Въпрос за лагери алтернатор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Въпрос за лагери алтернатор?
Колеги ако някой се е блъскал с такива работи ако може да каже
какви са лагерите който са на ротора(то други няма де
)
Защото мога да си ги сменя сам ама сервиза ми е в село пък не ми се разглобява алтернатора само за да видя какви лагери да търся и така.
П.С. Алтернатора е Валео
какви са лагерите който са на ротора(то други няма де

Защото мога да си ги сменя сам ама сервиза ми е в село пък не ми се разглобява алтернатора само за да видя какви лагери да търся и така.
П.С. Алтернатора е Валео

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Колега щом не си го правил по-добре недей. Аз оняден си потруших моето Валео щото си помислих че ще се справя сам
Трябват ти спецялни скоби или преса да ги извадиш, а за набиването маи се нагрява. Освен това някъде бях чел че лагерите в алтенаторите са някакви по високооборотни и когато се сложат обикновенни не издържали много. Моя съвет дай го някъде където се занимават с това да ти ги сменят.Тези схеми който са дали колегите са на Bosch. Valeo-то е по-смотано направено 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Лагера си е лагер, каквито намериш, такива слагаш. Скоби за сваляне - да, доста по-бързо ще стане, иначе мъка. За поставянета на лагерите - детайла, лагера, чук и дорник, никакво нагряване.
- MALKIA.BMW
- Потребител
-
- Кара: 318i
здрасти колега
виждам че си от Стара Загора с това за което си се захванал е дяволия
така че отиваш до Цигарена фабрика и хващаш пътя за старата Сердика преди да завиеш за Сердика в дясно има един дето заваря гърнета до него има фулгон в този фуртон работи Пеньо ел майстор
та попитай човека дали ще ти свърши работа
за мен работи добре и не взима скъпо а което ми е направил работи с години
успех
така че отиваш до Цигарена фабрика и хващаш пътя за старата Сердика преди да завиеш за Сердика в дясно има един дето заваря гърнета до него има фулгон в този фуртон работи Пеньо ел майстор
успех
ИНТЕРЕСИ
моята кола
BMW
моята кола
BMW
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
аз си ги сменях сам и е филм без скоби трудно става ,обаче искам да те предупредя че на моя алтернатор задния по малък лагер беше с различни размери от тези които бяха дали в реалоема
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Значи все пак ще трябва да ги сваля и да ходя с тях в магазина.
то това е и най -добрия вариант.Благодаря на колегите за инфото в реалоем(ще трябва да се науча да го ползвам най-накрая
)
то това е и най -добрия вариант.Благодаря на колегите за инфото в реалоем(ще трябва да се науча да го ползвам най-накрая

- dangerous
- младши ентусиаст
-
MALKIA.BMW написа:здрасти колега
успех
срещу Бенз. Петрол нали? Знам го този човек ходил съм при него да оправя тоците на една шкода мадара.Наистина знае какво прави човека ама аз обичам всичко сам.Благодаря все пак

- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Гледам че не съм сам в направление НАПРАВИ СИ САМ .Днес и аз свалям алтернатора за ремонт +провилактика .Значи за смена са ми четките и колекторчетата на ротора и двата лагера.Алтернатора ми е ВАЛЕО но не е като на горния линк а е е то това http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22 Аз съм с купе Е36 94г. Четките са 1,50лв коплекта ,колекторчето на ротора е 10 лв лагерите не знам че са ми дарение ни поне при мене размерите са следните :заден 6202 , преден 6303 двоино капсуловани са идвата а марката е по избор и по джоб.Колекторчето се монтира от свестен авто-ел.техник.Останалото си правя самичък в гаража
Ваденето на лагера задния става с скоба а предния се сваля една капчка с три или четери болчета
Правя снивми с описани е и ше ги пусна да улесня некой дето е от системата НАПРАВИ СИ САМ
Ваденето на лагера задния става с скоба а предния се сваля една капчка с три или четери болчета
Правя снивми с описани е и ше ги пусна да улесня некой дето е от системата НАПРАВИ СИ САМ
ds
колега сменях лагери на динамото на 320 и лагерите са високо скоростни ,предния го взех за 68лв оригинал ,беше същия като на динамото ,а иначе има и ефтини .Задния за 24лв .,смяната без скоба е трудна .......
- dangerous
- младши ентусиаст
-
aisikterix написа:Гледам че не съм сам в направление НАПРАВИ СИ САМ .Днес и аз свалям алтернатора за ремонт +провилактика .Значи за смена са ми четките и колекторчетата на ротора и двата лагера.Алтернатора ми е ВАЛЕО но не е като на горния линк а е е то това http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22 Аз съм с купе Е36 94г. Четките са 1,50лв коплекта ,колекторчето на ротора е 10 лв лагерите не знам че са ми дарение ни поне при мене размерите са следните :заден 6202 , преден 6303 двоино капсуловани са идвата а марката е по избор и по джоб.Колекторчето се монтира от свестен авто-ел.техник.Останалото си правя самичък в гаража
като го отворя и аз ще направя снимки.Колега а случайно да знаеш колко ампера ти е генератора за да видим дали има разлики
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Ей го къде е моя чарк излиза че е 105 ампера по номенклатурен номер http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=22&hl=2
Номенклатурен номер : 12311722979
Описание : ЛАГЕР
Ед.цена (с ДДС) : 46.15 BGL
Няма наличност
Номенклатурен номер : 12311739203
Описание : KUGELLAGER
Ед.цена (с ДДС) : 28.88 BGL
Няма наличност
Номенклатурен номер : 12311739198
Описание : RECTIFIER (токоизправител)
Ед.цена (с ДДС) : 193.80 BGL
Няма наличност