Не няма такава каръщина!!! (скъсан аксесоарен ремък)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Не няма такава каръщина!!! (скъсан аксесоарен ремък)

Мнение от Pesho_1 » 01 Мар 2009, 0:07

Аз сам най-големия карък в БГ.Тази вечер ме сполетя поредното нещастие.ПО време на път ми изсвири ремъка,викам си попаднало е вода на него и след около 10 км.....УЖАС :shock: немам хидравлика,всички възможни лампи светнаха!!!Викам еба си шаха!!!спирам гледам ремака го няма.Ок скъсал се е преглеждам по хубаво мотора и кво да видя ...... обтяжната ролка липсва !!! :shock: амортисиор4ето и горната 4аст си е там долната с ролката я няма!!!
Ами сега колеги?В какъв филм сам се вметнал?Има ли оправия?

п.п.ПОМОЩ!!!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 01 Мар 2009, 0:16

ЕЕЕЕЕ не направо тоя месец ни повали сичките некой да фърга боб или да лее куршум нещо да ги избегваме тия работи :shock: :roll:

Иначе по темата до колкото знам може да стане голяма беля -ако не си я карал след това и не е прегрявала мисля, че няма да има големи поражения- обесни по -подробно колегите с дизелите ще кажат :roll: и ако се наложи да я местиш вържете един черупогащник за 2 лв. (по -хубаво да е от еластичните) така един приятел изкара 150км. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Не няма такава каръщина!!!

Мнение от Peter Angelov » 01 Мар 2009, 0:27

Pesho_1 написа:Аз сам най-големия карък в БГ.Тази вечер ме сполетя поредното нещастие.ПО време на път ми изсвири ремъка,викам си попаднало е вода на него и след около 10 км.....УЖАС :shock: немам хидравлика,всички възможни лампи светнаха!!!Викам еба си шаха!!!спирам гледам ремака го няма.Ок скъсал се е преглеждам по хубаво мотора и кво да видя ...... обтяжната ролка липсва !!! :shock: амортисиор4ето и горната 4аст си е там долната с ролката я няма!!!
Ами сега колеги?В какъв филм сам се вметнал?Има ли оправия?

п.п.ПОМОЩ!!!!!!!!

Здрасти колега, според мен ако няма прегряване няма проблем, просто ще се наложи да вземеш да смениш почти всички ролки и също да се провери хамортисиорчето, разбирасе ще коства средства...трябва се види всичко:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
и
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18

Ще се наложи с № 11,13,15 да ги купиш задължително, проверка на
№ 1,2,7,4
Последна промяна Peter Angelov на 01 Мар 2009, 0:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Мар 2009, 0:52

saint85 написа:ЕЕЕЕЕ не направо тоя месец ни повали сичките некой да фърга боб или да лее куршум нещо да ги избегваме тия работи :shock: :roll:

Иначе по темата до колкото знам може да стане голяма беля -ако не си я карал след това и не е прегрявала мисля, че няма да има големи поражения- обесни по -подробно колегите с дизелите ще кажат :roll: и ако се наложи да я местиш вържете един черупогащник за 2 лв. (по -хубаво да е от еластичните) така един приятел изкара 150км. ;)
Това за чорапогащника не го вярвам .
Иначе колегата да не се плаши едва ли ще има проблем .Нова ролка ,ремък и всичко ще е наред.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 01 Мар 2009, 1:17

Това за чорапогащника (баси гадната дума :) ) съм го чувал от доста места, сигурно е истина... но дано не ми се налага да разбирам.
Колега, както вече и другите ти казаха - огледай всичко, купи нова ролка и ремък и си готов.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Мар 2009, 1:26

saint85 написа:ако се наложи да я местиш вържете един черупогащник за 2 лв. (по -хубаво да е от еластичните) така един приятел изкара 150км. ;)

Идва от черупка може би или бъркам? :mhihi:

Издърпайте я до най-близкия сервиз, или ако имаш приятел с платформа, и всички ролки и ремък нови ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 01 Мар 2009, 1:30

Добре де черуп -чероп се тая аз малко ги бъркам о и у - за о -кратко
чарпгашника

Това за чарпгашника е абсолютната истина - колата е пежо 605 ;) и не беше един да съм точен 2 или 3 отидоха за тези километри до София, но свършиха работа накрая се оказа най-здрав тоя последния некъв еластичен те жените ги разбират и знаят да кажат :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Мар 2009, 2:33

saint85 написа:Добре де черуп -чероп се тая аз малко ги бъркам о и у - за о -кратко
чарпгашника

Това за чарпгашника е абсолютната истина -

Взех вече да се замислям дали говорим за една и съща дума ? :roll:

Чорапи + гащи = ЧОРАПОГАЩНИК

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 01 Мар 2009, 7:26

Да ам проблема е 4е при мене липсва половината от №1 и си нямам и на идея каде да го търся това 4удо.Ина4е колата не е карана след тва огасена е и е оставена в една ули4ка под надзора на един фриенд.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 01 Мар 2009, 7:53

blacksapphire написа:
saint85 написа:Добре де черуп -чероп се тая аз малко ги бъркам о и у - за о -кратко
чарпгашника

Това за чарпгашника е абсолютната истина -

Взех вече да се замислям дали говорим за една и съща дума ? :roll:

Чорапи + гащи = ЧОРАПОГАЩНИК

Абе темата да не е за чорапогащник? :winky: Не става ли с прашки по- добре? Ай стига съм се майтапил. Лоша работа, колега и дано ти се размине по- леко. Провери нещата в сервиз, където разбират от нашите коли, че напоследък "разбирачи" много. И до там не на собствен ход!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 01 Мар 2009, 10:22

Всичко ми е ясно освен от каде да я намеря тази вилка (№1)!!!! :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 01 Мар 2009, 10:31

Вариант 1 - има я в наличност в Дарукар - 61,68 лв (за съжаление в Плевен нямат магазин, но сигурно могат да измислят нещо);
Вариант 2 - от колега, който разпродава на части този двигател (М51), погледни в Продава, няколко са тези колеги);
Вариант 3 - пускаш тема в Купува;
Вариант 4 - пишеш в ТАЗИ ТЕМА с молба някой колега да ти подари.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 01 Мар 2009, 10:35

Пусни тема в Купува или пиши ЛС-та на хората, които се занимават с това - bmwfena, stambo_81, DEO. Те са от нашите (Е34) Ако пропускам някой да прощава и да се обади тук или на колегата.
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Мар 2009, 12:57

Каръщина :roll: кога за последно си сменял нещо по лентата на пистовия ремък :?:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Мар 2009, 13:41

чарпгашника

Това за чарпгашника е абсолютната истина - колата е пежо 605 ;) и не беше един да съм точен 2 или 3 отидоха за тези километри до София, но свършиха работа накрая се оказа най-здрав тоя последния некъв еластичен те жените ги разбират и знаят да кажат :)

:OT: Така е, защото сте ползвали чорапите, а не гащника. И аз съм се прибирал така, но ползвах гащника, заради ластиците. Е, или гащника излезе здрав или аз много умен (скромност, скромност ти ще ме погубиш) но се довлякох до една бензиностанция и смених гащника с ремък.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Следваща

Назад към E34