Живота на накладките?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Живота на накладките?
Случаят е следния:
Като си купих колата светеше индикатора за накладки. Аз съответно покарах така известно време ( мисля че беше около 3000 км. ) видях, че предните са се поизносили и ги смених. Задните естествено не се виждат и реших да покарам още, но уви след около 1000 км започна да се чува стържене( надраха се задните дискове ). Сложих нагладки без датчик и съответно индикацията за смяна на накладки на таблото си остава. Досега с новите накладки съм изминал около 12000 км.
Въпросите са ми следните:
Знае ли някой от вас колко е живота на предните, респективно и задните накладки? Има ли значение марката?
ПС: моите са марка "Феродо"
Като си купих колата светеше индикатора за накладки. Аз съответно покарах така известно време ( мисля че беше около 3000 км. ) видях, че предните са се поизносили и ги смених. Задните естествено не се виждат и реших да покарам още, но уви след около 1000 км започна да се чува стържене( надраха се задните дискове ). Сложих нагладки без датчик и съответно индикацията за смяна на накладки на таблото си остава. Досега с новите накладки съм изминал около 12000 км.
Въпросите са ми следните:
Знае ли някой от вас колко е живота на предните, респективно и задните накладки? Има ли значение марката?
ПС: моите са марка "Феродо"
- m3 metanoviq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БАГЕР
- Детайли за колата: 4 ВРАТА
бмв
имам зна4ение от марката.ако земеш по ефтини не се търкат накладките а диска ти си прецени какви да зсемеш марко ви ли или ментета
земи си на феродо

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
Re: бмв
m3 metanoviq написа:имам зна4ение от марката.ако земеш по ефтини не се търкат накладките а диска ти си прецени какви да зсемеш марко ви ли или ментета![]()
![]()
земи си на феродо

- m3 metanoviq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БАГЕР
- Детайли за колата: 4 ВРАТА
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
много зависи от начина на употреба, ако спираш със корости или ако скачаш повече на спирачката, на мен лично ми изкарват около 18-20000 като не жаля много, иначе на 3 комплекта предни съм сменил едни задни 

- bu66mena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328i
За това колко може да изкарат едни накладки никои не може да ти каже всичко зависи от това как си караш колата,на предната ми кола за 20 000 км смених 2 пъти предни,а ако са евтини не се износват те а се износва дискът защото са твърди.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На мойто Е36 zа 2 години или 32к километра zадните накладки така и не ги смених.. нямаше нужда... остана си с тия, с които я вzех... и никви грижи... още е с тях... предните са сменяни веднъж и все още са добри... но аz много малко иzполzвам спирачката... предимно спирам на скорост...
Re: Живота на накладките?
miroslav4ev написа:Въпросите са ми следните:
Колега, като сменяш накладки слагай и един нов датчик (...към 15лв.), така ще знаеш кога пак да сменяш............ пък вече колко издържат едни накладки, както са казали колегите, зависи от много работи...
Re: Живота на накладките?
miroslav4ev написа:...Знае ли някой от вас колко е живота на предните, респективно и задните накладки? Има ли значение марката? ...
1. Обикновено (без да е правило) на всяка втора смяна на предни накаладки се сменят и задните
2. Живота на накладките зависи от:
- от марката (материала и изработката)
- шофьора (стил на каране)
- конструкция на автомобила (тегло, скоростна кутия автомат/ръчка, ABS и т.н.)
- натоварване на предна/задна ос
- предно/задно предаване
- съотношение на пропътувано разтояние - градско/извънградско каране
и още доста обективни и субективни критерии ...
3. Колкото по-дълъг е живота на накладките толкова по-неефективно е спирането (триенето) и толкова повече се износват дисковете/барабаните
Мисля, че след всичко казано е безмислено да се мъчим да определим живота на накладките (камо ли всичко това свързано с качество, сигурност, цена и т.н.)
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Сменял съм накладки и на 50к километра така че наистина зависи от много фактори. Ако слизаш от планината например на спирачки и накрая на пътя са червени може и на 10к километра да се наложи смяна. Ако очакваш някой колега да ти даде точните километри за смяна, няма да стане.
Ако толкова не искаш да си слагаш датчик и да си гледаш постоянно светещата лампа на таблото ще се налага периодично да си ги преглеждаш и визуално да установяваш кога са за смяна.
Ако толкова не искаш да си слагаш датчик и да си гледаш постоянно светещата лампа на таблото ще се налага периодично да си ги преглеждаш и визуално да установяваш кога са за смяна.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1