320d Как да разбера има ли тунинг на ЕКУ-то

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 25 Мар 2009, 12:16

VRPerformance написа:
milennyc написа:Дори и Дебитомера може да се пипне и от него може да се искарат 5-10 магерета
сини пръскалки + 5,''ЛЕТНИ'' ЖАНТИ + 5-10 коня,малко лепенки и айде сме лепнали 200 коня :)

П.с има ли някаде резултатите от калояново?

Колега ако не верваш че и дебитомера качва коне виж..... ти си поне чоевк на Конете :)
Пуснато на: 30 Яну 2006, 12:48 Заглавие: re

--------------------------------------------------------------------------------

Ето някои линкове за извършена конверсия:
http://www.splitsec.com/spike/bmwm3s/spikem3.htm ....инфо за М3 конверсия и пакет за това
http://www.splitsec.com/spike/bmwm5s/spikem5.htm ....инфо за М5/6 конверсия и добрия резултат с използването на 3,5" диаметър
http://www.ls1howto.com/index.php?article=25 ......инфо за Корвет с увеличен размер на Масметъра
http://www.mustangworks.com/articles/el ... Blues.html ....инфо за конверсия на Мустанг и таблиците за горивото
http://www.shotimes.com/SHO4maf.html .....маф сензори и настроиката им
http://www.tccoa.com/articles/intake/# ....техническа информация
http://www.pdxtuning.com/technical_big_maf.htm .....инфо за WRX с увеличен диаметър и настройка
http://member.rivernet.com.au/btaylor/B ... ensor.html ....535 конверсия с резултати

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 25 Мар 2009, 12:58

несе заяждай :) пошегувах се просто :)

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 25 Мар 2009, 15:47

VRPerformance написа:
milennyc написа:Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може :). Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.
виждаш ли че не е само горивото,ако изброя още неща и за тях ще се сетиш,но дане влизаме в излишни подробности ;)а за чиповете от 100лв е така защото хората търсят ефтиното,какво се чудиш :roll: не е въпроса в това да се правим тук на големите разбирачи... в крайна сметка идва един който подбива цените и хората много доволни,не защото имат качествен чип,а защото им е излязло ефтино :roll:

все пак нека изброим какво друго се пипа освен горивото , че наистина ми стана интересно 8) ЕГРа не съм чувал да се модифицира по някакъв софтуерен начин , турбото както казах е вследствие от горивото и компютъра единствено се адаптира да държи това увеличено налягане..и тн тн дреболи , които явно не са ясни за повечето "тунери"...

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 25 Мар 2009, 16:32

Сигурно и момента на впръскване може да се променя :roll:
Тоест помпата ми ако е с нарушен аванс може ли софтуерно да се оправи :D

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 25 Мар 2009, 16:44

plamen_hh написа:Сигурно и момента на впръскване може да се променя :roll:

може , до някаква степен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 25 Мар 2009, 16:45

V-max написа:
VRPerformance написа:
milennyc написа:Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може :). Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.
виждаш ли че не е само горивото,ако изброя още неща и за тях ще се сетиш,но дане влизаме в излишни подробности ;)а за чиповете от 100лв е така защото хората търсят ефтиното,какво се чудиш :roll: не е въпроса в това да се правим тук на големите разбирачи... в крайна сметка идва един който подбива цените и хората много доволни,не защото имат качествен чип,а защото им е излязло ефтино :roll:

все пак нека изброим какво друго се пипа освен горивото , че наистина ми стана интересно 8) ЕГРа не съм чувал да се модифицира по някакъв софтуерен начин , турбото както казах е вследствие от горивото и компютъра единствено се адаптира да държи това увеличено налягане..и тн тн дреболи , които явно не са ясни за повечето "тунери"...
ето тук съм обеснил някой неща...който чел чел,който не здраве да е :) http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... t=#1332401
,а за това че неси чувал да се изолира софтуерно ЕГР-клапана си е само в твой минус :) на новите коли,неможе да се изолира напълно,а само може софтуерно да се намали работата му...и за модването на турбо картите също несъм съгласен,но това си е твоя работа,може за ТДС да ми говориш там няма как да бутнеш в електрониката турбо картите понеже то се управлява механично и там това което казваш важи в пълна сила,освен ако не корегираш и ръчно надув-а :)

Аватар

Мнение от V-max » 25 Мар 2009, 17:09

говориме за 320д 136кс , аз не съм забравил ;) Дай да видя изолиран ЕГР , коригирай минуса в плюс :D Ако трябва ще си платя само затова, друг не пипай по файла .

Такааа, турбо картите , както съм казал само се адаптират, естествено е да се пипнат за да не забива . Но основната корекция е горивото , без него колкото и да пипаш турбо картата ефекта ще е почти нула ... Ако беше написал този отговор в началото нямаше да се стигне до тази полемика ;) Надявам се , на попиталия в началото да му са се изяснили нещата вече

Потребител
Аватар

Мнение от Pancho-M3 » 25 Мар 2009, 17:25

Нещо стана мазало, но нали съм отворил темата да се обсъжда това :) Значи интересен въпрос.Повишава се горивото ,а при чипване казват че разхода на горивото ти пада :) , а как че стане това нещо май не ми е ясно.

Неможе ли някой да каже при Е46 320д какво се прави при чипване
1. , 2. ,3 ... като промени.Нормално чипване което казват че е 163к.с. без кулери за маслото , усилени гарнитури на главата и какво ли не.Леко пипане само с чип.Кое променяте ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 25 Мар 2009, 17:36

V-max написа:.....основната корекция е горивото , без него колкото и да пипаш турбо картата ефекта ще е почти нула ... Ако беше написал този отговор в началото нямаше да се стигне до тази полемика ;) Надявам се , на попиталия в началото да му са се изяснили нещата вече
ами и аз това съм написал :) в добрия тунинг се корегират едни неща зареди други и обратното.... несъм искал да се правя на голям разбирач...винаги има какво да се научи повече :)

П.с В-макс,аз неискам от теб пари,ако се държеше добре и не гледаше да изкараш другите некомпетентни,щях да ти дам точно такива файлове БЕЗ ПАРИ,защото знам че от тях ще се научиш да ги правиш и ти... а тогава мойте плюсове намаляват...нищо лично,никога несъм се притеснявал от конкуренцията,за всеки има работа :)

Аватар

Мнение от milennyc » 25 Мар 2009, 17:37

plamen_hh написа:Сигурно и момента на впръскване може да се променя :roll:

Може, но не в големи граници :), То много неща може, но всичко опира накрая и до разход. Колега ти ли си писал ecubb ?

Аватар

Мнение от milennyc » 25 Мар 2009, 18:01

V-max написа:
VRPerformance написа:

Колеги не е шега.
Изображение

Това е на ДИС..... остава да се намери или измери колко е това съотношение предполагам по каталози или в ТИС ще го има

Предишна

Назад към E46