Загуба на мощност след 2500 оборота 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
аз не видях преди това да е била затапвана, но имаше някакво тиксо към нея освен то да е запушвало отвора на клапана. Какво искаш да кажеш ако е задържал отворен, има възможност да не е така ли 

- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
проверих клапана вътре, затворен е ( наистина имаше дсат нагар ще трябва д аго почистя въпреи че в момента като е изолиран това не би оказало влияние - Нали ?
, колата мисля че си върви като преди. Може би тази осезателна зауба на мощност бе комбинирано осввен от отпшването на клапана а и от това че температурите яха над 10-13градуса( някъде прочетох че при топло времето също не работи много добре дизелака) Всичко е Ок само дето този шум вътре ме дразни - има някакви вибрации и въпреки че махсторчето смята че си внушавам смятам че е е дсота по шумна работата на двигателя вътре .

- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
В неделя направих малко замервания от 0-100км/ч.Общо взето показанията бяха между 12.6-13сек.Струва ми се мудна над 60км/ч.Не съм сменял нищо(дебитомер,ел.клапан на турбото).
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
IvaN66 написа:В неделя направих малко замервания от 0-100км/ч.Общо взето показанията бяха между 12.6-13сек.Струва ми се мудна над 60км/ч.Не съм сменял нищо(дебитомер,ел.клапан на турбото).
Поне за мен дори и за 136 к.с. 13 сек. от 0-100 са много
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
Изчетох цялата тема, но като гледам май няма точен критерий за да сме сигурни кое трябва да се смени- дебитомер или ел .клапан при условие че никое от тях не дава грешка при диагностика .
На мен ми прави впечатление че след 2500 има леко забиване на колата и после продължава да набира., както и на на ниски обороти се мисли доста докато започне да ускорява, ако имате идея как да се диагностицира с цел да не се сменят работещи неща ще съм ви благодарен .
Предполагам че по добрата работа би оказала взлияние и на разхода, по борд на мен ми се вижда не толкова малък това което ми отчита.
На мен ми прави впечатление че след 2500 има леко забиване на колата и после продължава да набира., както и на на ниски обороти се мисли доста докато започне да ускорява, ако имате идея как да се диагностицира с цел да не се сменят работещи неща ще съм ви благодарен .
Предполагам че по добрата работа би оказала взлияние и на разхода, по борд на мен ми се вижда не толкова малък това което ми отчита.
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
До към 1800 об наистина е мудна.На диагностика не дава грешка.А че 13 са много съм съгласен колега но за съжаление е факт:(
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
IvaN66 написа:До към 1800 об наистина е мудна.На диагностика не дава грешка.А че 13 са много съм съгласен колега но за съжаление е факт:(
Не знам с какво си ги мерил тези 13сек., но са много и това означава че ти е много зле колата.
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
С хронометър на GSM,малкия засичаше като тръгнем и спира като покаже 100 километража.3 измервания и резултата беше между 12.6 и 13 сек.Разбира се има грешка при измерването.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
plamen_hh написа:Трябва да е около 8-9
Опа караме вече самолети

- IvaN66
- младши ентусиаст
-
Аз да попитам някой купувал ли си е ел дюзата към колко парички излиза 

Последна промяна plamen_hh на 16 Фев 2009, 21:03, променена общо 1 път
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
plamen_hh написа:Аз да попитам някой копувал ли си е ел дюзата към колко парички излиза
Те при нас не са ли 5 дюзи. 4ри впръскващи и 1 управляваща? И точно за коя говориш
milennyc написа:plamen_hh написа:Аз да попитам някой копувал ли си е ел дюзата към колко парички излиза
Те при нас не са ли 5 дюзи. 4ри впръскващи и 1 управляваща? И точно за коя говориш
4 са общо на 4-ти цилиндър е управляващата и имам чуството че нещо се е прецакала защото май тече нафта от нея и като задържа газта на 2000 оборота почва да прекъсва някой цилиндър и леко пропушва отзад пък като му дам пълна гас изобщо не пуши