въпрос за смяна на кабели - свещи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
В Ауто+ NGK двуполюсни са към 10лв. парчето (при повечето Е36-ци тия свещи се препоръчват от производителя) ..........сега, който иска и четириполюсни да слага (да не говорим за иридиеви и т.н.), ама грешни пари са това, щото само с едни свещи няма кой знае колко да се подобри работата на двигателя и други неща трябва да се "пипат" (..дето се вика една птичка пролет не прави), пък и малко не върви (а и няма смисъл) да дадеш напр.200лв. за свещи и
100-150лв. за кабели..................

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Denev написа:В Ауто+ NGK двуполюсни са към 10лв. парчето (при повечето Е36-ци тия свещи се препоръчват от производителя) ..........сега, който иска и четириполюсни да слага (да не говорим за иридиеви и т.н.), ама грешни пари са това, щото само с едни свещи няма кой знае колко да се подобри работата на двигателя и други неща трябва да се "пипат" (..дето се вика една птичка пролет не прави), пък и малко не върви (а и няма смисъл) да дадеш напр.200лв. за свещи и100-150лв. за кабели..................
Колега , недей така ..... работата на двигателя зависи изключително от това колко са добри свещите , защото от това как изгаря горивото ще се определя първо колко дълго ще работи този двигател , как ще се амортизира , колко често ще се налага да се сменя масло, колко боклуци ще има в маслото и по цилиндрите (сажди). Защото колкото по пълно е изгарянето на горивото ,толкова по малко сажди ще има в маслото и по стените на цилиндрите , толкова по-дълго ще се запазват мазилните свойства на маслото , съответно толкова по добре ще работи двигателя и по-слабо ще се амортизира!!!!!! Да не споменавам , че по -доброто изгаряне води до по -голяма мощност и не на последно място - екология!!! Та мисля , че свещите са доста важни , да не кажа най -важни !
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
-
готин това е биемдабълю и затова частите са по скъпи от на др коли
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Колега,мога да ти дам прясна информация![]()
Кабели BERU-330лв (ако нямаш кои да ти ги вземе с отстъпка)На мен ми излезнаха 270лв.
Свещи NGK Platinium-към 25лв/бр.(аз ги взех за 20лв)
Според мен това е най-добрия варянт!Знам че свещите на Денсо(иридиум) също са много добри,но неможах да си намеря.
За сега съм много доволен.
Успех

Хм,
BERU за 330лв. странно.
Аз взех също BERU за 130лв. от V&D Auto. Преди около година и половина и съм много доволен. Те уж са вносител.
Старите бяха BREMI, който също са на тази цена. Аз съм с М43 обаче, но едва ли има толкова голяма разлика.
Иначе за свещите за препоръчване е четириполусни. Те също са написани в каталога, така че и те са препоръчани от производителя. Много съм доволен от работата на двигателя и от разхода.
За иридиевите един колага беше писъл, че M43 нещо не се държал добре с тях. Иначе bumbum прадава такива в 'Продава'. И всеки търговец в eBay ще ви достави до България за около 80лв. с доставката.
Поздрави
BERU за 330лв. странно.
Аз взех също BERU за 130лв. от V&D Auto. Преди около година и половина и съм много доволен. Те уж са вносител.
Старите бяха BREMI, който също са на тази цена. Аз съм с М43 обаче, но едва ли има толкова голяма разлика.
Иначе за свещите за препоръчване е четириполусни. Те също са написани в каталога, така че и те са препоръчани от производителя. Много съм доволен от работата на двигателя и от разхода.
За иридиевите един колага беше писъл, че M43 нещо не се държал добре с тях. Иначе bumbum прадава такива в 'Продава'. И всеки търговец в eBay ще ви достави до България за около 80лв. с доставката.
Поздрави

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ами колега може за М43 да са по-евтини,ще погледна.Със сугурност са доста различни като модел.Само да кажа че от BERU до BERU има разлика
Аз съм сигурен поне,че съм си купил качествени кабели и свещи и колата заработи перфектно 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2