8-цилиндровите двигатели на бмв
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
8-цилиндровите двигатели на бмв
прочетох че...
бъдещето е черно за тях.
"дръпнат е щепсела" на дизеловия в8. няма планове да се вгражда във нови модели.
бъдещето на 8-цилиндровия бензинов също е лошо. развойната дейност е спряна и новите гами на бмв не включват возила със такива мотори.
бмв ще се фокусира върху 4 и 6 цилиндровите двигатели със двойно турбиниране.
и така...
бъдещето е черно за тях.
"дръпнат е щепсела" на дизеловия в8. няма планове да се вгражда във нови модели.
бъдещето на 8-цилиндровия бензинов също е лошо. развойната дейност е спряна и новите гами на бмв не включват возила със такива мотори.
и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
На кой му пука.......винаги ще мога да си купя БМВ с по-голям от 6 цилиндъра мотор, както и всеки друг с аспирации към повече от шест цилиндри.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
С тая екология ще ни докарат до "пароструйки" да караме

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Колкото и да не ми се иска, това е бъдещето.ivo_motul написа:Колега настъпва времето на хибриди те!
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: 8-цилиндровите двигатели на бмв
alx написа:прочетох че...
бъдещето е черно за тях.
и така...
Ще може да се отговори , по-добре на върпоса ти есента , когато се разбере дали ще има В12 760и и дали Х5М и Х6М ще бъдат със същия В8 битурбо форсиран или ще има нов свински агрегат.*50и за сега си е перфектен мотор и едва ли ще бъде в експлоатация по-малко от 7-8 години.Новите возила ВКЛЮЧВАТ В8 - 750и и Х6 50 и , както и предполагаемия Х5 50и . Нормално е да не слагат 4,4 битурбо на Z4 ...
Пък и лошо няма - и новата Е клас не предвижда 8цилиндров . След като вече е ясно , че времето на атмосферните двигатели свърши , май е време те в комбинация със 8 и 12 цил. да си останат в моторния спорт и екзотиките , тъй като сега едиснтвеното им предимство остана ... звука

Но има и дорба новина - БМВ ПОД 2000кк НЯМА

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Лоши времена идват за истинските ентусиасти , аз някъде бях написал ,че автомобилите от моделната гама през средата на 80-те до средата на 90-те постепенно ще започват да намаляват в продажбите на втора ръка ,цените им ще се качват
Изцяло следващата генерация Ф > според мен ще бъдат автомобили за предвижване от точка А до точка Б и толкова ... То нормално след като идват такива времена и трябва да се покриват жестоки норми за екологията
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- AIWERA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и си свирка
6-цилиндровите редови двигатели са най-сполучливия тип двигател изобщо! Волво слагат вече на всичките си камиони само 6 цилиндрови редови, замислете се защо? Топ версиите на Волво са по над 600 кс изкарани от 6 цилиндъра дизел. В момента най-здравите двигатели са именно на Волвото, за това и цяла Европа е луднала по тия камиони. Те са и най-скъпите и най-продаваните сега. Така че... не тъжете за 8-маците, не се знае какво чудо ще изкарат баварците от шестте мангала на циганския оркестър както някой се беше изразил 

Последна промяна AIWERA на 04 Фев 2009, 12:44, променена общо 1 път

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Penchev написа:Лоши времена идват за истинските ентусиасти , аз някъде бях написал ,че автомобилите от моделната гама през средата на 80-те до средата на 90-те постепенно ще започват да намаляват в продажбите на втора ръка ,цените им ще се качватИзцяло следващата генерация Ф > според мен ще бъдат автомобили за предвижване от точка А до точка Б и толкова ... То нормално след като идват такива времена и трябва да се покриват жестоки норми за екологията
![]()
Георги Пенчев
На 90% от хората им трябва кола тип "от точка до точка"

Лошо ще стане,ако БМВ се опитат да покрият и тази ниша (МИНИ) и скъсат със името си на спортисти ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
според мен правят крачка назад за да скочат напред. efficient dynamics въобще не е шега... справка - новите двигатели на 1 серия, който се задават. не съм съгласен, че ще са автомобили за точка А до точка Б, но ще има труден период на преход към нови технологии според мен(може би малко принудителен и по-рано от колкото са го планирали всички).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- gazi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
І+І
nikolai_v написа:Колкото и да не ми се иска, това е бъдещето.ivo_motul написа:Колега настъпва времето на хибриди те!
Ще караме БМВ-та дизели на олио тогава

Ерес е название, с което Баварската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма .

http://www.vbox7.com/play:241b3c6f22
http://vbox7.com/play:ed73114c
http://vbox7.com/play:9e8a99595c
http://youtube.com/watch?v=ZsBCzDFWO5E
http://www.vbox7.com/play:241b3c6f22
http://vbox7.com/play:ed73114c
http://vbox7.com/play:9e8a99595c
http://youtube.com/watch?v=ZsBCzDFWO5E
- Kokorba6iqta
- младши ентусиаст
-
[steeN] написа:според мен правят крачка назад за да скочат напред. efficient dynamics въобще не е шега... справка - новите двигатели на 1 серия, който се задават. не съм съгласен, че ще са автомобили за точка А до точка Б, но ще има труден период на преход към нови технологии според мен(може би малко принудителен и по-рано от колкото са го планирали всички).
Както каза колегата в момента всички са в период на преход и ще трябват години, за да се изчистят новите технологии, да се реши какво алтернативно гориво да ползват всички и задвижването да е по-ефективно и икономично.
Освен това като говорите за тези огромни двигатели, колко от вас са способни да поддържат и изхранват едно такова животно, а при положение, че новите двигатели макар с по-малък обем са също толкова мощни, но по-икономични не виждам какъв е проблема!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!

e
Съгласен съм с Коко.При положение че 6-таците на баварците винаги са с отличия
Плюс това бях чел че на базата 6цилиндровия ще се прави суперавтомобил" пак с пълнене(за сега само прототип)

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2