Новите радари на КАТ от 01.03.2009?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Новите радари на КАТ от 01.03.2009?

Мнение от flame » 26 Фев 2009, 15:47

Видях един колега с нова 87-ца да говори за некви нови катаджийски радари. Чух го и от още един приятел и ми се стори доста обезпокоително. За кво точно обаче става дума - имате ли идея?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 26 Фев 2009, 16:02

Аз пък чух, че от първи март ще има камери в Пловдив.
Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 26 Фев 2009, 16:37

"новите" радари са комплект с камера и монитор , като те спрат тичай бързо да си даваш данъка , че имат 40ина секунди да изтрият "попадението"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E71 4.0xd
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от Spoika » 26 Фев 2009, 17:31

на мен ми разправяха че и касова бележка издават :D

Потребител
Аватар

hi

Мнение от додо » 26 Фев 2009, 18:01

новите радари са 15 сьс снима4ка като ж германия карасх барзо снимате и 4еститка ще са сложени в ниакакжи кутии на наи опасните патя в страната като ще монтират два пами пове4е кутии и ще ги местиат от едно миасто в друго

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Фев 2009, 19:34

Значи радари кат старите радари само, че с бонус - камера :mhihi:

А за тия стационарните с камера винаги съм се чудел - предния номер ли снимат или задния - щото ако е задния радар детекторите май стават излишни :confused:

А също и друг важен въпрос - пак ли са на Х-банда или на друга честота?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 26 Фев 2009, 19:41

Те ако разкарат първо КН, РК и сие, които минават вече през преспите с калинките си /например : Поло...от преди аз да се родя сигурно/, няма да е толкова зле положението. Камери - ок, катаджиите ако искат и договора за покупко-продажба да си нося и резервните ключове и цялата папка направо...уж да проверят, докато през това време някой пияница ходи и мачка народа по пътя.
Абе да ги слагат, белкем верно на селинджърс им дойде акъла в главата. :kuku:
Последна промяна ((:BuKcu:)) на 26 Фев 2009, 19:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 26 Фев 2009, 19:48

flame написа:Значи радари кат старите радари само, че с бонус - камера :mhihi:

А за тия стационарните с камера винаги съм се чудел - предния номер ли снимат или задния - щото ако е задния радар детекторите май стават излишни :confused:

А също и друг важен въпрос - пак ли са на Х-банда или на друга честота?

Колега, нали първо трябва да минеш покрай него за да ти снима задницата :mhihi:

Плюс това доста радар-детектори имат режим 360.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Фев 2009, 20:00

MaXimal написа:Колега, нали първо трябва да минеш покрай него за да ти снима задницата :mhihi:

Плюс това доста радар-детектори имат режим 360.

Да, първо трябва да мина, за да ме снима, но си мисля (без да съм сигурен), че ако ти снимат задния номер радарите няма да излъчват в посока срещу теб (така би било ако снимат предния номер), а по посоката, в която се движиш :roll:

А тва пък за режим 360 градуса съм го чел, ама не го вдявам честно... :uups:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Фев 2009, 20:07

((:BuKcu:)) написа:Те ако разкарат първо КН, РК и сие

и ВН, и ВН! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

((:BuKcu:)) написа:докато през това време някой пияница ходи и мачка народа по пътя.

Верно за съжаление - карат пълни баракуди с 4 барабанни спирачки, 3 от които не работят, обаче кат преполвят на тате дамаджаната с ракия си мислят, че управляват космически кораби :kuku:

((:BuKcu:)) написа:Абе да ги слагат, белкем верно на селинджърс им дойде акъла в главата. :kuku:

Българският селянин е непобедим. :dummy: Обаче с горния термин честно ми влезе под кожата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 26 Фев 2009, 23:43

А, супер готини са тия радарчета. Видях го на една патрулка, слагат го пред бурканите и е ултра красиво - един хоризонтален цилиндър с две уши отстрани и две дупки. Явно от едната лъчи а от другата снима. И какво като снима? Още по-добре за нас. Пушките куките се научиха да ги държат на стендбай и да стрелят само като видят някой засилен, та нямат хващане. Това 100% ще стреля постоянно, то няма трето око та да види дали някой се е засвяткал. Докато не забранят детекторите ще се диша:).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 27 Фев 2009, 2:21

((:BuKcu:)) написа:Ткатаджиите ако искат и договора за покупко-продажба да си нося и резервните ключове и цялата папка направо.

На мен последния път ми искаха полицата за Автокаското..!!! :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E71 4.0xd
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от Spoika » 27 Фев 2009, 10:07

vesko06 написа:
((:BuKcu:)) написа:Ткатаджиите ако искат и договора за покупко-продажба да си нося и резервните ключове и цялата папка направо.

На мен последния път ми искаха полицата за Автокаското..!!! :help:

а това пък какво ги интересува?

Потребител
Аватар

Мнение от додо » 27 Фев 2009, 11:18

--------------------------------------------------------------------------------

МВР е купило ултрамодерни радари, които ще дебнат денонощно за нарушения по 30 натоварени пътища в страната.

Местата са нарочно подбрани заради многото катастрофи със смъртни случаи:

София - на бул. "Цариградско шосе" и на бул. "Н. Вапцаров";

София - Варна - на разклона за пътя за Бургас, край с. Микре, край с. Малиново преди разклона на Севлиево, преди и след Велико Търново, преди Варна;

София - Бургас - преди Ихтиман, между Пазарджик и Пловдив, между Чирпан и Стара Загора, край с. Подслон, край с. Съдиево, след Сливен;

Бургас - Варна - след Поморие, след Несебър;

Варна - Балчик - след Варна;

Враца - Видин - преди и след Монтана;

Ботевград - Враца - край Скравена;

Бяла - Русе - два радара преди Русе;

Благоевград - Кулата - след Благоевград и преди Сандански.

МВР се хвали, че новата придобивка тръгва с летящ старт на 1 март и ще лови всеки шофьор, каращ бясно.

Мощните радари ще заснемат за по-малко от секунда колите, които се движат с превишена скорост, така „неподкупните полицаи“ ще ловят по около 1500 нарушители дневно.

Всяко устройство струва около 30 хил. евро, а парите за модерната техника са осигурени от Гаранционния фонд на застраховките "Гражданска отговорност".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: от време на време
Мечтае да кара: всеки ден

Мнение от pkw08 » 28 Фев 2009, 10:28

Мен ме снимаха с такъв радар в Москва - Русия на околовръстното и бях с камион - ТИР.Показаха ми снимката и кво да ви кажа,виждаш се все едно на филм - направо тези радари са като рентген - като се видиш ясно си вижаш и цвета на очите, и изражението на лицето на видео как си караш, и с каква скорост.Казват - с документ толкова и оставаш в архива, и с досие, без документ толкова веднага и се натиска копчето делете и записа е изтрит.Много е гадно нема мърдане.Най-готиното е да имаш джобни - плащаш почти на половина глобата и те пускат все едно не е било.Радара е винаги включен на автоматичен режим и при зададена превишена скорост снима и прави освен снимка с най - високата ти скорост и видео клип с продължителност за около 10-15 сек. Ако ти е чисто предното стъкло се вижда и нали си се избръснал мамка му. Да са ни честити ако и нашите радари са като тези в Москва - е те за това нема да се увеличат заплатите с много на полицаите.

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series