Проблем с подаването на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с подаването на газ
Така редактирам поста изцяло, защото съм го написал доста объркващо. Проблема е следния : Когато подавам газ колата реагира нормално (Покачват се уборотите и скороста).Но има момент в който престава да набира скорост и уборотомера започва да пада надоло ... това би било нормално ако отпускам педала на газ-та , но аз не го правя... аз продължавам да го натискам, а колата се държи така все едно съм го отпуснал, уборотомера си застава на 1 000 уборота и все едно вобще не натискам педала.След около 5 сек (през които аз продължавам да го натискам) започва да работи нормално и уборотомера отново се качва.За да бъда максимално ясен ще повторя, че можете да видите ефекта на проблема ми при вашите коли, ако просто отпуснете педала на газ-та докато набирате,но аз не го правя
.Също така "отпуска" не е точната дума.. по-точно го ПУСКА изведнъж... защото колата рязко намаля скороста си. И Бавария... мисля, че в един от случаите изключих от скорост (за да видя дали ше загасне) и ми загасна ...Също така мисля, че го прави по-често когато съм на 1/5 гориво.(Предполагам, че може и да е "бензиновата помпата", защото като заредя ми го прави по-рядко).В предния си пост споменах, че приятел ми спомена за "Стъпков мотор", но при проблем с него би трябвало да ми губи убороти, а при подаване на газ да няма проблем. 

Последна промяна rG_ArkaN на 28 Мар 2009, 14:18, променена общо 1 път
Re: Проблем с ... нз
rG_ArkaN написа:Пичове имам следния проблем ... Когато подавам газ уборототе се качват и колата си набира...обаче понякога се случва докато давам газ изведнъж да спре да набира все едно съм спрял да натискам педала на газ-та, а аз не съм... уборотомера си пада и т.н. все едно съм отпуснал газта.Това трае около 5 сек след което отново започва да работи нормално.Това го прави доста рядко веднъж на 4-5 дена, но започне ли го прави нон стоп през 1 мин в период от 1ч. примерно....Ако някой знае какво може да е или ако му се е случвало ще бъда много благодарен ако драсне 1-2 реда. Приятел ми спомена за стъпков мотор, но ако беше той след като падне на 1 000 уборота щеше да падне на 0 и да загасне.А моя проблем е такъв, че колата започва да се държи все едно съм отпуснал педала на газ-та съвсем същия ефект за около 5-10 сек и се оправя ... плс хелп
много не можах да разбера, но да питам като стане така ако изключиш от скорост ще загасне ли
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

Редактирай си заглавието на темата, съгласно правилата на форума, то трябва да подсказва съдържанието и.След това си редактирай поста, не вярвам да си чак толкова неграмотен, че да имаш толкова много грешки

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
sobiss написа:TPS ?
Виж и темите за дебитомерите , мисля че там някой беше казал как се изтривали някъкви патечки вътре и правело така...Това само по спомен , не съм имал проблеми с моя.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
7 мнения
• Страница 1 от 1