М43Б16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
М43Б16
привет колеги. от няколко дена насам забелязвам, че колата ми започна да работи доста неравномерно на ниски обороти и да претриса все едно ще закасне. предполагам че е моторчето за празен ход, но не знам каде се намира нито как изглежда. ако можете да ме упътите каде и какво да гледам и има ли начин да се отремонтира или трябва задължително да се смени с ново?.

- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- taba4ko
- ентусиаст
-
в една подобна тема на друг колега се споменава, че ако е след 95-та не може да се цисти. моят двг е 94-та а и въпростана тема е за 18-ка (която така и не разбрах дали е М43 или М42) а аз съм с 16-ка. все пак ако ми и кажете каде се намира моторчето няма да е лошо 

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
yuzie написа:M43 само смяна с ново
еее как ве мойто го промих хубаво с спрей за карбуратори сега е наред

- taba4ko
- ентусиаст
-
mihal написа:yuzie написа:M43 само смяна с ново
еее как ве мойто го промих хубаво с спрей за карбуратори сега е наред
става така номера така ли?
аз не знам какво представлява нито каде да го търся. в реал оем има подробни схемино като не знам за какво да гледам......нищо не върша така...

.
Колега като незнаеш къде се намира и какво представлява съвета ми е да я закараш на някой който разбира от тия неща... Както каза и колегата Makarov 2 може да е от много неща....
- taba4ko
- ентусиаст
-
Re: жгт
Makarov 2 написа:Може и ламда сондата да ти е свършила,клапан за картерни газове и един куп неща.Започвай едно по едно да ги изключваш!!!
със сигурност клапана за картерните газове не е проблема, работи преди месец му смених маркуча за въпросните изпарения. колкото за ламдата едва ли е и тя, защото разхода на гориво не се е покачил изобщо. дебитомера пък го следя редовно да не е зацапан заради спортния филтър, който се почиства редовно.....

- taba4ko
- ентусиаст
-
Re: .
BaHka написа:Колега като незнаеш къде се намира и какво представлява съвета ми е да я закараш на някой който разбира от тия неща... Както каза и колегата Makarov 2 може да е от много неща....
последния майстор на който я водих ми каза че е за смяна клапана за картерните газове. това става преди този проблем с оборотите. само че изобщо човека не погледна и не видя че маркуча се е сцепил от задната си страна и маслените пари ми зацапват купето но както и да е. явно толкова е бил и майстор щом си реших проблема само с един маркуч..... а клапане струва майка си и баща си в сравнеие с него....
иначе прав си, че ще трябв а да я диагностицирам все някога....

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Re: М43Б16
taba4ko написа:привет колеги. от няколко дена насам забелязвам, че колата ми започна да работи доста неравномерно на ниски обороти и да претриса все едно ще закасне. предполагам че е моторчето за празен ход, но не знам каде се намира нито как изглежда. ако можете да ме упътите каде и какво да гледам и има ли начин да се отремонтира или трябва задължително да се смени с ново?.
Ето как изглежда

Намира се под горния всмук.колектор(мн. кофти място,трудно за бъркане)

Мисля че ако свалиш дроселовата клапа
ще може да бръкнеш отстрани.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- taba4ko
- ентусиаст
-
благодаря колега. ще проверя маркучите и ако не успея сам да се справя с демонтажа вече отивам на сервиз.

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Луд ли си колектор ще сваляш. Трабва ти по тънка
ръчичка. Аз моето като го почиствах го извадих без за разглобявам нищо. А как го почистих ли? Със спрей за развиване. 

- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i m43 coupe
- Мечтае да кара: e36 M3 EVO
- Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2