Първа ми излиза ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Първа ми излиза ?

Мнение от obi_fix » 01 Мар 2009, 13:43

здравейте много често почна като си вкарам първа скорост в момента в които махам крака от съединителя и давам гасчица щом колата мръдне 1 см и се чува лошия звук от невлезнала скорост и първа се връща в нулево положение....а другите скорости като ги включвам невлизат гладко а все 1 пъро се удрят в нещо което им пречи и после влизат и се чува едно КХХХ :) някой да има идеи от какво може да е ? :help:
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Първа ми излиза ?

Мнение от ivoo » 01 Мар 2009, 16:01

obi_fix написа:здравейте много често почна като си вкарам първа скорост в момента в които махам крака от съединителя и давам гасчица щом колата мръдне 1 см и се чува лошия звук от невлезнала скорост и първа се връща в нулево положение....а другите скорости като ги включвам невлизат гладко а все 1 пъро се удрят в нещо което им пречи и после влизат и се чува едно КХХХ :) някой да има идеи от какво може да е ? :help:

Аз например първо се сещам за търсачката ама ......айде
http://www.bmwpower-bg.net/forums//view ... cfc673d433
и тук
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%EE%F1%F2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 01 Мар 2009, 17:01

При мен беше така със задната скорост ... като включа и понякога изключваше сама с онзи гаден пронизващ звук. Смених маслото и за момента нямам проблеми :)

Потребител
Аватар

Мнение от gega » 01 Мар 2009, 18:52

Аз имам проблем с 3 тата, по някога доста трудно влиза или ми създава проблеми докато я уцеля, но с другите скорости нямам грам проблем. Другото което съм забелязал е че скоростния лост като е в неутрална ходи малко надясно към 5-та. Ако някой е чувал какъв може да е проблема много ще съм му благодарен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Мар 2009, 23:31

gega написа:Аз имам проблем с 3 тата, по някога доста трудно влиза или ми създава проблеми докато я уцеля, но с другите скорости нямам грам проблем. Другото което съм забелязал е че скоростния лост като е в неутрална ходи малко надясно към 5-та. Ако някой е чувал какъв може да е проблема много ще съм му благодарен.

И моя е така бях чел че трябва да се почисти и да се смажи лостовата система и се оправя защото клиясва и така задържа обаче ме марзи и не сам я барал все още :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Мар 2009, 23:32

gega написа:Аз имам проблем с 3 тата, по някога доста трудно влиза или ми създава проблеми докато я уцеля, но с другите скорости нямам грам проблем. Другото което съм забелязал е че скоростния лост като е в неутрална ходи малко надясно към 5-та. Ако някой е чувал какъв може да е проблема много ще съм му благодарен.

И моя е така бях чел че трябва да се почисти и да се смажи лостовата система и се оправя защото клиясва и така задържа обаче ме марзи и не сам я барал все още :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Мар 2009, 23:32

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Мар 2009, 8:58

ето малко по проблема с петата предавка

K_Ilkov написа:
BLACKSHARK написа:
baga написа:3 - Не е от маслото на скоростите. Има една пружинка, която връща лоста в неутрално положение след 5-та. Тя клеясва и лоста няма съпротивление към 5-та.

а каде е тази пружинка... лесно ли се сменява

Scouser написа:
koko29 написа:Като стана въпрос за тези втулки се сетих, че аз имам подобен проблем. Само че при мен, докато колата е студена, трета скорост се нацелва трудно, а пета като я вкарам и ми изчезва усилието, което трябва да го има от централно положение на скоростния лост, към пета предавка. Като загрее всичко се нормализира. Някой може ли да ме ориентира каде е проблема. :confused:

Тоя проблем е доста по труден за оправяне и ако ти се сваля скоростна кутия оправяй сега, иначе чакай докато стане време за нов съединител и тогава.
Изображение
http://img516.imageshack.us/img516/3264/tslupekgearua2.jpg
Успех.

Това намерих аз преди по проблема.

При мен смяната на маслото в кутията имаше лек положителен ефект но явно по натам ше трябва да се занимая по сериозно щото не е съвсем ОК.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 02 Мар 2009, 12:41

ZF ли са нашите кутии :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 07 Мар 2009, 0:18

и в крайна сметка ? :help:
Изображение