323is, 325is, 328is?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
323is, 325is, 328is?
Здравейте фенове на BMW!
Мой приятел в щатите ще си купува BMW и иска съвет, така че реших да питам баш феновете!
Имам следния въпрос има ли такива модели на БМВ - 323is, 325is, 328is? Най-вече is-a ме интересува! Дали е грешка или има такива модификации?
Той (френд-а) специално е тествал 325-та и е останал очарован (разбираемо
)! Колата е 1995г. и е в перфектно състояние (собственикът й е запален фен на BMW и иска да си вземе М3, а на всичкото отгоре има и сервиз за коли)! Единственото нещо, което го притеснява е, че колата е на 140 000 мили, което според мен е нищо за такъв двигател?
Въпросът ми е има ли слаби места този модел и какво трябва да се проверява при евентуална покупка?
323-та и 328-та са малко по-нови (1998), но имат и видими удари по тях!
Благодаря предварително!
Мой приятел в щатите ще си купува BMW и иска съвет, така че реших да питам баш феновете!
Имам следния въпрос има ли такива модели на БМВ - 323is, 325is, 328is? Най-вече is-a ме интересува! Дали е грешка или има такива модификации?
Той (френд-а) специално е тествал 325-та и е останал очарован (разбираемо

Въпросът ми е има ли слаби места този модел и какво трябва да се проверява при евентуална покупка?
323-та и 328-та са малко по-нови (1998), но имат и видими удари по тях!
Благодаря предварително!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Да се мята колегата на 325-цата, ако е добре пазена тези километри са нищо за двигателя! А останалото се вижда лесно дали е в добро състояние
323 е малко по-бавна, 328 е малко по-американизирана (добър въртящ момент, ма на практика е също толкова бърза колкото 325цата).

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Някъде тук из форума, аlx беше писал какво е хубаво да се гледа когато се купува кола, дали са изтъркани педалите, дали волана е захабен, скоростния лост, състоянието на седалките и пода, дали тавана е много опушен ако шофера е бил пушач, гумите в какво състояние са (това не е голям критерии но ако задните са много по изтрити от предните не е станало от много нормално каране), течове на масло, дали пуши, колко гори, дали харчи масло. Мисля че това са горе долу основните неща който трябва да се гледат при избора на кола. Специално за БГ километрите не са от значение защото те при 90% от случайте са превъртани и не може да се познае състоянието на двигателя. Хубаво е да се види ако позволява разбира се дали е отварян двигателя, което май е почти невъзможно да се разбере. Абе все неща който се случват на колата от много каране, ръчкане или просто от мърляв ссобственик
А иначе 325 е неговия избор

А иначе 325 е неговия избор

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
кay не съм съгласен за 328цата
сипи тос въртящ момент при същите кг. с които тя понавървява повечко от 325 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- kay
- просветлен
-
Най-важното е маслото. Ако има пълна история и маслото е сменяно на всеки 5-8,000 мили, този mileage е нищо за М50 двигателя.
kay написа:Най-важното е маслото. Ако има пълна история и маслото е сменяно на всеки 5-8,000 мили, този mileage е нищо за М50 двигателя.
Доколкото знам колата си е от първи собственик и си е с "пълна история"! Всичко е сменяно редовно и не са пестени средства за поддръжка (собственикът е запален фен на марката)! Единствената по сериозна смяна по "възлите" на колата е скоростната кутия (не поради дефект, а е сложена спортна с къси скорости)!
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- kay
- просветлен
-
... и да почва да спестява за AA Turbo Kit 

- BMW M POWER
- кандидат ентусиаст
-
Re: 323is, 325is, 328is?
Thor написа: Колата е 1995г. и е в перфектно състояние
Зависи в кои град се намира колата и за колко пари се продава?
Например ако колата е карана да кажем в Бостън там зимите са ужасни и със сигурност кола която е 95 година ще бъде страшно изгнила!
140 000 мили не са никак малко, щом собственика и е запален фен сигурно я е подържал добре но и със сигурност я е ръчкал здраво, а може и да е покарвал на писта от време на време. Понякога механиците са наи немърливи към собствените си коли! Така че това че собственика има сервиз може да се тълкува като добро и лошо нещо.
Ако аз трябваше да я купувам тази кола първо щях да я закарам в добър сервиз за да могът да и проверът всичко от-до на колата, обикновено такава проверка излиза между $100-$150. Обаче винаги излизат разни работи дето трябва да се сменят така че твоят фриенд с чисто сърце може да му свали от цената на колата.
Също кажи му да отиде в един БМВ дилар и да тества поне 5 такива подобни БМВ_та някои на повече мили някои на по малко за да може да направи разлика.
Пожелавам му успех в избора!
Винаги с вратите напред
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
аве хора имали IS с 4 врати защото днес видях е36 на което отзад пишеше 325is
ТДС - Турбо Див Селянин
- PILOTA
-
Burn Out Master
-
- Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
- Мечтае да кара: M5 i RS4
grnka написа:140000 мили = 250.000 км даже и повече не бих казал че е нищо за тая кола добре е да се провери за състоянието на мотора
Тук съм напълно съгласен. 250 000 са си 250 000. Представи си тоя да е с моята кръвна група дето я е карал толкова време....

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2