Е21 Мунинг.
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Е21 Мунинг.
По точно тая тема ще се развива бавно и количеството инфото което ще се излее в нея зависи само от вас.
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ще ми се да е отговор "1", но с малък волан и широки гуми май и аз се замислям, поне за пързаляне май е малко грубо.
- порасналия
- кандидат ентусиаст
-
tehnik
И аз искам мойта да е като картинг ама няма
.
Кажи каква е офетата ,колко ще струва и какво по точно?

Кажи каква е офетата ,колко ще струва и какво по точно?

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Хидравликата не се ли отразява зле на фиидбек-а на волана?
Моята беше последно с 205/50/15 и доволен останах.
Гласувах с "и така си ми е добре". Ако смятате,че бившите собственици на Е21 нямат право на глас тогава може да не броите моя глас.
Моята беше последно с 205/50/15 и доволен останах.
Гласувах с "и така си ми е добре". Ако смятате,че бившите собственици на Е21 нямат право на глас тогава може да не броите моя глас.
Така значи си задаваме въпроса как да направим рейката по бърза.
Знаем че у Е30 се слага реика от Е36 и резултата е учудващо добър, когато и този сетъп е свързан и с шенкели носачи и тн. работата е бонбон.
Значи за сега да опитаме с рейка от Е30 като по близка, премахваме галимациите по поставчнето тва е готово. Качваме се палим въртим волана и какво става ние искаме да завием на ляво колата завива надясно, доста смешна и весела ситуация. Така се получава защото Е36 и Е30 реиките са с разположение пред моста а при Е21 е зад моста. Захващането на к. накраиници е пред осите, а при е21 е зад тях.
Значи Е30 реиката отпада Е36 също и Е39 е в тази графа.
Или по точно пинйончето е зад гребена на реиката а не пред него както е при Е21?
Това значи ли че нестава култорно с бмв партсове. Ми тогава да разпробием макферсоните и да скъсим рамената с които действа реиката резултата ще е много тежък волан и ако не е прецизно много голямо изменение на кормилния трапец които трябва да се изменя.
Отделно че това е краино просташки метод.
Значи ли това че предавките на реиките от сорта на:
E30 20.5:1
E30 M3 19.6:1
E36 16.8:1
E36 M3 14.9:1
За сега спираме до тук за да може всеки от вас да помисли. Има ли решение уравнението.
Знаем че у Е30 се слага реика от Е36 и резултата е учудващо добър, когато и този сетъп е свързан и с шенкели носачи и тн. работата е бонбон.
Значи за сега да опитаме с рейка от Е30 като по близка, премахваме галимациите по поставчнето тва е готово. Качваме се палим въртим волана и какво става ние искаме да завием на ляво колата завива надясно, доста смешна и весела ситуация. Така се получава защото Е36 и Е30 реиките са с разположение пред моста а при Е21 е зад моста. Захващането на к. накраиници е пред осите, а при е21 е зад тях.
Значи Е30 реиката отпада Е36 също и Е39 е в тази графа.
Или по точно пинйончето е зад гребена на реиката а не пред него както е при Е21?
Това значи ли че нестава култорно с бмв партсове. Ми тогава да разпробием макферсоните и да скъсим рамената с които действа реиката резултата ще е много тежък волан и ако не е прецизно много голямо изменение на кормилния трапец които трябва да се изменя.
Отделно че това е краино просташки метод.
Значи ли това че предавките на реиките от сорта на:
E30 20.5:1
E30 M3 19.6:1
E36 16.8:1
E36 M3 14.9:1
За сега спираме до тук за да може всеки от вас да помисли. Има ли решение уравнението.
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Lenco написа:При тези с десен волан, как изглеждат нещата?
Бонбон!
Сега малко по темата. Не съм много убеден дали е възможно да стане, но...

... гледайки тази схемичка излиза, че предавателното отношение зависи от броя на зъбите на пиньона... нещо като предавателна кутия. По тази логика, ако пиньона на е30/е36 е с повече зъби от този на е21, които обаче трябва да са и със същия модул като зъбите на гребена, би трябвало да стане по "къса" рейката. Друг вариант, който току що ми хрумна е да се сменят и пиньона и гребена като се поместят във кожуха на рейката на е21

Това роди гениалната ми глава този мрачен следобед

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
8 мнения
• Страница 1 от 1