Датчик и мигачи!

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Потребител
Аватар

Датчик и мигачи!

Мнение от Teda » 29 Мар 2009, 9:56

Здравейте, момчета:)))) ( и момичета, разбира се):)))). Не знаех към кого да се обърна и този форум се оказа най-удачното място, където да попитам за моите проблеми:))))
Наскоро се сдобих с Е28 и имам няколко питанки, като предварително се извинявам, ако въпросите се повтарят, или са ви смешни, но има страшно много теми, вероятно не съм прегледала правилните, а търсачката не ми посочи точно това, което ме интересува.. За това, ако модераторите преценят, нека преместят темата.:)))
И така:
1. Не работи стрелката на таблото за температурата. Какви може да се проблемите и къде се намира датчика?
2. Когато дам мигач, всичките светят постоянно, както и аварийните също. Може ли да ми отговорите къде се намира релето? Две релета ли са, не знам. Ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите възможно най-бързо, защото нямам търпение да го вкарам в ред и да се наслаждавам на рева на двигателя:)))) От доста време исках точно този модел и съм в екстаз едва ли не. Благодаря ви предварително и простете глупавите ми вероятно въпроси, но все пак съм абсолютен профан , да не кажа жена ))Поздрави) :) :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Мар 2009, 11:32

Първо добре дошла в отбора на скраперите :mhihi:
Да ти е честита акулката и много да я слушаш :mhihi:
Относно проблемите, при стрелката за теперетурата, проблема може да е в самото табло - студени спойки :roll: (ако греша може да ме извинят страшите и да не ми се карат много, проблема е от смяната на времето :uups: )
За релето, би трябвало да е само едно, и на капака на кутията с бушоните и релетата би трябвало да пише кое реле за какво е :roll:
Въпросната се намира на левия калник като вдигнеш капака ;)

Може да пуснеш малко повечко информация за коликата, ако искаш, а може и за себе си да кажеш някоя и друга дума ;)
Все пак жените акуладжийки са нещо по-рядко и от жените който си правят сами колите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

а

Мнение от thewolf » 29 Мар 2009, 12:47

Добре дошла във форума колежке!
blinker е мигач на немски ако не знаеш на таблото щото е на немски
и аз имах проблеми със мигачите,смених релето и готово
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

Потребител
Аватар

Мнение от Teda » 29 Мар 2009, 13:48

Еее, благодаря...колеги. Много драго ми стана за това топло посрещане:) Да си представим за момент,че съм хем жена, хем искам да си я оправя сама акулката", хем ми е интересно кое къде е и хем,че съм се заела сериозно с проблемите по нея:):)
Баварченценцето ми е 2000 куб.- 84 година. В началото не искаше да пали, но смених помпата и като ми ревна с тва гласище...айде няма да ви казвам как се почувствах, освен горда, разбира се;))
Купих я за 300лв от една жена, чийто съпруг е починал и не може да я подържа, нито да я използва. Искам да кажа,че съм адски горда,че притежавам страхотно запазена кола от този вид за толкова малко парички. Както и да е, да се върна към основното.:)
thewolf иVesoPesa- благодарско за инфото, ще проверя още веднага и ще споделя резултати:)
Обаче- къде точно се намира датчика за температурата, за релето на мигачите се светнах къде е:)
Междувременно всякакви други предположения или някой , ако е имал същите проблеми, да драсне тук:) И много се надявам някои мои въпроси и незнания да не ви разсмиват твърде много, защото разчитам на вас:)
Спокойна и мързелива неделя, момчета:)

пс- забравих "нещо за себе си да пусна":)
Занимавам се компютри, обичам бира, имам лабрадор и съм фен на ужаси:) Обаче точно сега вниманието ми е изцяло към "карученценцето" ми:) :uups: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Мар 2009, 14:03

за датчика ей сега ще погледна в реалоем и щи пусна схемичка ;)
иначе акулището, карученце няма да го натичаш щото ще се караме :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Teda » 29 Мар 2009, 14:13

VesoPesa написа:за датчика ей сега ще погледна в реалоем и щи пусна схемичка ;)
иначе акулището, карученце няма да го натичаш щото ще се караме :mhihi:

Ти остави това, ами даже си и намерих аватарче със същия цвят като моето карученце:)) Аз и не съм държала чак толкоз за цвета:))
Да го натичам? Я разясни, че като изчетох думата" каране" и си наежих перушината :D :D Благодарско ти за труда:))

пс- чудесно е,че хумора тук не отсъства:) ;)
Спийди Гонзалес ряпа да яде...:))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

я

Мнение от thewolf » 29 Мар 2009, 14:21

температурата колежке на мен все още не ми работи,тоест работи когато почва да се нагрява много
проверихме таблото не е там повредата,но все пак и ти трябва да провериш
доста тънко си взела колата,дай някоя снимка във подфорум ПОКАЖЕТЕ СИ КрАСАВИцИТЕ да я скиваме
честитя да ти е и я карай умната
Я кажи как момиче,като теб се запали по коли като тази? Сигурен съм ,че на всички колеги от форума ще е повече от интересно
Кой те подтикна?
Успех и дръж ни в течение :)
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: `81 E21 335

Мнение от GRINGO » 29 Мар 2009, 14:51

Можеш да разбереш дали таблото ти работи като отскубнеш от датчика кабела ( кафяво-бял) и го допреш до някаква метална част
от двигатела.
Ако работи стрелката ще се забие в крайно дясно положение.
The power is nothing without control.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 29 Мар 2009, 16:11

добре дошла във форума ;)
релето на мигачите са намира под кората на волан ;)
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

датчик и мигачи

Мнение от belich » 29 Мар 2009, 16:55

Релето на мигачите е между лостът за мигачите и лостът за чистачките. Развиват се 2-3 болта под волана ,сваля се металната кора и се виждат кабелите за запалване и релето за мигачите. Аз в момента карам Е28 но 83 година. Моят двигател е 1,8 така че за сега не мога да ви кажа къде се намира датчика за водата . Пожелавам ви много безаварийни километри , и със мерак да си го карате. RealOEM.com е сайт който ще ви бъде от полза .

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Мар 2009, 17:38

Здравей, след като ми мина учудването, се замислих ииииииииииии да не би да е това което стоеше доста време на паркинга на малката БИЛА или до ШЕЛ-а на Колодрума. Ако са те добро попадение. Ако не се оправиш пиши или ела неделя 15:00 на паркинга на цурка. За температурата най-вероятно е таблото както казаха колегите, но го пробвай както ти писа GRINGO, За релето съм насреща или бутона на аварийните, като ги намериш ще ти направя един подарък :D ако верно сама се цапаш :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: фадрома в народното събрание

Мнение от Archi » 29 Мар 2009, 21:04

пс- забравих "нещо за себе си да пусна":)
Занимавам се компютри, обичам бира, имам лабрадор и съм фен на ужаси:) Обаче точно сега вниманието ми е изцяло към "карученценцето" ми:) :uups: :driving:

Такива интереси и фенка на Е28 - ти направо си жена-мечта :winky:

Иначе за мигачите, проблема може да бъде и в самото лостче на мигачите, на мен ми ги правеше тези магарии, също както и трудното включване на дългите светлини и неработеща светкавица.

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 29 Мар 2009, 23:32

аз изказвам съмнение за мигачите че не са монтирани диоди при монтажа на алармата... и оттам като се подаде сигнал към левия се активира и десния по веригата (съответно и обратното) :roll: ако не се оправи от релето - проследи изходите на алармата към мигачите дали имат диоди и дали са монтирани правилно по посока на тока.
за датчика GRINGO каза най-възможния проблем... датчика се намира в предната част на мотора и е с една букса, която по спомен ми се струва че е кафява на цвят (ако греша да ме поправят колегите) и там ще намериш кабела, който трябва да свържеш към "маса" за да разбереш дали оттам е проблема, ако не - заминало табло ;) успех с ремонтите... наистина интересен факт - жена с е28... и си го оправя самичка ... евала за което :bowdown:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 30 Мар 2009, 19:11

Turbo_Ted написа:наистина интересен факт - жена с е28... и си го оправя самичка ... евала за което :bowdown:

сигурно изглежда като богиня
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

Потребител
Аватар

Мнение от Teda » 02 Апр 2009, 12:33

Здравейте отново!!!:) Първо да се извиня,че не писах тези дни, но знаете как е- работа, работа и пак работа. Все едно негър на плантация да му се не види:)))
Второ- Благодаряяяяя!!! Останах изумена от помоща, която ми оказвате!! Страхотни сте! Изчетох всичко внимателно и днес определено ще си ръчкам по каручето.Вероятно съм учудила повечето с желанието си сама да си оправям, бърникам и т.н по колицата. Разбираемо е.Но в по-горен пост написах да си "представите,че хем съм жена, хем и имам баварченценце":)) Освен това винаги съм искала сама да си оправям нещата:) Както и да е, да не излизам извън темата, взимам си листчето, на което всичко си написах чинно, като информация, която сте ми дали и зачезвам:) Отново благодаря и ще ме извините, ако понякога задавам тъпи въпроси. За вас вероятно ще са такива, но за мен ще са нещо , което искам да науча:)
Къхъм-къхъм- чак пък богиня....:))
Както обичам да казвам- никога не е рано за бира:) Наздраве, но извън шеферското място! :have one:

Довечера ще пиша какво съм омазала, счупила ли съм нещо или съм объркала мигача с чистачката:) Както и по-големи подробности за колата.( миличката ми тя) :uups:
Спийди Гонзалес ряпа да яде...:))

Следваща

Назад към Shark Sector