320d Как да разбера има ли тунинг на ЕКУ-то
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
VRPerformance написа:сини пръскалки + 5,''ЛЕТНИ'' ЖАНТИ + 5-10 коня,малко лепенки и айде сме лепнали 200 коняmilennyc написа:Дори и Дебитомера може да се пипне и от него може да се искарат 5-10 магерета![]()
П.с има ли някаде резултатите от калояново?
Колега ако не верваш че и дебитомера качва коне виж..... ти си поне чоевк на Конете

Пуснато на: 30 Яну 2006, 12:48 Заглавие: re
--------------------------------------------------------------------------------
Ето някои линкове за извършена конверсия:
http://www.splitsec.com/spike/bmwm3s/spikem3.htm ....инфо за М3 конверсия и пакет за това
http://www.splitsec.com/spike/bmwm5s/spikem5.htm ....инфо за М5/6 конверсия и добрия резултат с използването на 3,5" диаметър
http://www.ls1howto.com/index.php?article=25 ......инфо за Корвет с увеличен размер на Масметъра
http://www.mustangworks.com/articles/el ... Blues.html ....инфо за конверсия на Мустанг и таблиците за горивото
http://www.shotimes.com/SHO4maf.html .....маф сензори и настроиката им
http://www.tccoa.com/articles/intake/# ....техническа информация
http://www.pdxtuning.com/technical_big_maf.htm .....инфо за WRX с увеличен диаметър и настройка
http://member.rivernet.com.au/btaylor/B ... ensor.html ....535 конверсия с резултати
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
VRPerformance написа:виждаш ли че не е само горивото,ако изброя още неща и за тях ще се сетиш,но дане влизаме в излишни подробностиmilennyc написа:Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може. Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.
а за чиповете от 100лв е така защото хората търсят ефтиното,какво се чудиш
не е въпроса в това да се правим тук на големите разбирачи... в крайна сметка идва един който подбива цените и хората много доволни,не защото имат качествен чип,а защото им е излязло ефтино
все пак нека изброим какво друго се пипа освен горивото , че наистина ми стана интересно

- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
plamen_hh написа:Сигурно и момента на впръскване може да се променя
Тоест помпата ми ако е с нарушен аванс може ли софтуерно да се оправи
може , до някаква степен.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ето тук съм обеснил някой неща...който чел чел,който не здраве да еV-max написа:VRPerformance написа:виждаш ли че не е само горивото,ако изброя още неща и за тях ще се сетиш,но дане влизаме в излишни подробностиmilennyc написа:Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може. Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.
не е въпроса в това да се правим тук на големите разбирачи... в крайна сметка идва един който подбива цените и хората много доволни,не защото имат качествен чип,а защото им е излязло ефтино
все пак нека изброим какво друго се пипа освен горивото , че наистина ми стана интересноЕГРа не съм чувал да се модифицира по някакъв софтуерен начин , турбото както казах е вследствие от горивото и компютъра единствено се адаптира да държи това увеличено налягане..и тн тн дреболи , които явно не са ясни за повечето "тунери"...

,а за това че неси чувал да се изолира софтуерно ЕГР-клапана си е само в твой минус

- V-max
-
-
говориме за 320д 136кс , аз не съм забравил
Дай да видя изолиран ЕГР , коригирай минуса в плюс
Ако трябва ще си платя само затова, друг не пипай по файла .
Такааа, турбо картите , както съм казал само се адаптират, естествено е да се пипнат за да не забива . Но основната корекция е горивото , без него колкото и да пипаш турбо картата ефекта ще е почти нула ... Ако беше написал този отговор в началото нямаше да се стигне до тази полемика
Надявам се , на попиталия в началото да му са се изяснили нещата вече

Такааа, турбо картите , както съм казал само се адаптират, естествено е да се пипнат за да не забива . Но основната корекция е горивото , без него колкото и да пипаш турбо картата ефекта ще е почти нула ... Ако беше написал този отговор в началото нямаше да се стигне до тази полемика

Нещо стана мазало, но нали съм отворил темата да се обсъжда това
Значи интересен въпрос.Повишава се горивото ,а при чипване казват че разхода на горивото ти пада
, а как че стане това нещо май не ми е ясно.
Неможе ли някой да каже при Е46 320д какво се прави при чипване
1. , 2. ,3 ... като промени.Нормално чипване което казват че е 163к.с. без кулери за маслото , усилени гарнитури на главата и какво ли не.Леко пипане само с чип.Кое променяте ???

Неможе ли някой да каже при Е46 320д какво се прави при чипване
1. , 2. ,3 ... като промени.Нормално чипване което казват че е 163к.с. без кулери за маслото , усилени гарнитури на главата и какво ли не.Леко пипане само с чип.Кое променяте ???
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ами и аз това съм написалV-max написа:.....основната корекция е горивото , без него колкото и да пипаш турбо картата ефекта ще е почти нула ... Ако беше написал този отговор в началото нямаше да се стигне до тази полемикаНадявам се , на попиталия в началото да му са се изяснили нещата вече

П.с В-макс,аз неискам от теб пари,ако се държеше добре и не гледаше да изкараш другите некомпетентни,щях да ти дам точно такива файлове БЕЗ ПАРИ,защото знам че от тях ще се научиш да ги правиш и ти... а тогава мойте плюсове намаляват...нищо лично,никога несъм се притеснявал от конкуренцията,за всеки има работа

- milennyc
-
-
plamen_hh написа:Сигурно и момента на впръскване може да се променя
Тоест помпата ми ако е с нарушен аванс може ли софтуерно да се оправи
Може, но не в големи граници

- milennyc
-
-
V-max написа:VRPerformance написа:виждаш ли че не е само горивото,ако изброя още неща и за тях ще се сетиш,но дане влизаме в излишни подробностиmilennyc написа:Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може. Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.
все пак нека изброим какво друго се пипа освен горивото , че наистина ми стана интересноЕГРа не съм чувал да се модифицира по някакъв софтуерен начин , турбото както казах е вследствие от горивото и компютъра единствено се адаптира да държи това увеличено налягане..и тн тн дреболи , които явно не са ясни за повечето "тунери"...
Колеги не е шега.
Това е на ДИС..... остава да се намери или измери колко е това съотношение предполагам по каталози или в ТИС ще го има
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3