Отлепи ми се тавана на БМВ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Фев 2009, 21:27

Никакви ядове няма да имаш... все тая дали е със или без...лепиш, изрязваш и си ти човека ;) Аз днес поръчах материяли и утре би трябвало да пристигнат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 17 Фев 2009, 23:12

NeoPrint написа:А има ли ядове по-специално с шибедасите? Аз съм с двойния за да е още по-тегаво :help:

Питай Zubcho и MadVanio за тези двойни шибедаси как си скъсаха нервите като трябваше да слагат вътрешните им щори :winky: :mhihi:

Иначе няма нищо сложно и трудно, само повечко нерви и пцуванйе.

П.П.
Стефчо, ко се правиш и ти. Има ми телефона в указателя, а познаваш по-отдавна Иван, що не се обадиш и не казваш, че искаш да си правиш тавана??? Ей страшен си значи :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 18 Фев 2009, 0:29

Лесно ли се сваля на шибедаха? Сложно ли е там?
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 18 Фев 2009, 1:27

pantzer3 написа:Лесно ли се сваля на шибедаха? Сложно ли е там?

На седан или комби???

При седана има една особеност. Вътрешната щора на шибедаха се поставя преди да се сложи тавана, защото след това е адски трудно да се сложи.

При комбито 1-вата плоча също е особена за поставяне обратно, защото трябва да се щракнат едни водачи и там започва псуването и ядовете.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 18 Фев 2009, 11:14

Zubcho написа:
pantzer3 написа:Лесно ли се сваля на шибедаха? Сложно ли е там?

На седан или комби???

При седана има една особеност. Вътрешната щора на шибедаха се поставя преди да се сложи тавана, защото след това е адски трудно да се сложи.

При комбито 1-вата плоча също е особена за поставяне обратно, защото трябва да се щракнат едни водачи и там започва псуването и ядовете.

Седан! Моя люк е стандартен плътен - ел. - не е стъкло и нямам щора. Лесно ли се маха/слага тая тапицираната част? :roll:
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 19 Фев 2009, 1:53

Преди малко си претапицирах тавана с плат като оригиналния - сив с дунапрен отдоло. Стана доста добре :) Само дето си мислех, че ще е трудно, също като с алармата.. :mhihi: Детска играчка. Сутринта ще кача снимки че сега съм обгазен от лепилата и умирам :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 19 Фев 2009, 12:12

Предварително се извинявам за кофти качеството на снимките, но са от телефона ми... просто не ми се занимаваше да вадя апарата, обективи... Горе доло се придобива представа :)
Плата:
Изображение
Четка и специалното лепило - на бензинова основа, НЕ разяжда дунапрена, което в нашия случай е много важно.
Изображение
Предварително подготвения таван - трябва хубаво да се изчисти стария, изгнил дунапрен...
Изображение
И лепим...
Изображение
И хопала - тавана е ready :) Остава само да кача събота/неделя като имам фрий тайм :)
Изображение
Който има проблем с провиснал таван го съветвам да си го претапицира, а не да дава по 120-140лв на тапицери... Нищо сложно няма.
Специални благодарности на колегата Zubcho, който ми съдейства за връзка с фирмата за платовете :bchug:

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 19 Фев 2009, 14:06

Ей как хубаво е станал :) Надявам се да сме им били полезни на колегите.

Може преди да сложите тавана да си поставите допълнителна изолация. Използвайте изолационна вата. Така лятото/ зимата ще имате по-голям комфорт.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 20 Фев 2009, 10:21

абе винаги ми е било 4удно как го измъкна от колата прес тия тесни врати :mhihi:
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Фев 2009, 12:50

dizelboy написа:абе винаги ми е било 4удно как го измъкна от колата прес тия тесни врати :mhihi:

за всяко нещо си има чалъм
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 20 Фев 2009, 12:54

dizelboy написа:абе винаги ми е било 4удно как го измъкна от колата прес тия тесни врати :mhihi:

Огъва се малко и излиза. Ако така не стане пробвай с дъвка, плюнка, тел и свински опашки. Няма начин да не стане :)

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 20 Фев 2009, 13:59

Peter Angelov написа:
Zubcho написа:
Peter Angelov написа:
Zubcho написа:
Peter Angelov написа:
Zubcho написа:Моя таван си го направих за около 60лв с материалите плат+лепило.

Ако трябва да помогам пиши на лично с jullydjs сме преминали през цялата тази работа и знаем за какво става дума. Мога да ти кажа къде има склад за автоплатове всякакви утиваш и си вземаш 4 линейни метра от цвета който те кефи и след това ще помагам/е. Драсни на лично ако си заинтересован или на скайп.

Zubcho, здрасти това за мен ли се отнася...радвам се когато има все още директни пичове :!: да помагат!! Няма ама що кво и т.н.

Благодаря

Гледай сега ако си в София края на месеца ще правим тавана на Saso и покрай него може и твоя да нагласиме. Ей сега ми рева по скайпа, че трябвало да му помогам и тн. Така, че може да си спретнем един БМВ тапициране дей :) или по-скоро ще са 2 че голяма врътня ще падне по зглабяне и разглабяне. ;)

Кофти, не съм от Софето :roll: Немам късмет иначе бая бира и месе ще замине :mhihi: Някой да знае купувам перфектен салон плюш....
Благодаря отново

Батко не се излагай ако си близко 100-200 км ела, ако не иди на тапицер повече от 140 лв няма да ти вземат.

:D Хехе ми ако бях ама не съм! Най много да ми дойдеш на моренце :roll: Незнам какво да ти кажа вече от майстори направо ме хвашта страха!!! Вчера ходих да си сменя фолиото на колата, велик майстор и днес кво заварих 2 прозореца абсолютно некадърно направени ти майната му на това ми пича надрал задния капак, бесен съм щях да го пребия и оня ми вика споко ве сега на пастиране ще водя, та утре ресито на парите го чакам...ма задния капак за нищо не става :confused: Сериозно търся перфектен салон, без никви забележки от плюш...

Още една оферта за морето- айде на Варна :winky:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 20 Фев 2009, 19:18

Ами какво да купувам 2 кутии лепило и 4-5 метра плат и да идвам да ви правя таваните а?? :) Само дето ще ви легне по-евтино да си го претапицирате при тапицер от колкото така. 8/100 нафта ми гори колата 900км * 8 = 72л * 1.7=122 лв за гориво :). За съжаление съм безработен в момента иначе с удоволствие бих дошъл да се видим и да свършим работа. Може би лятото ако всичко е наред и пътувам към морето да се отбия за 1 ден и да свършим работа ;)

Естествено всичко което написах по-горе е теория на вероятностите и трябва да се гледа на него от веселата му страна :) Жалко, че нямам работа сега иначе наистина бих се разходил до Варна (никога на съм бил там) да се видим и да ви помогна.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 20 Фев 2009, 20:46

Е те колегите щом те викат ще помогнат с пътните, все пак не отиваш само за собствен кеф :) Въпреки, че няма от какво да се плашат - могат и сами да си ги направят :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 20 Фев 2009, 21:02

Зъбчо удари едно мъжко рамо и за моя таван... Добре стана в крайна сметка ... Обаче аз си претапицирах и страничните колонки... Мисля че имах снимки но ще гледам да ги кача... Моя го направих графитен цвят.. Тоест черно-сив... Неопределен такъв... Голям зор беше ама си струва де.... Има си кусури ама то си е за кадем... Някой ден ако имам малко време ще ги оправя...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34