въпрос за смяна на кабели - свещи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от dundy76 » 27 Мар 2009, 23:54

biogame написа:
dundy76 написа:колеги моля погнете къде ли не рових ама не можах да намеря как се сменят тези пусти свещи ?

колега ти не знаеш как се сменят свещите ли?Или аз нещо не ти разбирам въпроса :roll:

абе ужким знам ама нимога да ги видя дека са :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 27 Мар 2009, 23:55

В Ауто+ NGK двуполюсни са към 10лв. парчето (при повечето Е36-ци тия свещи се препоръчват от производителя) ..........сега, който иска и четириполюсни да слага (да не говорим за иридиеви и т.н.), ама грешни пари са това, щото само с едни свещи няма кой знае колко да се подобри работата на двигателя и други неща трябва да се "пипат" (..дето се вика една птичка пролет не прави), пък и малко не върви (а и няма смисъл) да дадеш напр.200лв. за свещи и :roll: 100-150лв. за кабели..................

Потребител
Аватар

Мнение от dundy76 » 27 Мар 2009, 23:56

biogame написа:
dundy76 написа:колеги моля погнете къде ли не рових ама не можах да намеря как се сменят тези пусти свещи ?

колега ти не знаеш как се сменят свещите ли?Или аз нещо не ти разбирам въпроса :roll:

абе ужким знам ама с тоз капак не ги виждам . та питам какво трябва да направя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Мар 2009, 0:57

Denev написа:В Ауто+ NGK двуполюсни са към 10лв. парчето (при повечето Е36-ци тия свещи се препоръчват от производителя) ..........сега, който иска и четириполюсни да слага (да не говорим за иридиеви и т.н.), ама грешни пари са това, щото само с едни свещи няма кой знае колко да се подобри работата на двигателя и други неща трябва да се "пипат" (..дето се вика една птичка пролет не прави), пък и малко не върви (а и няма смисъл) да дадеш напр.200лв. за свещи и :roll: 100-150лв. за кабели..................

Колега , недей така ..... работата на двигателя зависи изключително от това колко са добри свещите , защото от това как изгаря горивото ще се определя първо колко дълго ще работи този двигател , как ще се амортизира , колко често ще се налага да се сменя масло, колко боклуци ще има в маслото и по цилиндрите (сажди). Защото колкото по пълно е изгарянето на горивото ,толкова по малко сажди ще има в маслото и по стените на цилиндрите , толкова по-дълго ще се запазват мазилните свойства на маслото , съответно толкова по добре ще работи двигателя и по-слабо ще се амортизира!!!!!! Да не споменавам , че по -доброто изгаряне води до по -голяма мощност и не на последно място - екология!!! Та мисля , че свещите са доста важни , да не кажа най -важни !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 28 Мар 2009, 2:43

готин това е биемдабълю и затова частите са по скъпи от на др коли

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 29 Мар 2009, 11:13

(bubsa) написа:Колега,мога да ти дам прясна информация ;)
Кабели BERU-330лв (ако нямаш кои да ти ги вземе с отстъпка)На мен ми излезнаха 270лв.
Свещи NGK Platinium-към 25лв/бр.(аз ги взех за 20лв)
Според мен това е най-добрия варянт!Знам че свещите на Денсо(иридиум) също са много добри,но неможах да си намеря.
За сега съм много доволен.
Успех

:yes: :yes: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от JohnnyQ » 30 Мар 2009, 18:05

Хм,

BERU за 330лв. странно.
Аз взех също BERU за 130лв. от V&D Auto. Преди около година и половина и съм много доволен. Те уж са вносител.

Старите бяха BREMI, който също са на тази цена. Аз съм с М43 обаче, но едва ли има толкова голяма разлика.

Иначе за свещите за препоръчване е четириполусни. Те също са написани в каталога, така че и те са препоръчани от производителя. Много съм доволен от работата на двигателя и от разхода.

За иридиевите един колага беше писъл, че M43 нещо не се държал добре с тях. Иначе bumbum прадава такива в 'Продава'. И всеки търговец в eBay ще ви достави до България за около 80лв. с доставката.

Поздрави ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 30 Мар 2009, 23:14

Ами колега може за М43 да са по-евтини,ще погледна.Със сугурност са доста различни като модел.Само да кажа че от BERU до BERU има разлика ;) Аз съм сигурен поне,че съм си купил качествени кабели и свещи и колата заработи перфектно :D
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Предишна

Назад към E36