Е36 318tds!!! Мисля да го взимам! Какво ви е мнението?!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Е36 318tds!!! Мисля да го взимам! Какво ви е мнението?!!

Мнение от Ares » 02 Мар 2005, 15:46

Здравеите! Мисля да минавам на БМВ! :D
За съжаление искам да го вкарам на инвалид, а единственото, което отговаря на критериите е 318tds! Слабичко е но мисля да свиквам! :confused: Май и със задното трябва да свиквам! :uups:
Моля ви кажете си мнението дали този модел си заслужава, читав ли е този ДВГ и кое е по-добре - компак или седан - има ли значение?

И още нещо...вярно ли е, че няма сервизи за БМВ и винаги трябва да се сервизират в Дарукар, дори и за толкова рутинна оперция, като смяна на маслото?!

Благодаря предварително!
Big Money Works

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 02 Мар 2005, 16:02

Първо добре дошъл!
Второ би било добре да беше прочел правилата преди да постваш където и да е!Тази тема би трябвало да я пуснеш в форума Е36!
Иначе правилно си се насочил към БМВ, и по-точно Е36!За определения модел мога да ти кажа че е най-слаб като вървеж, но определено не отстъпва на една Е36 316и!Абе не е лош двигатела, сравнително нов.Мисля че се произвеждаше след 94-95година!90коня е, което те устройва за инвалид!Ако не си падаш състезател и искаш един добър автомобил 318тдс е един добър избор!Но като гледам от 230коня да слезеш на 90, ще ти се види адски спънат!Всичко зависи какво искаш и очакваш от колата!За разхода не мога да кажа нищо, но мисля че беше в прилични граници!
За сервизите на БМВ нещо си с грешно инфо!До колкото знам в София поне има доста места къдеото сервизират БМВ!Така че това не трябва да те притеснява! ;)
ИзображениеИзображение

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 02 Мар 2005, 16:06

ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ares » 02 Мар 2005, 17:10

Извинявам се за неправилното място на темата.
Мерси за отговорите! Значи са ми дали, грешно инфо за сервизирането на БМВ, което може само да ме радва!
Наистина не знам как ще свикна на 90коня, ама ще се пробвам! Доста ми е терсене, щот и коли с по 150 коня са ми тромави откакто и свикнах на моята! Но тъй или иначе съм решил да се успокоявам вече - нещо като отказването на цигарите... :lol: ;)
Е намислил съм след като го регистрирам на инвалид да му бутна чип, та в тоя ред на мисли, колко горе-долу му струва чипа на тва БМВ?! Ориентировъчно! И колко коня ще му качи? Според мен не трябва да са мо малко от 15к.с... надявам се!
Big Money Works

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 02 Мар 2005, 17:27

Колкото и да съм фен на дизелите, този към който си се насочил е доста слабичък,аз лично съм правил чип за такъв и преполагам че и много други биха ти предложили туй като вече не се занимавам с това,но все пак цената на чипа ще е от 250лв.........до колкото си решиш :mhihi: Но каквото и да му сложиш на тоя мотор ще си върви доста слабичко,имайки предвид предишната ти кола-по скоро се насочи към нещо друго-въпреки че неможе да е на инвалид!

Потребител
Аватар

Мнение от Ares » 02 Мар 2005, 19:28

Мерси Cobra, но аз тъй или инче бях решил да се прехвърля на нещо по-спокойно, щото вече започвам да полудявам и ме хващат бесните, което води до извода, че по-скоро рано, отколкото късно ще се очистя някъде! Достатъчно се наркоманизирах! ;)
Всъшност исках А4 1.9TDI, но после реших, че тъй или инче, ако ще е слабо, поне да спестя митото, за сметка на 1 годинка или повече екстри отгоре!
Но тъй като си правех планове и на Аудито да му сложа чип, за това те питам, колко к.с. качва, защото за Аудито ми казваха 20 коня. Иначе цената ти е много примамлива!
Big Money Works

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 02 Мар 2005, 20:02

Мойта цена не я гледай вече не правя такива освен за себе си :mhihi:
Но казах че за подобна ще откиреш-иначе при свесен чип-може да усетиш разлика-особено в динамиката на колата-но 20коня :roll: де да знам - пък кво ти пука-ще тръгне колата лееееко повече,а с колко коня-кво значение има!
Но въпреки че съм заклет фен на марката-1,9тди Ауди ще те радере много лошо :uups: -тва е реалноста!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 02 Мар 2005, 21:20

добре е да вземеш един дизелак за всеки ден и то БМВ и да почива Вектрата останалото време в гаража и да не я мъчиш с малки разстояния..все пак ще я задържиш нали е така?за вектрата става въпрос...за оригинален сервис както дару кар не мога да ти дам мнение защото има и доста други сервизи които ремонтират БМВта доста по-добре и от Дару и не ти взимат душата и панталоните всеки път :help:

Потребител
Аватар

Мнение от Ares » 02 Мар 2005, 22:36

Cobra написа:Но въпреки че съм заклет фен на марката-1,9тди Ауди ще те радере много лошо :uups: -тва е реалноста!

Не те разбрах.. :roll:

grnka, ще се отървавам от Вектрата, щото поддръжката и е нечовешка!!! :help: За 4г. от както я имам ми е глътнала над 15000лв. и то само по ремонти, изключвам тунинга, музиката и глезотиите! Толкова капризна кола няма! Точно обратното на безпроблемните обикновени вектрички! Ноо, хората са си го казали - за удоволствието се плаща..., е на мен вече ми писна да плащам, въпреки, че удоволствието е с главно У и е нечовешко! Както вика един приятел: "Малеее, мноо върви, докато върви!!!" - в превод - докато не е в сервиза мнооого върви! ;) :lol: А и разхода и е малко нечовешки, абе стига съм и се радвал. Навремето я вкарах на инвалид, ееех хубави времена бяха! :roll: Един приятел си вкара 540i на инвалид :twisted:

Я кажете сега, защо хората се плашат толкова от БМВтата и не искат да си купуват! На 10 човека, 8 ме разубеждават - да не си луд, ще се вкараш в приключение, ще се утрепеш с това шибано задно някъде, после няма да можеш да я развържеш, те са непродаваеми и т.н... Защо такова мнение имат хората?! Според мен БМВ си е отлична машина!
Big Money Works

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 03 Мар 2005, 2:01

Ares написа:Я кажете сега, защо хората се плашат толкова от БМВтата и не искат да си купуват! На 10 човека, 8 ме разубеждават - да не си луд, ще се вкараш в приключение, ще се утрепеш с това шибано задно някъде, после няма да можеш да я развържеш, те са непродаваеми и т.н... Защо такова мнение имат хората?! Според мен БМВ си е отлична машина!

Здравей,
Нормално е да те разубеждават - БМВ-тата са си доста извратени автомобили. Дори една проста 316-ка може доста да те учуди, когато я сриташ в десния педал ;) Но свикнеш ли й - удоволствието е несравнимо! Това с трудното продаване е абсолютна заблуда. Ако си я гледаш и държиш в добро състояние - винаги можеш да я продадеш после и то за прилични пари. БМВ-тата държат цената си сравнително стабилно. Другия мит, който подвежда мнозина да избягват тази марка е, че частите били скъпи. Да, това е така но ако купуваш само качествени консумативи, то поддръжката може даже да ти излезе доста по евтино - аз имам две БМВ-та и давам по-малко пари за ремонти, отколкото майка ми даваше за нейното Пежо. И двете ми коли са на 15 годинки и са се трошили само заради моята несъобразителност. БМВ е синоним за качество. Ако уцелиш добре поддържан екземпляр и самия ти го поддържаш добрее, то тогава ще ти носи много удоволствие на прилична цена. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е36 318tds!!! Мисля да го взимам! Какво ви е мнението?!!

Мнение от BAYRON » 03 Мар 2005, 2:27

Ares написа:Здравеите! Мисля да минавам на БМВ! :D
За съжаление искам да го вкарам на инвалид, а единственото, което отговаря на критериите е 318tds! Слабичко е но мисля да свиквам! :confused: Май и със задното трябва да свиквам! :uups:
Моля ви кажете си мнението дали този модел си заслужава, читав ли е този ДВГ и кое е по-добре - компак или седан - има ли значение?

И още нещо...вярно ли е, че няма сервизи за БМВ и винаги трябва да се сервизират в Дарукар, дори и за толкова рутинна оперция, като смяна на маслото?!

Благодаря предварително!

:welcome:

Добре си се ориентирал лошо БМВ няма. прегледай форума има доста инфо за модела за някой слаби места това е важното колата като си е наред тя си върви. Успех и да ни я покажеш
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 03 Мар 2005, 9:58

Абе момче, спъната таратанци, ще се возиш без пари, ще си държи 160 без никви напъни на магистрлата, какво ти трябва повече, като искаш да разтриваш нещо за кеф се мяташ във Вектрата и си праиш кефа
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 06 Мар 2005, 0:07

То еко е целта кола за всекидневно яко джъткане с цел икономия въобще забрави за БМВ.Ама ако си толкова навит гледай да е поне Компакт,че по се връзва някак си.Де да знам много ми ставаше гадно като ме правиха сам да си говоря с Компакта 316 102коня.То само името му е БМВ на това.Пук не забелязвам да си чак такъв фен на марката.Пък не е и толкова икономичен като Голф да речем,или Астра.

Потребител
Аватар

Мнение от Ares » 06 Мар 2005, 1:59

body написа:То еко е целта кола за всекидневно яко джъткане с цел икономия въобще забрави за БМВ.Ама ако си толкова навит гледай да е поне Компакт,че по се връзва някак си.Де да знам много ми ставаше гадно като ме правиха сам да си говоря с Компакта 316 102коня.То само името му е БМВ на това.Пук не забелязвам да си чак такъв фен на марката.Пък не е и толкова икономичен като Голф да речем,или Астра.

Значи не мисля, че който и да е би си помислил, че искам да си взема това БМВ (318ТДС) с основна цел да пиля гуми по сфетофарите!!! Трябва да съм малоумен, а аз не съм! :mhihi: Както и не мисля, че когато в ресърч отдела на БМВ са замислили този модел, са имали предвид това (пиленето на гуми), както и едва ли са си мислили, че правят някаква друга кола, а не БМВ! Това си е истинско БМВ, точно колкото и М3! Защо сте потънали в заблуда, че ако едно БМВ не е мощно не е истинско? Защо не възприемате БМВ, като една прекрасна кола, постижение на инжинерната мисъл, завършено съвършенство.
А бихте ли ми казали, какво точно е мощното примерно на 318i с невероятните му 11.3сек. 0-100 и Vmax-200km/h или на 318is - 10.2sec i Vmax 213km/h, да не говоря за 320i с неговите цели 150к.с. с повече от смешни за тези коне 9,9сек и 215км/ч!!! Това бързи коли ли са?!?! Не мисля! Една "баба Вектра" с 115к.с. ускорява за 10сек., а 150 коньовата "баба Вектра" цепи мрака за 8.5сек и Vmax 225km/h!

Целта ми не е да се заяждам, а само малко да ви върна в действителноста, защото толкова сте се самозабравили, като си мислите, че карате най-бързите коли, че започвате да обиждате и говорите с пренебрежение дори за модели от любимата ви марка!!!
Значи на няколко места в форума забелязах да се говори с пренебрежение за 2 модела на БМВ!
316i и 318tds не били БМВта!!! А кво са?! Дирижабли? Я се дръжте по естествено и повече като фенове на собствената си марка!!!
Big Money Works

Потребител
Аватар

Мнение от Ares » 06 Мар 2005, 1:59

body написа:То еко е целта кола за всекидневно яко джъткане с цел икономия въобще забрави за БМВ.Ама ако си толкова навит гледай да е поне Компакт,че по се връзва някак си.Де да знам много ми ставаше гадно като ме правиха сам да си говоря с Компакта 316 102коня.То само името му е БМВ на това.Пук не забелязвам да си чак такъв фен на марката.Пък не е и толкова икономичен като Голф да речем,или Астра.

Значи не мисля, че който и да е би си помислил, че искам да си взема това БМВ (318ТДС) с основна цел да пиля гуми по сфетофарите!!! Трябва да съм малоумен, а аз не съм! :mhihi: Както и не мисля, че когато в ресърч отдела на БМВ са замислили този модел, са имали предвид това (пиленето на гуми), както и едва ли са си мислили, че правят някаква друга кола, а не БМВ! Това си е истинско БМВ, точно колкото и М3! Защо сте потънали в заблуда, че ако едно БМВ не е мощно не е истинско? Защо не възприемате БМВ, като една прекрасна кола, постижение на инжинерната мисъл, завършено съвършенство.
А бихте ли ми казали, какво точно е мощното примерно на 318i с невероятните му 11.3сек. 0-100 и Vmax-200km/h или на 318is - 10.2sec i Vmax 213km/h, да не говоря за 320i с неговите цели 150к.с. с повече от смешни за тези коне 9,9сек и 215км/ч!!! Това бързи коли ли са?!?! Не мисля! Една "баба Вектра" с 115к.с. ускорява за 10сек., а 150 коньовата "баба Вектра" цепи мрака за 8.5сек и Vmax 225km/h!

Целта ми не е да се заяждам, а само малко да ви върна в действителноста, защото толкова сте се самозабравили, като си мислите, че карате най-бързите коли, че започвате да обиждате и говорите с пренебрежение дори за модели от любимата ви марка!!!
Значи на няколко места в форума забелязах да се говори с пренебрежение за 2 модела на БМВ!
316i и 318tds не били БМВта!!! А кво са?! Дирижабли? Я се дръжте по естествено и повече като фенове на собствената си марка!!

Казвам всичко това защото за мен достойнствата на БМВ са доста на брой - красота, стил, престиж, техническа перфектност, поведение на пътя и много други, но бързината не ме впечатлява и не мисля, че е най-важната за една кола!
Big Money Works

Следваща

Назад към Основен Форум