Разскърца ми се салона

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 26 Фев 2009, 21:23

От снимката изглежда здраво... :roll: Точно в тези 2 уплътнения прозореца се движи доста стегнато... не виждам как точно от там ще ти духа колега. Да не би самото стъкло да не се води правилно? В смисъл някой от водачите да е дефектирал и стъклото да се движи леко на една страна и да не приляга добре... знам ли, то трябва да се погледне... :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 26 Фев 2009, 21:36

Колега при мен не духа от това уплатнение,а ето от тук:

Колега аз имах такъв проблем със задния прозорец ама при мене не се затваряше плътно горе и беше леко кривнал от уплътненията щото са на по 15г. и се деформират аз като го сменях джама и разглобих сичко и смазах и си тръгна и не пропускаше до скоро сега пак почна да върви малко на криво и пак така стана - явно е от студа знам ли :confused:

Аз мисля като се стопли да сваля сичко пак и да смажа,но според мен друго решение няма освен ново :(
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Фев 2009, 21:41

saint85 написа:
Колега при мен не духа от това уплатнение,а ето от тук:

Колега аз имах такъв проблем със задния прозорец ама при мене не се затваряше плътно горе и беше леко кривнал от уплътненията щото са на по 15г. и се деформират аз като го сменях джама и разглобих сичко и смазах и си тръгна и не пропускаше до скоро сега пак почна да върви малко на криво и пак така стана - явно е от студа знам ли :confused:

Аз мисля като се стопли да сваля сичко пак и да смажа,но според мен друго решение няма освен ново :(

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 26 Фев 2009, 23:14

Щом намеря малко свободно време ще я разглобя да видя как е положението отвътре ;)
Но прозореца се затваря много плътно горе и немога да си обесня как така долу ще духа :|
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sod518i » 27 Фев 2009, 10:15

Здравейте колеги,и аз имам проблем с таблото.Скърца даже и като карам на равно.Чува се при потегляне и при спиране.А като карам по неравности...все едно съм на зъболекар.Кой в София би могъл да я види и евентуално да ми каже какъв е проблема?
Благодаря предварително :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Фев 2009, 16:50

Аз пък оплаквания от рода на скърцащо табло ,предни уплътнения нямам ,интересна работа хем мойта кола е една от най-натоварена с експлоатация :roll: Редовно на магистралата карам между 180-200 км/чи само от задна лява врата имам шум ,но там стъклото в най-горна позиция е диния край застъпва лошо уплътнението и стават едни вихри създаващи шумове ,но само там и над 180 км/ч.Аз да си сменя броните ,да боядисам каквото имам по колата + джантите и следващата акция ще са водачи в шините в долния край вътре във вратата за стъклата :roll:
Всички трябва да са нови - направете следната проверка ,свалете задно стъкло на 50% и го дръпнете нагоре-надолу в единия край а после и в другия , ако мърда значи трябва да се сменят - струват по около левче нови ,оригинални ...

Спомням си ,че Светльо беше изпосменил всички уплътнения на М-ката и с 270 км/ч нямаше някакви фрапиращи шумове като се возихме веднъж за Пловдив ...

Аз не мога да си представя ,че колата ще ми шуми и вее като Москвич навремето :confused:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 27 Фев 2009, 19:13

Абе не е като Москвич,но е дразнещо :confused:
При мен е от предния прозорец и когато го свалиа на 50% и го дърпам не мърда :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 01 Мар 2009, 20:32

това с течния сапун дава обратен ефект пробвах

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Мар 2009, 20:49

До преди тази тема си мислех , че при мен шуми от уплатнението .
Обаче като чух за стъклото и вчера отделих 1 час за експерименти .
Оказа се че и при мен е от стъклото . На 7-8 сваляния и качвания в едно,две остава така ,че леко шуми. Дърпах и в долно, и средно, и почти горно положение стъклото но луфт няма .
Уплътнението на стъклото е от някакво кече отвътре и гума отвън и прилепва без забележки . Няма да го пипам . Проблема е нищожен .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 01 Мар 2009, 21:04

Колеги, не бързайте да се отчайвате, защото има и по-лоша комбинация - комби, двоен шибедах, спортно окачване и 17 цолови гуми... ако ме разбирате какво се опитвам да ви кажа :D . Просто съм спрял да търся източниците на всички тези шумове :) .

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 01 Мар 2009, 22:58

При мен потраква двойния шибедах хем съм сток и окачване и размер гуми. Надявам се Мад Ваньо да знае лек :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 01 Мар 2009, 23:18

Penchev написа:...Аз не мога да си представя ,че колата ще ми шуми и вее като Москвич навремето :confused:

Георги Пенчев

Пенчев, то не е като Москвич, ама е гадно... а и ако се чуваше само над 180, нямаше да ми е проблем-не си карам колата така - страх ме е , не за друго :roll: :uups: И с 90-100 се чува, а при 130-140 си шуми доста направо... Дайте идея за тея уплътнения, понеже 210лв за нови нямам...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 01 Мар 2009, 23:25

Postman написа:Колеги, не бързайте да се отчайвате, защото има и по-лоша комбинация - комби, двоен шибедах, спортно окачване и 17 цолови гуми... ако ме разбирате какво се опитвам да ви кажа :D . Просто съм спрял да търся източниците на всички тези шумове :) .

И аз съм на същото дереже,поскърцванията от кожата не ми пречат (те се чуват само по дупките) но шума от джама ме дразни много,а при 230км имам чуството че ще излитам :roll:
Даите идеи какво да го правя :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 02 Мар 2009, 2:59

Postman написа:Колеги, не бързайте да се отчайвате, защото има и по-лоша комбинация - комби, двоен шибедах, спортно окачване и 17 цолови гуми... ако ме разбирате какво се опитвам да ви кажа :D . Просто съм спрял да търся източниците на всички тези шумове :) .

Защо ли ми е познато :twisted: ех тези лоши комбита

Предишна

Назад към E34