Първа ми излиза ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
Първа ми излиза ?
здравейте много често почна като си вкарам първа скорост в момента в които махам крака от съединителя и давам гасчица щом колата мръдне 1 см и се чува лошия звук от невлезнала скорост и първа се връща в нулево положение....а другите скорости като ги включвам невлизат гладко а все 1 пъро се удрят в нещо което им пречи и после влизат и се чува едно КХХХ
някой да има идеи от какво може да е ? 

Re: Първа ми излиза ?
obi_fix написа:здравейте много често почна като си вкарам първа скорост в момента в които махам крака от съединителя и давам гасчица щом колата мръдне 1 см и се чува лошия звук от невлезнала скорост и първа се връща в нулево положение....а другите скорости като ги включвам невлизат гладко а все 1 пъро се удрят в нещо което им пречи и после влизат и се чува едно КХХХнякой да има идеи от какво може да е ?
Аз например първо се сещам за търсачката ама ......айде
http://www.bmwpower-bg.net/forums//view ... cfc673d433
и тук
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%EE%F1%F2

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
При мен беше така със задната скорост ... като включа и понякога изключваше сама с онзи гаден пронизващ звук. Смених маслото и за момента нямам проблеми 

Аз имам проблем с 3 тата, по някога доста трудно влиза или ми създава проблеми докато я уцеля, но с другите скорости нямам грам проблем. Другото което съм забелязал е че скоростния лост като е в неутрална ходи малко надясно към 5-та. Ако някой е чувал какъв може да е проблема много ще съм му благодарен.
gega написа:Аз имам проблем с 3 тата, по някога доста трудно влиза или ми създава проблеми докато я уцеля, но с другите скорости нямам грам проблем. Другото което съм забелязал е че скоростния лост като е в неутрална ходи малко надясно към 5-та. Ако някой е чувал какъв може да е проблема много ще съм му благодарен.
И моя е така бях чел че трябва да се почисти и да се смажи лостовата система и се оправя защото клиясва и така задържа обаче ме марзи и не сам я барал все още

gega написа:Аз имам проблем с 3 тата, по някога доста трудно влиза или ми създава проблеми докато я уцеля, но с другите скорости нямам грам проблем. Другото което съм забелязал е че скоростния лост като е в неутрална ходи малко надясно към 5-та. Ако някой е чувал какъв може да е проблема много ще съм му благодарен.
И моя е така бях чел че трябва да се почисти и да се смажи лостовата система и се оправя защото клиясва и така задържа обаче ме марзи и не сам я барал все още

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ето малко по проблема с петата предавка
K_Ilkov написа:BLACKSHARK написа:baga написа:3 - Не е от маслото на скоростите. Има една пружинка, която връща лоста в неутрално положение след 5-та. Тя клеясва и лоста няма съпротивление към 5-та.
а каде е тази пружинка... лесно ли се сменяваScouser написа:koko29 написа:Като стана въпрос за тези втулки се сетих, че аз имам подобен проблем. Само че при мен, докато колата е студена, трета скорост се нацелва трудно, а пета като я вкарам и ми изчезва усилието, което трябва да го има от централно положение на скоростния лост, към пета предавка. Като загрее всичко се нормализира. Някой може ли да ме ориентира каде е проблема.
Тоя проблем е доста по труден за оправяне и ако ти се сваля скоростна кутия оправяй сега, иначе чакай докато стане време за нов съединител и тогава.
http://img516.imageshack.us/img516/3264/tslupekgearua2.jpg
Успех.
Това намерих аз преди по проблема.
При мен смяната на маслото в кутията имаше лек положителен ефект но явно по натам ше трябва да се занимая по сериозно щото не е съвсем ОК.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
11 мнения