VP44

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

VP44

Мнение от IvaN66 » 31 Яну 2009, 9:38

Колеги,има ли някой информация за тази помпа,как стават регулировките:по електронен път или може и механично.Интересува ме може ли да се променя предварението на впръскване на гориво и количеството му?Знаете ли и какви трябва да са тези стойности?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 31 Яну 2009, 10:00

Всичко става на стенд в сервиз на Бош примерно. Проблемите там са много сложни. Аз съм писал тема за това тук http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?t=119713.
Но това са много калпави помпи: Ето ти нещо и на английски http://dodgeram.org/tech/dsl/ISB/Vp44.htm

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 31 Яну 2009, 23:15

помпите въобще не са калпави , а напротив , ползват в доста модели и марки коли по света :idea: Това , че повечео 320д с тези помпи са над 500 000км реално и дават проблеми (по статистики на БМВ сервизите това се случва между 500 и 700к км) не значи че помпата е калпава ;) Регулирането и е изцяло електронно , няма начин да и се посегне както масово се прави при ТДСките ... За да се предпазите от проблеми карайте само с хубава и проверена нафта, колкото и тръдно да се намира

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 31 Яну 2009, 23:53

Че дават проблеми дават си обаче имам чувството че наистина като дойдат тия коли в българия нафтата им сасипва помпите толкова километри са изкарали там и като ги внесат тук копуваш си я минаваш 10-20 хиляди и айде помпата :evil:

Аватар

Мнение от milennyc » 01 Фев 2009, 8:40

V-max написа:помпите въобще не са калпави , а напротив , ползват в доста модели и марки коли по света :idea: Това , че повечео 320д с тези помпи са над 500 000км реално и дават проблеми (по статистики на БМВ сервизите това се случва между 500 и 700к км) не значи че помпата е калпава ;) Регулирането и е изцяло електронно , няма начин да и се посегне както масово се прави при ТДСките ... За да се предпазите от проблеми карайте само с хубава и проверена нафта, колкото и тръдно да се намира

Да така е колега, помпите не са калпави но в нашата действителност .... Но след като имах проблем с помпата четох доста из нета за тази помпа. И най страното е че Dodge Ram кара с такава помпа но и те масаово се оплакват от проблеми с нея. А сега и в Америка нафтата е калпава :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Фев 2009, 11:15

Калпава е там защото само за камионите я ползват ;)

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 01 Фев 2009, 11:42

ето още 2 примера за модели с тази помпа , които също масово страдат - Ауди А6 2,5 ТДИ 150кс и Опел Вектра Б 2,0 ДТИ/ДТ... За тях също има много писано навсякъде , но нещата просто опират до реални километри....

Потребител
Аватар

Мнение от matematic » 01 Фев 2009, 13:30

Значи аз май верно ще се окажа прав в един спор с друг колега. На бившата ми джипка фронтера Б помпата и май е същата и при зареждане на нафта от същото място от което зареждам и сега, имах същите проблеми. Сега смених нафтата и ако наистина се окаже това, само мога да кажа НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ОТ ОМВ АЛПИН ДИЗЕЛ.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 01 Фев 2009, 14:05

Е то и алпин дизела ако е калпав, от къде да зареждаме? Аз имам наблюдения върху Ромпетрол и май от там за сега е най удачно. Последните няколко пъти алпин дизела ми свърша доста бързо, не знам след колко часа ги слагат ония машинки на колонките,но май е по добре да се зарежда през деня.
За тея VP-та знам че около 3часа трябва да я въртят на стенд и то в Бош сервиз за да я настроят(това когато е нова) иначе много често горят когато засмучат въздух.

Аватар

Мнение от V-max » 01 Фев 2009, 15:04

същата е помпата на фронтерата , колкото до ОМВто - ползвайте това на Горубляне на излизане посока Пловдив - бензиностанцията се води "представителна" и алпина е мега добър . На други ОМВта не е същото , правете разлика между отделните обекти - те нямат нищо общо помеждуси освен емблемата :idea:

В 90% от случаите на изгорели такива помпи (занимавах се преди 2-3 години да ги ремонтирам) изгаря клапана за подаване на горивото , което директно окъсява няколко елемента на контролната платка. Не знам на какво се дължи , но така се получава и ремонта не е много скъп и сложен (в сравнение с цената на нова) . Та, карайте ги пълни поне на 1/4 резерварите ;)

Потребител
Аватар

Мнение от matematic » 01 Фев 2009, 15:20

Това беше много ценно мнение, сега ще знам поне кое да е първото нещо, което да се диагностицира при положение, че проблемите зачестят. Засега като че ли отшумя, но щом веднъж го направи, пак ще бера ядове някой ден.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Фев 2009, 19:33

Един познат има нисан алмера с такава помпа и му изгоря и като я кара да му я правят му е направиха обаче му казаха че това изгаряне на електрониката се дължало на някакво буталце което потдавало колко нафта да пуска помпата и корпуса му се износвал и започвало да задържа от време навреме и така изгаряла и корпуса трябвало да се сменя т.е цялата помпа иначе всичко било временно .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 04 Мар 2009, 22:42

Колеги вижте какво намерих...незнам дали е добре да го постна,но ако има проблем нека админите да ме поправят...
Тук един ентусиаст е дал решение на проблема,но не съм сигурен дали това оправя нещата!!! ;)
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 9#poststop

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 05 Мар 2009, 1:48

Е на такива хора като колегата от off-road евала. Тази тема ще спести на много хора пари и нерви. Като си помисля че някои са изръсили по 3-4000лв. за нови помпи... а то транзистор за 3лв.

Аватар

Мнение от milennyc » 05 Мар 2009, 8:28

Много правилно колегата от оф роуда евалла! :yes:

Следваща

Назад към E46