върна към основното.

thewolf иVesoPesa- благодарско за инфото, ще проверя още веднага и ще споделя резултати:)
Обаче- къде точно се намира датчика за температурата, за релето на мигачите се светнах къде е:)
Междувременно всякакви други предположения или някой , ако е имал същите проблеми, да драсне тук:) И много се надявам някои мои въпроси и незнания да не ви разсмиват твърде много, защото разчитам на вас:)
Спокойна и мързелива неделя, момчета:)
Занимавам се компютри, обичам бира, имам лабрадор и съм фен на ужаси:) Обаче точно сега вниманието ми е изцяло към "карученценцето" ми:)

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
за датчика ей сега ще погледна в реалоем и щи пусна схемичка
иначе акулището, карученце няма да го натичаш щото ще се караме

VesoPesa написа:за датчика ей сега ще погледна в реалоем и щи пусна схемичка![]()
Ти остави това, ами даже си и намерих аватарче със същия цвят като моето карученце:)) Аз и не съм държала чак толкоз за цвета:))
Да го натичам? Я разясни, че като изчетох думата" каране" и си наежих перушината

пс- чудесно е,че хумора тук не отсъства:)

Спийди Гонзалес ряпа да яде...
)

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
я
температурата колежке на мен все още не ми работи,тоест работи когато почва да се нагрява много
проверихме таблото не е там повредата,но все пак и ти трябва да провериш
доста тънко си взела колата,дай някоя снимка във подфорум ПОКАЖЕТЕ СИ КрАСАВИцИТЕ да я скиваме
честитя да ти е и я карай умната
Я кажи как момиче,като теб се запали по коли като тази? Сигурен съм ,че на всички колеги от форума ще е повече от интересно
Кой те подтикна?
Успех и дръж ни в течение
проверихме таблото не е там повредата,но все пак и ти трябва да провериш
доста тънко си взела колата,дай някоя снимка във подфорум ПОКАЖЕТЕ СИ КрАСАВИцИТЕ да я скиваме
честитя да ти е и я карай умната
Я кажи как момиче,като теб се запали по коли като тази? Сигурен съм ,че на всички колеги от форума ще е повече от интересно
Кой те подтикна?
Успех и дръж ни в течение

- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
Можеш да разбереш дали таблото ти работи като отскубнеш от датчика кабела ( кафяво-бял) и го допреш до някаква метална част
от двигатела.
Ако работи стрелката ще се забие в крайно дясно положение.
от двигатела.
Ако работи стрелката ще се забие в крайно дясно положение.
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
датчик и мигачи
Релето на мигачите е между лостът за мигачите и лостът за чистачките. Развиват се 2-3 болта под волана ,сваля се металната кора и се виждат кабелите за запалване и релето за мигачите. Аз в момента карам Е28 но 83 година. Моят двигател е 1,8 така че за сега не мога да ви кажа къде се намира датчика за водата . Пожелавам ви много безаварийни километри , и със мерак да си го карате. RealOEM.com е сайт който ще ви бъде от полза .
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Здравей, след като ми мина учудването, се замислих ииииииииииии да не би да е това което стоеше доста време на паркинга на малката БИЛА или до ШЕЛ-а на Колодрума. Ако са те добро попадение. Ако не се оправиш пиши или ела неделя 15:00 на паркинга на цурка. За температурата най-вероятно е таблото както казаха колегите, но го пробвай както ти писа GRINGO, За релето съм насреща или бутона на аварийните, като ги намериш ще ти направя един подарък
ако верно сама се цапаш 

- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Занимавам се компютри, обичам бира, имам лабрадор и съм фен на ужаси:) Обаче точно сега вниманието ми е изцяло към "карученценцето" ми:)![]()
Такива интереси и фенка на Е28 - ти направо си жена-мечта

Иначе за мигачите, проблема може да бъде и в самото лостче на мигачите, на мен ми ги правеше тези магарии, също както и трудното включване на дългите светлини и неработеща светкавица.
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
аз изказвам съмнение за мигачите че не са монтирани диоди при монтажа на алармата... и оттам като се подаде сигнал към левия се активира и десния по веригата (съответно и обратното)
ако не се оправи от релето - проследи изходите на алармата към мигачите дали имат диоди и дали са монтирани правилно по посока на тока.
за датчика GRINGO каза най-възможния проблем... датчика се намира в предната част на мотора и е с една букса, която по спомен ми се струва че е кафява на цвят (ако греша да ме поправят колегите) и там ще намериш кабела, който трябва да свържеш към "маса" за да разбереш дали оттам е проблема, ако не - заминало табло
успех с ремонтите... наистина интересен факт - жена с е28... и си го оправя самичка ... евала за което 

за датчика GRINGO каза най-възможния проблем... датчика се намира в предната част на мотора и е с една букса, която по спомен ми се струва че е кафява на цвят (ако греша да ме поправят колегите) и там ще намериш кабела, който трябва да свържеш към "маса" за да разбереш дали оттам е проблема, ако не - заминало табло

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Turbo_Ted написа:наистина интересен факт - жена с е28... и си го оправя самичка ... евала за което
сигурно изглежда като богиня
Всички пътища водят към НАДИН 

Здравейте отново!!!:) Първо да се извиня,че не писах тези дни, но знаете как е- работа, работа и пак работа. Все едно негър на плантация да му се не види:)))
Второ- Благодаряяяяя!!! Останах изумена от помоща, която ми оказвате!! Страхотни сте! Изчетох всичко внимателно и днес определено ще си ръчкам по каручето.Вероятно съм учудила повечето с желанието си сама да си оправям, бърникам и т.н по колицата. Разбираемо е.Но в по-горен пост написах да си "представите,че хем съм жена, хем и имам баварченценце":)) Освен това винаги съм искала сама да си оправям нещата:) Както и да е, да не излизам извън темата, взимам си листчето, на което всичко си написах чинно, като информация, която сте ми дали и зачезвам:) Отново благодаря и ще ме извините, ако понякога задавам тъпи въпроси. За вас вероятно ще са такива, но за мен ще са нещо , което искам да науча:)
Къхъм-къхъм- чак пък богиня....
)
Както обичам да казвам- никога не е рано за бира:) Наздраве, но извън шеферското място!
Довечера ще пиша какво съм омазала, счупила ли съм нещо или съм объркала мигача с чистачката:) Както и по-големи подробности за колата.( миличката ми тя)
Второ- Благодаряяяяя!!! Останах изумена от помоща, която ми оказвате!! Страхотни сте! Изчетох всичко внимателно и днес определено ще си ръчкам по каручето.Вероятно съм учудила повечето с желанието си сама да си оправям, бърникам и т.н по колицата. Разбираемо е.Но в по-горен пост написах да си "представите,че хем съм жена, хем и имам баварченценце":)) Освен това винаги съм искала сама да си оправям нещата:) Както и да е, да не излизам извън темата, взимам си листчето, на което всичко си написах чинно, като информация, която сте ми дали и зачезвам:) Отново благодаря и ще ме извините, ако понякога задавам тъпи въпроси. За вас вероятно ще са такива, но за мен ще са нещо , което искам да науча:)
Къхъм-къхъм- чак пък богиня....

Както обичам да казвам- никога не е рано за бира:) Наздраве, но извън шеферското място!

Довечера ще пиша какво съм омазала, счупила ли съм нещо или съм объркала мигача с чистачката:) Както и по-големи подробности за колата.( миличката ми тя)

Спийди Гонзалес ряпа да яде...
)

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2