8-цилиндровите двигатели на бмв

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

8-цилиндровите двигатели на бмв

Мнение от alx » 03 Фев 2009, 22:50

прочетох че...

бъдещето е черно за тях.

"дръпнат е щепсела" на дизеловия в8. няма планове да се вгражда във нови модели.

бъдещето на 8-цилиндровия бензинов също е лошо. развойната дейност е спряна и новите гами на бмв не включват возила със такива мотори.

бмв ще се фокусира върху 4 и 6 цилиндровите двигатели със двойно турбиниране.

и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 03 Фев 2009, 23:15

Колега настъпва времето на хибриди те!
Изображение Има много автомобили , но има само един истински и това е BMW всичко друго е компромис!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 04 Фев 2009, 0:58

На кой му пука.......винаги ще мога да си купя БМВ с по-голям от 6 цилиндъра мотор, както и всеки друг с аспирации към повече от шест цилиндри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 04 Фев 2009, 0:59

С тая екология ще ни докарат до "пароструйки" да караме :evil: :evil: :evil:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 04 Фев 2009, 2:30

ivo_motul написа:Колега настъпва времето на хибриди те!
Колкото и да не ми се иска, това е бъдещето.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 04 Фев 2009, 2:34

След 30 години петрола щял да се изчерпа :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: 8-цилиндровите двигатели на бмв

Мнение от acho.rs » 04 Фев 2009, 9:20

alx написа:прочетох че...

бъдещето е черно за тях.

"дръпнат е щепсела" на дизеловия в8. няма планове да се вгражда във нови модели.

бъдещето на 8-цилиндровия бензинов също е лошо. развойната дейност е спряна и новите гами на бмв не включват возила със такива мотори.

бмв ще се фокусира върху 4 и 6 цилиндровите двигатели със двойно турбиниране.

и така...

Ще може да се отговори , по-добре на върпоса ти есента , когато се разбере дали ще има В12 760и и дали Х5М и Х6М ще бъдат със същия В8 битурбо форсиран или ще има нов свински агрегат.*50и за сега си е перфектен мотор и едва ли ще бъде в експлоатация по-малко от 7-8 години.Новите возила ВКЛЮЧВАТ В8 - 750и и Х6 50 и , както и предполагаемия Х5 50и . Нормално е да не слагат 4,4 битурбо на Z4 ...
Пък и лошо няма - и новата Е клас не предвижда 8цилиндров . След като вече е ясно , че времето на атмосферните двигатели свърши , май е време те в комбинация със 8 и 12 цил. да си останат в моторния спорт и екзотиките , тъй като сега едиснтвеното им предимство остана ... звука :confused:
Но има и дорба новина - БМВ ПОД 2000кк НЯМА :twisted: :twisted: :twisted:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Фев 2009, 9:37

Лоши времена идват за истинските ентусиасти , аз някъде бях написал ,че автомобилите от моделната гама през средата на 80-те до средата на 90-те постепенно ще започват да намаляват в продажбите на втора ръка ,цените им ще се качват :confused: Изцяло следващата генерация Ф > според мен ще бъдат автомобили за предвижване от точка А до точка Б и толкова ... То нормално след като идват такива времена и трябва да се покриват жестоки норми за екологията :help:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 04 Фев 2009, 9:41

6-цилиндровите редови двигатели са най-сполучливия тип двигател изобщо! Волво слагат вече на всичките си камиони само 6 цилиндрови редови, замислете се защо? Топ версиите на Волво са по над 600 кс изкарани от 6 цилиндъра дизел. В момента най-здравите двигатели са именно на Волвото, за това и цяла Европа е луднала по тия камиони. Те са и най-скъпите и най-продаваните сега. Така че... не тъжете за 8-маците, не се знае какво чудо ще изкарат баварците от шестте мангала на циганския оркестър както някой се беше изразил ;)
Последна промяна AIWERA на 04 Фев 2009, 12:44, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Фев 2009, 9:46

Penchev написа:Лоши времена идват за истинските ентусиасти , аз някъде бях написал ,че автомобилите от моделната гама през средата на 80-те до средата на 90-те постепенно ще започват да намаляват в продажбите на втора ръка ,цените им ще се качват :confused: Изцяло следващата генерация Ф > според мен ще бъдат автомобили за предвижване от точка А до точка Б и толкова ... То нормално след като идват такива времена и трябва да се покриват жестоки норми за екологията :help:

Георги Пенчев

На 90% от хората им трябва кола тип "от точка до точка" :idea: Чудясе защо и е на една жена (защото извън БГ и жените си купуват коли , не само мъжете) са нужни повече от 70-80 коня ? Защо не насочат усилията си към 2цилиндрови 700-800 кк двигателчета със турбо (то май ВАГ се сетиха вече) , които са напълно достатъчни за повечето хора . Има сега 1,4 и 1,6 малки бензиники , но те не са нито еластични , нито иконимични ...
Лошо ще стане,ако БМВ се опитат да покрият и тази ниша (МИНИ) и скъсат със името си на спортисти ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 04 Фев 2009, 16:50

Според мене не бива да изостават, четох някъде че новага Е класа купе щяла да има вариант с В12 битурбо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Фев 2009, 7:08

според мен правят крачка назад за да скочат напред. efficient dynamics въобще не е шега... справка - новите двигатели на 1 серия, който се задават. не съм съгласен, че ще са автомобили за точка А до точка Б, но ще има труден период на преход към нови технологии според мен(може би малко принудителен и по-рано от колкото са го планирали всички).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

І+І

Мнение от gazi » 06 Фев 2009, 12:22

nikolai_v написа:
ivo_motul написа:Колега настъпва времето на хибриди те!
Колкото и да не ми се иска, това е бъдещето.

Ще караме БМВ-та дизели на олио тогава :D
Ерес е название, с което Баварската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма .

Изображение

http://www.vbox7.com/play:241b3c6f22
http://vbox7.com/play:ed73114c
http://vbox7.com/play:9e8a99595c
http://youtube.com/watch?v=ZsBCzDFWO5E

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 13 Фев 2009, 15:21

[steeN] написа:според мен правят крачка назад за да скочат напред. efficient dynamics въобще не е шега... справка - новите двигатели на 1 серия, който се задават. не съм съгласен, че ще са автомобили за точка А до точка Б, но ще има труден период на преход към нови технологии според мен(може би малко принудителен и по-рано от колкото са го планирали всички).

Както каза колегата в момента всички са в период на преход и ще трябват години, за да се изчистят новите технологии, да се реши какво алтернативно гориво да ползват всички и задвижването да е по-ефективно и икономично.
Освен това като говорите за тези огромни двигатели, колко от вас са способни да поддържат и изхранват едно такова животно, а при положение, че новите двигатели макар с по-малък обем са също толкова мощни, но по-икономични не виждам какъв е проблема!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

e

Мнение от S-M » 13 Фев 2009, 17:06

Съгласен съм с Коко.При положение че 6-таците на баварците винаги са с отличия :) Плюс това бях чел че на базата 6цилиндровия ще се прави суперавтомобил" пак с пълнене(за сега само прототип)

Следваща

Назад към Основен Форум