е30 325 - змей голям
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
е30 325 - змей голям
Значи колеги днес карах на един приятел 325-цата . Хора тва си не знае силата. На втора от место пали гумите казвам ви без майтап. Като се качих после на мойта 316-ка и немам думи.Останах разочерован че карах големия събрат. Сега ме е ят на мойта. А за м3 ме е страх да мисля. То е било 320 ама е сменен двигатвля , уредите сега верни ли са. Оборотомера е ама на 3-та изключи на 140. Не е ли малко. Дайте коментар кой какво е карал и впечатленията му от него
Последна промяна deen на 28 Фев 2005, 22:36, променена общо 1 път
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а ,аз кат си сложиш глава от 316 на 320-ката.знеш ли как тръгна аууууу,огин напрао

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ей на ,отворих я,да видим ко ша напишат хората 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Re: е30 325 - змей голям
deen написа:Значи колеги днес карах на един приятел 325-цата . Слойил му е глава от 320 че е по малка горивната камера. Хора тва си не знае силата. На втора от место пали гумите казвам ви без майтап. Като се качих после на мойта 316-ка и немам думи.Останах разочерован че карах големия събрат. Сега ме е ят на мойта. А за м3 ме е страх да мисля. То е било 320 ама е сменен двигатвля , уредите сега верни ли са. Оборотомера е ама на 3-та изключи на 140. Не е ли малко. Дайте коментар кой какво е карал и впечатленията му от него

Аха, май се сетих - надписа 325 дига конете. Забраих.
От мен приятелски съвет - преди да споделиш такива впечатления питай, бе човек - как става това, за какво е онова, възможно ли е това и т.н.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
Според мен 140 км на 3-та е нормолно, пак зависи с къв диф е.
Някой беши писал че и гумите имат значение, но аз не съм на това мнение.
Размера на гумите влияе на ускорението и на това до колко ти е верен километража
с действителната скорост на колата, а съотношението между километраж и обортомер
не би трябвало да се влияе от гумите, а само от дифа и скоростната кутия.
Размера на гумите влияе на ускорението и на това до колко ти е верен километража
с действителната скорост на колата, а съотношението между километраж и обортомер

DANIEL написа:Според мен 140 км на 3-та е нормолно, пак зависи с къв диф е.
Размера на гумите има значение примерно на 520-ка ако сложим 17 или 19 цолови без да сверяваме километража ще излезе така че тая машинка може да вдигне на първа 100! което немислимо на тия килограми и с тоя двигател...за кво си мислите че такситата са все с 13 или 14 цола да има как и 11-12 ще сложат да може да въртят повече апаратите
Bavarische Motor Werke
Датчика на километража е закачен на дифа, оборотите на двигатела и дифа са свързани с кардана, от това следва, че дали ще си с 11 или 19 цола, съотношението между километраж и обортомер не се променяDrAnE написа:Размера на гумите има значение примерно на 520-ка ако сложим 17 или 19 цолови без да сверяваме километража ще излезе така че тая машинка може да вдигне на първа 100! което немислимо на тия килограми и с тоя двигател...за кво си мислите че такситата са все с 13 или 14 цола да има как и 11-12 ще сложат да може да въртят повече апаратите

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
DANIEL написа: съотношението между километраж и обортомер не се променя
има значение дали се запазва диаметъра на колелото - ако компенсираш по-големи джанти с по-ниски гуми ще се запази, но при 205/55 на 14 и 205/55 на 15 ще показва различно и грешно.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Недейте така да се нахвърляте върху човека - първо не знае (всеки е така), второ е питал, трето и вие не сте прави, защото цилиндровата глава от 320 пасва идеално върху блока на 25/ета моторите и често се монтира тя при форсиране на втория тип, защото тя е най-бързата от всички глави са М20 (с най-голям ъгъл на отваряне на клапаните).
И да- при наличието на къс диф е въжможно да удари прекъсвача на 140 - не е важно колко прави на дадена предавка, важно е колко бързо го прави
Ати
И да- при наличието на къс диф е въжможно да удари прекъсвача на 140 - не е важно колко прави на дадена предавка, важно е колко бързо го прави

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
deen написа:...То е било 320 ама е сменен двигатвля...
Двигател..., глава... А какво е сменено?deen написа:Сега последно пасва или не 320 глава на 325мотор. Излъгал ли ме е или не момчето

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

ati написа:DANIEL написа: съотношението между километраж и обортомер не се променя
има значение дали се запазва диаметъра на колелото - ако компенсираш по-големи джанти с по-ниски гуми ще се запази, но при 205/55 на 14 и 205/55 на 15 ще показва различно и грешно.
Ати
това исках да кажа

Bavarische Motor Werke
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2