Живота на накладките?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Живота на накладките?

Мнение от miroslav4ev » 07 Мар 2009, 12:09

Случаят е следния:
Като си купих колата светеше индикатора за накладки. Аз съответно покарах така известно време ( мисля че беше около 3000 км. ) видях, че предните са се поизносили и ги смених. Задните естествено не се виждат и реших да покарам още, но уви след около 1000 км започна да се чува стържене( надраха се задните дискове ). Сложих нагладки без датчик и съответно индикацията за смяна на накладки на таблото си остава. Досега с новите накладки съм изминал около 12000 км.
Въпросите са ми следните:
Знае ли някой от вас колко е живота на предните, респективно и задните накладки? Има ли значение марката?

ПС: моите са марка "Феродо"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

бмв

Мнение от m3 metanoviq » 07 Мар 2009, 12:26

имам зна4ение от марката.ако земеш по ефтини не се търкат накладките а диска ти си прецени какви да зсемеш марко ви ли или ментета ;) ;) ;) земи си на феродо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: бмв

Мнение от miroslav4ev » 07 Мар 2009, 13:53

m3 metanoviq написа:имам зна4ение от марката.ако земеш по ефтини не се търкат накладките а диска ти си прецени какви да зсемеш марко ви ли или ментета ;) ;) ;) земи си на феродо

:shock: Ти прочете ли ми темата, щото отговора ти е супер неадекватен :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

бмв

Мнение от m3 metanoviq » 07 Мар 2009, 14:27

ако ти седи в гарайжа без да я караш ще искарат ного зависи колко я караш :winky:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Мар 2009, 14:31

много зависи от начина на употреба, ако спираш със корости или ако скачаш повече на спирачката, на мен лично ми изкарват около 18-20000 като не жаля много, иначе на 3 комплекта предни съм сменил едни задни ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от bu66mena » 07 Мар 2009, 14:44

За това колко може да изкарат едни накладки никои не може да ти каже всичко зависи от това как си караш колата,на предната ми кола за 20 000 км смених 2 пъти предни,а ако са евтини не се износват те а се износва дискът защото са твърди.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Мар 2009, 15:10

На мойто Е36 zа 2 години или 32к километра zадните накладки така и не ги смених.. нямаше нужда... остана си с тия, с които я вzех... и никви грижи... още е с тях... предните са сменяни веднъж и все още са добри... но аz много малко иzполzвам спирачката... предимно спирам на скорост...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Re: Живота на накладките?

Мнение от Игнатов » 07 Мар 2009, 17:42

miroslav4ev написа:Въпросите са ми следните:
Знае ли някой от вас колко е живота на предните, респективно и задните накладки? Има ли значение марката?

Колега, като сменяш накладки слагай и един нов датчик (...към 15лв.), така ще знаеш кога пак да сменяш............ пък вече колко издържат едни накладки, както са казали колегите, зависи от много работи...

младши ентусиаст
Аватар

шгищк

Мнение от Makarov 2 » 07 Мар 2009, 20:04

Другия път като смениш наклатките си смени и датчика и след това няма да задаваш прости въпроси!!!!!!!!!!Да ме извиняваш!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Живота на накладките?

Мнение от tsb_bg » 07 Мар 2009, 21:16

miroslav4ev написа:...Знае ли някой от вас колко е живота на предните, респективно и задните накладки? Има ли значение марката? ...

1. Обикновено (без да е правило) на всяка втора смяна на предни накаладки се сменят и задните
2. Живота на накладките зависи от:
- от марката (материала и изработката)
- шофьора (стил на каране)
- конструкция на автомобила (тегло, скоростна кутия автомат/ръчка, ABS и т.н.)
- натоварване на предна/задна ос
- предно/задно предаване
- съотношение на пропътувано разтояние - градско/извънградско каране
и още доста обективни и субективни критерии ...
3. Колкото по-дълъг е живота на накладките толкова по-неефективно е спирането (триенето) и толкова повече се износват дисковете/барабаните

Мисля, че след всичко казано е безмислено да се мъчим да определим живота на накладките (камо ли всичко това свързано с качество, сигурност, цена и т.н.)

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 07 Мар 2009, 23:08

Сменял съм накладки и на 50к километра така че наистина зависи от много фактори. Ако слизаш от планината например на спирачки и накрая на пътя са червени може и на 10к километра да се наложи смяна. Ако очакваш някой колега да ти даде точните километри за смяна, няма да стане.
Ако толкова не искаш да си слагаш датчик и да си гледаш постоянно светещата лампа на таблото ще се налага периодично да си ги преглеждаш и визуално да установяваш кога са за смяна.
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 08 Мар 2009, 10:01

Няма смисъл от излишен спам и заяждане, така че моля темата да бъде заключена.

Назад към E36