Подгяващи свещи Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Подгяващи свещи Проблем

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 10:56

След диагностика имам следния проблем. Дава ми грешка Glow plug, понеже не мога да разбера каде са след като погледнах в
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=15
Имал ли е някой проблем с това, дали ги е подменил, колко са на брой в колата? Предполагам са четери? И дали мога аз сам да си ги сменя?

П.П За Модераторите знам че е на Английски ама не знам как е на Български.... ако ми кажете ще корегирам заглавието
Последна промяна milennyc на 22 Мар 2009, 20:40, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: 316I 1999 E46
Мечтае да кара: всяка М5

Мнение от tedier » 22 Мар 2009, 11:05

GLOW PLUG,мисля че са свещите за подгряване...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 22 Мар 2009, 11:17

Подгряващите свещи са за съжаление, провери и с инпа и с дис. При мен даваше на 1 и 2 цилиндър, че са заминали и наистина бяха. Палеше нормално само изпушваше за няколко секунди, но при мен е доста топло, За смяна трябва да махнеш колектора и най-добре и четирите да смениш да няма после двойна работа.

П.П. Ако е само 1 не си заслужава работата.

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 11:37

jomby написа:Подгряващите свещи са за съжаление, провери и с инпа и с дис. При мен даваше на 1 и 2 цилиндър, че са заминали и наистина бяха. Палеше нормално само изпушваше за няколко секунди, но при мен е доста топло, За смяна трябва да махнеш колектора и най-добре и четирите да смениш да няма после двойна работа.

П.П. Ако е само 1 не си заслужава работата.

DIS не го намира, само ИНПА :), а колата си върви и както колега казваш При мен изпушва само за 1 мин. при първия студен старт. СЛед това нямам грижи нито пуши нито чудо. Но нали се пускаха доста теми за това изпушване и реших да видя може ли да се излекува това. Трябва да видя как ИНПА-ще ми покаже на кой цилиндър е че е на немски и грам не му разбирам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 22 Мар 2009, 11:40

При мен даваше грешка:неприемлив сигнал на реле подгряване.2 се оказаха изгорели,но ги смених всички.Като свалиш всмукателния колектор те съветвам да погледнеш и гарнитурките му-не са скъпи и ако се налага смени и тях.

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 12:41

IvaN66 написа:При мен даваше грешка:неприемлив сигнал на реле подгряване.2 се оказаха изгорели,но ги смених всички.Като свалиш всмукателния колектор те съветвам да погледнеш и гарнитурките му-не са скъпи и ако се налага смени и тях.

На каква цена ги взе

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Мар 2009, 13:41

Колега, ако си запознат с операцията по сваляне на свещите, извнявай че те уча, но ако не си, намери темите в търсачката, за да не скъсаш някоя и да минеш на сваляне на глава като мен.
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 13:50

ukelichko написа:Колега, ако си запознат с операцията по сваляне на свещите, извнявай че те уча, но ако не си, намери темите в търсачката, за да не скъсаш някоя и да минеш на сваляне на глава като мен.

С процедурата не съм запознат, но предполагам че при тебе е счупена понеже нещо е заяло?! Иначе съм чел теми за свщите, но това не са свещи, а погряващи и точно не ми е ясно каде са! А принципно ако е изгоряла само 1 не си заслужава смяната! Тя служи само при паленето. Няма нищо общо с вървенето на колата

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 17:06

Ето тези грешки дава

Изображение

Изображение

Но на ИНПА-та казва че може и цялото устройство може да е развалено ?! А колата си пали без проблем

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 22 Мар 2009, 17:55

Абе ТАРИКАТ, нали вече правиш диагностика, може ли да питаш за такива глупости. :shock: Аман от псевдо-разбирачи, които взимат парите на хората. :puke:

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 18:16

baga написа:Абе ТАРИКАТ, нали вече правиш диагностика, може ли да питаш за такива глупости. :shock: Аман от псевдо-разбирачи, които взимат парите на хората. :puke:

1000 пъти сам ти казвал като не можеш да помагаш, не пиши Правиш спам. И на мен ми се :puke: от такива като тебе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 22 Мар 2009, 20:20

milennyc написа:
IvaN66 написа:При мен даваше грешка:неприемлив сигнал на реле подгряване.2 се оказаха изгорели,но ги смених всички.Като свалиш всмукателния колектор те съветвам да погледнеш и гарнитурките му-не са скъпи и ако се налага смени и тях.

На каква цена ги взе

Номенклатурен номер : 12232248059
Описание : СВЕЩ ПОДГРЕВНА
Ед.цена (с ДДС) : 42.38 BGL
Има наличност

Ако ще ги сменяш вземи си нещо истинско иначе няма да има смисъл ;) Иначе сваляш смукателния колектор и те веднага се виждат имат едни много кадърно направени лулички върху тях :D

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 21:14

plamen_hh написа:
milennyc написа:

На каква цена ги взе

Номенклатурен номер : 12232248059
Описание : СВЕЩ ПОДГРЕВНА
Ед.цена (с ДДС) : 42.38 BGL
Има наличност

Ако ще ги сменяш вземи си нещо истинско иначе няма да има смисъл ;) Иначе сваляш смукателния колектор и те веднага се виждат имат едни много кадърно направени лулички върху тях :D

Предполагам че това са на Беру, но при мен може и да има проблем с Glow relay, което е кутията на ЕКУ-то. А иначе интервенцията с свалянето на колекторите е добра като идея. Поне ще се изчисти от нагара вътре. А свщите се проверяват дали бачкат. Трябва съпротивлението да е под 2 ома. Аз пуснах този пост за да видя нали някой е бил в подобна ситуация. Че има и след диагностика само свещ, а при мен и самото устройство което ги регулира

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 23 Мар 2009, 17:30

Цена на дребно на Бош дуратерм 28лв за бройка.

Аватар

Мнение от milennyc » 23 Мар 2009, 18:32

IvaN66 написа:Цена на дребно на Бош дуратерм 28лв за бройка.

Днес ходих в Ауто + бяха 21лв

Следваща

Назад към E46