Разскърца ми се салона
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
От снимката изглежда здраво...
Точно в тези 2 уплътнения прозореца се движи доста стегнато... не виждам как точно от там ще ти духа колега. Да не би самото стъкло да не се води правилно? В смисъл някой от водачите да е дефектирал и стъклото да се движи леко на една страна и да не приляга добре... знам ли, то трябва да се погледне... 

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Колега при мен не духа от това уплатнение,а ето от тук:
Колега аз имах такъв проблем със задния прозорец ама при мене не се затваряше плътно горе и беше леко кривнал от уплътненията щото са на по 15г. и се деформират аз като го сменях джама и разглобих сичко и смазах и си тръгна и не пропускаше до скоро сега пак почна да върви малко на криво и пак така стана - явно е от студа знам ли

Аз мисля като се стопли да сваля сичко пак и да смажа,но според мен друго решение няма освен ново

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
saint85 написа:Колега при мен не духа от това уплатнение,а ето от тук:
Колега аз имах такъв проблем със задния прозорец ама при мене не се затваряше плътно горе и беше леко кривнал от уплътненията щото са на по 15г. и се деформират аз като го сменях джама и разглобих сичко и смазах и си тръгна и не пропускаше до скоро сега пак почна да върви малко на криво и пак така стана - явно е от студа знам ли![]()
Аз мисля като се стопли да сваля сичко пак и да смажа,но според мен друго решение няма освен ново

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Щом намеря малко свободно време ще я разглобя да видя как е положението отвътре
Но прозореца се затваря много плътно горе и немога да си обесня как така долу ще духа

Но прозореца се затваря много плътно горе и немога да си обесня как така долу ще духа

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз пък оплаквания от рода на скърцащо табло ,предни уплътнения нямам ,интересна работа хем мойта кола е една от най-натоварена с експлоатация
Редовно на магистралата карам между 180-200 км/чи само от задна лява врата имам шум ,но там стъклото в най-горна позиция е диния край застъпва лошо уплътнението и стават едни вихри създаващи шумове ,но само там и над 180 км/ч.Аз да си сменя броните ,да боядисам каквото имам по колата + джантите и следващата акция ще са водачи в шините в долния край вътре във вратата за стъклата
Всички трябва да са нови - направете следната проверка ,свалете задно стъкло на 50% и го дръпнете нагоре-надолу в единия край а после и в другия , ако мърда значи трябва да се сменят - струват по около левче нови ,оригинални ...
Спомням си ,че Светльо беше изпосменил всички уплътнения на М-ката и с 270 км/ч нямаше някакви фрапиращи шумове като се возихме веднъж за Пловдив ...
Аз не мога да си представя ,че колата ще ми шуми и вее като Москвич навремето
Георги Пенчев

Всички трябва да са нови - направете следната проверка ,свалете задно стъкло на 50% и го дръпнете нагоре-надолу в единия край а после и в другия , ако мърда значи трябва да се сменят - струват по около левче нови ,оригинални ...
Спомням си ,че Светльо беше изпосменил всички уплътнения на М-ката и с 270 км/ч нямаше някакви фрапиращи шумове като се возихме веднъж за Пловдив ...
Аз не мога да си представя ,че колата ще ми шуми и вее като Москвич навремето

Георги Пенчев
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
Абе не е като Москвич,но е дразнещо
При мен е от предния прозорец и когато го свалиа на 50% и го дърпам не мърда

При мен е от предния прозорец и когато го свалиа на 50% и го дърпам не мърда

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
-
това с течния сапун дава обратен ефект пробвах
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
До преди тази тема си мислех , че при мен шуми от уплатнението .
Обаче като чух за стъклото и вчера отделих 1 час за експерименти .
Оказа се че и при мен е от стъклото . На 7-8 сваляния и качвания в едно,две остава така ,че леко шуми. Дърпах и в долно, и средно, и почти горно положение стъклото но луфт няма .
Уплътнението на стъклото е от някакво кече отвътре и гума отвън и прилепва без забележки . Няма да го пипам . Проблема е нищожен .
Обаче като чух за стъклото и вчера отделих 1 час за експерименти .
Оказа се че и при мен е от стъклото . На 7-8 сваляния и качвания в едно,две остава така ,че леко шуми. Дърпах и в долно, и средно, и почти горно положение стъклото но луфт няма .
Уплътнението на стъклото е от някакво кече отвътре и гума отвън и прилепва без забележки . Няма да го пипам . Проблема е нищожен .
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
При мен потраква двойния шибедах хем съм сток и окачване и размер гуми. Надявам се Мад Ваньо да знае лек 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Penchev написа:...Аз не мога да си представя ,че колата ще ми шуми и вее като Москвич навремето![]()
Георги Пенчев
Пенчев, то не е като Москвич, ама е гадно... а и ако се чуваше само над 180, нямаше да ми е проблем-не си карам колата така - страх ме е , не за друго

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
Postman написа:Колеги, не бързайте да се отчайвате, защото има и по-лоша комбинация - комби, двоен шибедах, спортно окачване и 17 цолови гуми... ако ме разбирате какво се опитвам да ви кажа. Просто съм спрял да търся източниците на всички тези шумове
.
И аз съм на същото дереже,поскърцванията от кожата не ми пречат (те се чуват само по дупките) но шума от джама ме дразни много,а при 230км имам чуството че ще излитам

Даите идеи какво да го правя

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Postman написа:Колеги, не бързайте да се отчайвате, защото има и по-лоша комбинация - комби, двоен шибедах, спортно окачване и 17 цолови гуми... ако ме разбирате какво се опитвам да ви кажа. Просто съм спрял да търся източниците на всички тези шумове
.
Защо ли ми е познато

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2