Проблем с тоците-помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 27 Яну 2009, 16:40

majstorapetkov написа:
Archangel написа:По принцип ми се струва, че тия 55Аh са много малко. Ясно, че няма да го ползваш, но все пак погледни колко му е пусковия ток. Препоръчаното от БМВ е минимум 75Ah, но по мои наблюдения и не повече от 85, защото тогава пък може да не го зарежда напълно и пак заминава акумулаторчето.
Също се ослушай като взимаш нов колко му е стартовия ток.

По каталог: 318i
50 Ач (265 A). Пусковият ток може да бъде и по- голям.

Ами оригиналният беше 55,А/ч. Пусковият не съм гледал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 27 Яну 2009, 20:42

Между другото и моя е оригиналния 8 годишен че и ги е минал вече и е на дизел и си пали без проблеми с една изгоряла свещ :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Яну 2009, 0:21

plamen_hh написа:Между другото и моя е оригиналния 8 годишен че и ги е минал вече и е на дизел и си пали без проблеми с една изгоряла свещ :D

Еми и моя беше 7 годишен, както е излязла от завода, беличкия, с лепенките и точката за гледане дали става за нещо.
Беше си ок, докато един ден, след 40мин. спряла кола, с пуснати габарити само и слушане на музика падна и трябваше да я бутам за да запали.
Тогава се бях навил да си взема по-мощен, по ЕТК за моята излиза и 95Аh, обаче в Дару ми казаха, че може да не зарежда напълно и е по-добре пак 75Аh. Взех си такъв от Вари, обаче с гел, вместо киселина вътре - водят се за автомобили с висока консумация на спрян двигател. Е, верно е малко по-скъп, но пък казаха, че държи много по-дълго и не се износва лесно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto

Мнение от Dakataaa » 28 Яну 2009, 3:47

Само искам да вметна и да кажа ,че от Монбат по-калпав акумолатор няма ! Миналата зима хвьрлих 2 чисто нови...1вия беше миналата година големите студове...колата си палеше няма проблем и тн. Отивам в гаража след 2 дена ,защото имаше някькьв мега сняг навьн да я припаля и никои няма вкьщи :help: Занесах го за гаранция дадоха ми сьщия...и в рамките на 2 седмици и тои замина. От миналата зима та до сега си купих Бош Силвьр и проблемите свьршиха.Акумолатора е чук и за миг не се е почудил дори и при не каран автомобил с дни наред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 28 Яну 2009, 10:46

Dakataaa го е написал мн правилно, представи си как ти е поддържана колата и с какви части, щом е с наи ефтиния и калпав акумулатор мортал комбат, тва бмв ли е или лада нива
за каква цена я взе ако не е таина :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 28 Яну 2009, 11:46

Между другото монбат-а са най фалшивите от българските ако знаете по добре старт си купете поне изкарва до третата зима тогава отказва пък на бензинка и повече може да изкара :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zlatina_zz » 28 Яну 2009, 18:47

BMW-E39 написа:Dakataaa го е написал мн правилно, представи си как ти е поддържана колата и с какви части, щом е с наи ефтиния и калпав акумулатор мортал комбат, тва бмв ли е или лада нива

ами виж сега колега..ще поживеем,ще видим..тоя пич дето ми я даде си беше зорлия и най-вероятно за това беше сложил ефтин акумулатор..Относно частите -всичко,което е сменял като я е взимал беше немско .Водна помпа,термостат и свещи както и масла и филтри и ремъци.Колата е с чисто нови предни дискове и накладки -пред мене ги сменихме.Взех я и с чисто ново Агу в гаранция.К-т лети оригинални джанти на Бмв с летни гуми и к-т зимни гуми с железни джанти и оригиналните тасове пак.Вътре е изключително запазена ,както и от вън (металик си е оригинлната боя).Внос от германия миналата година(не -2007 ма ,извинявай).Има си и шибидах,6 Еърбега,оригиналния си касетофон там...Какво да ти кажа..за 10700лв всичко аз съм доволна.Надявам се разбира се и аз като всеки друг да нямам проблеми,а ако имам -ще се мъчим да отсранявме и така...Но все си мисля ,че е по-добре тази от колкото някой дарак Ауди 1.9 ТДи ако бех земала ,както или Мерсцедес Ц каласа ЦДи нещо...или пък некой пасатор...по-кофти така мисля,но времето ще покаже..
а и най-важното забравих да ви кажа..МНООООГО ВЪРВИ!!Няма газ ..няма маз.. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 28 Яну 2009, 19:09

zlatina_zz написа:
BMW-E39 написа:Dakataaa го е написал мн правилно, представи си как ти е поддържана колата и с какви части, щом е с наи ефтиния и калпав акумулатор мортал комбат, тва бмв ли е или лада нива

ами виж сега колега..ще поживеем,ще видим..тоя пич дето ми я даде си беше зорлия и най-вероятно за това беше сложил ефтин акумулатор..Относно частите -всичко,което е сменял като я е взимал беше немско .Водна помпа,термостат и свещи както и масла и филтри и ремъци.Колата е с чисто нови предни дискове и накладки -пред мене ги сменихме.Взех я и с чисто ново Агу в гаранция.К-т лети оригинални джанти на Бмв с летни гуми и к-т зимни гуми с железни джанти и оригиналните тасове пак.Вътре е изключително запазена ,както и от вън (металик си е оригинлната боя).Внос от германия миналата година(не -2007 ма ,извинявай).Има си и шибидах,6 Еърбега,оригиналния си касетофон там...Какво да ти кажа..за 10700лв всичко аз съм доволна.Надявам се разбира се и аз като всеки друг да нямам проблеми,а ако имам -ще се мъчим да отсранявме и така...Но все си мисля ,че е по-добре тази от колкото някой дарак Ауди 1.9 ТДи ако бех земала ,както или Мерсцедес Ц каласа ЦДи нещо...или пък некой пасатор...по-кофти така мисля,но времето ще покаже..
а и най-важното забравих да ви кажа..МНООООГО ВЪРВИ!!Няма газ ..няма маз.. :mrgreen:

Ти ме разби направо :D много ме зарадва с това последното мнение.
Искам да ти пожелая приятно и безпроблемно каране на новата колица, и никога да не влиза вече в сервиз.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zlatina_zz » 30 Яну 2009, 17:44

Благодаря ти за пожеланието!

Изображение

Предишна

Назад към E46