Пак кобилици,Защо?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Пак кобилици,Защо?
В сряда вечер 1-ваааааа,2-раааааа,5000оборота и жестоки звуци от към мотора съчетани с рязък спад на мощността, и си викам ле ле леле,а мотора е след ремонт
пощорях,взех малкото ключе и за 10мин. капака на клапаните на тротоара,гледам и се чудя пак кобилички ма.ка им метална
чупи на изпускателните клапани защо?
благодаря за мненията ви !

благодаря за мненията ви !
Добрия написа:Това се получава при недобро пълнене на хидравличните повдигачи и оттам при рязко покачване на оборотите - удар, който го поемат кобилиците. Първо заминават на изпускателните клапани, защото хлабината е по-голяма при незагрят мотор.
На М20???

Тва да не е Опел

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
brato mnoo natqga6 klapanite i za tva i az sam 4upil na 520kata na 5 cilindar ama maistora deto q karax da gi legulira gi nategnal mnoo i ........
ta vikam ostavi gi po xlabavi toi ato zagree motora i 6a se opravqt
ina4e tova 4upene se pou4ava ot dvoinata prujina na klapana i kogato toi e mnoo nategnat se polu4ava nekav rezonans i 4upi kobilicata
nepriqtno ama fakt taka 4e ......
sorry za latinicata pod linux e kluba i nema fonetika

BMW Мноооо Яки.............
Не карайте BMW-тата си бавно ЗА ДА НЕ ЗАЦАПАТ СВЕЩИТЕ!!!!!!!!!!
Не карайте BMW-тата си бавно ЗА ДА НЕ ЗАЦАПАТ СВЕЩИТЕ!!!!!!!!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
е, тогава ти е простеноE34 520i написа:brato mnoo natqga6 klapanite i za tva i az sam 4upil na 520kata na 5 cilindar ama maistora deto q karax da gi legulira gi nategnal mnoo i ........
ta vikam ostavi gi po xlabavi toi ato zagree motora i 6a se opravqt
ina4e tova 4upene se pou4ava ot dvoinata prujina na klapana i kogato toi e mnoo nategnat se polu4ava nekav rezonans i 4upi kobilicata
nepriqtno ama fakt taka 4e ......

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Доколкото знам след ремонта не е правил нов реглаж на клапаните,така че няма логика да е от стегнати клапани,за други марки коли знам че клапаните се натягат но за BMW знам точно обратното че отхлабват а при хлабави клапани няма причина да чупи кобилици,според мен и това с ремака отпада защото ако е зацепен неправилно ще счупи кобилицата още през парвият час,има вариант да е бил хлабав ремака и като е видял много зор да е прескочил някой зъб или да е еб..н ремака и да е оронил забците.а аз си сложих двойни пружини и засега всичко е наред,вазможно е да им е дошло времето на тия кобилици.това е мое мнение и не искам да ангажирам никой
14 мнения
• Страница 1 от 1