Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
© написа:и сега на прехода от обд към кръглата букса ще се слага ключе? или на другия кабел?
На другия, нещо по самата платка ще се прекъсва а не целия кабел
Като ви е шубе да си направите кабел за 30 лв
, бъзик да става. Иначе със софта заеби ти да не става тази версия на 44, при мен абсолютно всичко работи, така че явно зависи от кабела. Наистина е задължително да разпознава изключването от контакт и точно за това се слагат съпротивленията и транзистора, иначе е 100 пъти по лесно да му се даде 12в от батерията на крачето.
Активирал съм си борда, дневните светлини и изключих автоматичното заключване(писна ми да ми напъват ръчките при излизане, все едно за палеца ме дърпат
).

Активирал съм си борда, дневните светлини и изключих автоматичното заключване(писна ми да ми напъват ръчките при излизане, все едно за палеца ме дърпат

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да а при мен нещо се бъгна плащането на кабела в ибей и както така си мислех, че всичко е ОК, се оказа, че съм с една седмица назад
Утре ще поръчвам друг и ще се разпрявям с банката

Утре ще поръчвам друг и ще се разпрявям с банката

- milennyc
-
-
jomby написа:milennyc много ми е странно, че си само с кръглата букса. На приятел пак беше 2000 година и си имаше обд2 изобщо не съм му дигал капака да проверявам за кръглата. Но пък при него не съм кодирал нищо, само диагностика.
както се казва дупка има ама там нема нищо

- milennyc
-
-
Ето и колегата с кабела дойде нека да си каже мнението или какво е решил по този проблем. Той ми предложи да направи това с вързването към 12в. но явно може това да не е решение на проблема
jomby написа:Като ви е шубе да си направите кабел за 30 лв, бъзик да става. Иначе със софта заеби ти да не става тази версия на 44, при мен абсолютно всичко работи, така че явно зависи от кабела. Наистина е задължително да разпознава изключването от контакт и точно за това се слагат съпротивленията и транзистора, иначе е 100 пъти по лесно да му се даде 12в от батерията на крачето.
Активирал съм си борда, дневните светлини и изключих автоматичното заключване(писна ми да ми напъват ръчките при излизане, все едно за палеца ме дърпат).
Проблема е при наличието (и) на кръгъл извод, налага се използването на преходник а преходника не прехвърля кл.15 пин 1 <> пин 16 към интерфейса и 100 транзистора да има - няма игнишън

Но ще намерим някакво решение за кръглите букси ...
Какъв е проблема да имате няколко виртуални машини, една с easydis-44 от ecubb (или SSS

Програмирането днес тръгна с easydis-44, колата се разпознава и т.н.т., но при самото връщане на кодинг датата в колата дис-а иска да се махне от контакт и да се върне, а това не можахме да направим заради преходника.
Споменатия по-рано проблем с програмирането, възникващ още в момента на разпознаване на колата се дължи на нещо друго. Колегата, който идва да тестваме, и неговият DIS се държеше така. Не знам на какво се дължи.
Аз заредих един easydis-44 и той си тръгна да програмира.
Оказа се, че има е46-ци само с кръглата, но те ще работят с този кабел, там по някаква причина не е монтиран obd конектора, макар че има място за него.
Решението на проблема ще позволи да се работи с коли, на които се налага да се използва преходник, а и за такива без. Диагностиката на тях си върви...
Обаче решението няма да позволи този кабел да се използва на по-стари коли, за които той не ставаше!!!
ADS-а е с напълно отделни кабели и за двете букси и при него няма проблем с прихващането на ubatt и ignition и старите коли…
Да NCS-Expert може да се ползва, но само, ако знаете какво правите
Споменатия по-рано проблем с програмирането, възникващ още в момента на разпознаване на колата се дължи на нещо друго. Колегата, който идва да тестваме, и неговият DIS се държеше така. Не знам на какво се дължи.
Аз заредих един easydis-44 и той си тръгна да програмира.
Оказа се, че има е46-ци само с кръглата, но те ще работят с този кабел, там по някаква причина не е монтиран obd конектора, макар че има място за него.
Решението на проблема ще позволи да се работи с коли, на които се налага да се използва преходник, а и за такива без. Диагностиката на тях си върви...
Обаче решението няма да позволи този кабел да се използва на по-стари коли, за които той не ставаше!!!
ADS-а е с напълно отделни кабели и за двете букси и при него няма проблем с прихващането на ubatt и ignition и старите коли…
Да NCS-Expert може да се ползва, но само, ако знаете какво правите

- milennyc
-
-
© написа:значи при теб все пак работи без заделяне на 18,365 ГБ?
Много ясно

Ето едно леко решение на въпроса!!!!! http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1473715
или това
http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1429188
Но кабела все още трябва да се преправя
Значи,най накрая подкарах инпа-та и се свързах с автомобила посредством usb>OBD>20 PIN
(ОБД е правен по схемата)
Чете грешки,чисти грешки,програмира,пали и гаси лампи,сваля стойности от работещ мотор.Проблема е ,че не намира нещата които има автомобила и да изкара само тях,а изкарва всичко и като тръгнеш да се свържеш с нещо,което го няма ти отчита грешка

Чете грешки,чисти грешки,програмира,пали и гаси лампи,сваля стойности от работещ мотор.Проблема е ,че не намира нещата които има автомобила и да изкара само тях,а изкарва всичко и като тръгнеш да се свържеш с нещо,което го няма ти отчита грешка